Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2015

Κίνημα Απένταρων Καναλαρχών και Σχολαρχών: «Εσύ να πληρώσεις»* Μπρέγιαννη Κατερίνα|
 Της Κατερίνας Μπρέγιαννη
Χορεύουν τη χαρά τους τα κανάλια στον χορό της προαναγγελθείσας βροχής. Επανέλαβαν τόσες φορές τη λέξη φοροκαταιγίδα που κατά το ήμισυ επαληθεύτηκαν σε κάτι. Καταιγίδες και ανεμοστρόβιλοι έπληξαν όχι μόνο το τηλεοπτικό τοπίο, καθώς το ν/σ για να πληρώσουν για πρώτη φορά ψηφίστηκε στη Βουλή.
Τρία τα μέτωπα της τηλεπολιτικής: ασφαλιστικό, αγρότες, παιδεία και το κυβερνητικό ρεπορτάζ για το ασφαλιστικό παρουσιάζεται από τους έγκριτους ως το νέο επικοινωνιακό κόλπο της κυβέρνησης.
Αξιοποιώντας μάλιστα στο έπακρο τη βασική αρχή των ΜΜΕ ότι τα καλύτερα ψέματα είναι οι μισές αλήθειες, οι πενταροδεκάρες του Φίλη και το πολιτικό κοινό του Σεβαστάκη τέθηκαν στην υπηρεσία της στρέβλωσης των ειδήσεων και της παραπληροφόρησης του κοινού.
Οι δανειστές μας λένε τη γνώμη τους για τη διαπραγμάτευση από το κεντρικό δελτίο του Mega, όπου όμως η απελπισία στο κανάλι πλέον δεν κρύβεται. Τουλάχιστον τρία ρεπορτάζ με αναφορά στη ΓΣΕΕ στην αρχή της εβδομάδας. Δεν τους έκατσαν οι εκλογές και ανακάλυψαν τον αδούλωτο και ακομμάτιστο συνδικαλισμό.
Συγχαρητήρια στην ΕΣΗΕΑ για τα γρήγορα αντανακλαστικά που επέδειξε στην υπεράσπιση των καναλαρχών και της πολυθεσίας των δημοσιογράφων, την ώρα που ο κλάδος μαστίζεται από υπερμεγέθη ποσοστά ανεργίας που αγγίζουν το 60%.
Μπ. Παπαδημητρίου: Ένας μικρός Θάτσερ, αν ο Τσίπρας δεν γίνει Θάτσερ δεν γίνεται τίποτα.Όλοι έχουμε δικαίωμα στο όνειρο, ακόμα και ο Μπάμπης του «βάστα γερά ΔΝΤ». (Πέμπτη, ΣΚΑΙ)
Κ. ΣκρέκαςΠάρα πολλοί άνθρωποι δίνουν τα πάντα... για να βοηθήσουν τα παιδιά τους. Μπορεί να έχουν και εισόδημα 500 ευρώ και από τα 500 ευρώ τα μισά να τα δίνουν (στα φροντιστήρια). Ενώ κάποιοι εγωιστές τα κρατάνε όλα για να θρέψουν την οικογένειά τους. (Πέμπτη, ΕΡΤ)
Λ. Κανέλλη: Το 0% ΦΠΑ στους βρεφονηπιακούς είναι για να φέρουν τους ιδιωτικούς. Αν παρέμενε το 23% δηλαδή, η βουλευτής του ΚΚΕ θα ήταν ευχαριστημένη; (Πέμπτη, ΣΚΑΙ)
Μ. Μιχελιδάκη: Πού να τα πάει τα παιδιά του, στο Δημόσιο; Πού δουλεύετε, στην ΕΡΤ; (Τετάρτη, ΕΡΤ)
Γ. Κυρίτσης: Στα κανάλια λέγατε τεμπέληδες τους εκπαιδευτικούς το 2010 για να γίνουν οι απολύσεις. Μια ιστορική αναφορά που καθόλου δεν άρεσε στον κ. Οικονομέα. (Πέμπτη, Mega)
Δ. Οικονόμου: Λειτούργησε όμως ο νόμος Λοβέρδου, μάζεψε τα παιδιά στα Θρησκευτικά. Φυσικά για όλα υπάρχει τρόπος. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα μπορούμε να ζητάμε από τους γονείς και δηλώσεις μετανοίας μαζί με τη δήλωση απαλλαγής. (Τετάρτη, Mega)
Σ. Βούλτεψη: Σώσαμε τη χώρα, τον Τσίπρα δεν τον ήθελαν. Σας το αναγνώρισε άλλωστε ο ελληνικός λαός με ποσοστό στις εκλογές που δεν θέλετε να θυμάστε. Θέλαμε να σας ξεσκεπάσουμε με τα υποτιθέμενα για συνεργασία. Έξυπνο. Πώς το κάνατε; (Τρίτη, Mega)
Κ. Μητσοτάκης: Ήταν λάθος η πολιτική των οριζόντιων απολύσεων. Τι είναι μια παραδοχή μπροστά στην αρχηγία της Ν.Δ., σκέφτηκε ο Κυριάκος και μετά από τέσσερις εκλογικές ήττες της Ν.Δ. είπε στους απολυμένους, στην ΕΡΤ, ότι έκανε λάθος. (Δευτέρα, ΕΡΤ)
Αν. Λοβέρδος: Τη σωτηρία του ασφαλιστικού διέκοψε η κυβέρνηση Τσίπρα. Μας σώσατε για τα καλά με το PSI και είπαμε φτάνει. (Δευτέρα, ΕΡΤ)
Π. ΛαφαζάνηςΜόλις ακούει για εθνικό νόμισμα ο δημοσιογράφος, εκτινάσσεται στα ύψη, δεν λέω για εσάς... ξέρετε κ. Χατζή. Πού να δεις ο κόσμος πού εκτινάχτηκε, Παναγιώτη. Όσο το έκρυβες κάτι γινόταν. Το μετά... Φάνηκε.
* Τη στήριξή της εκφράζει με ανακοίνωση η ΕΣΗΕΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου