Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Να κοπεί η πλάκα των δημοσκοπήσεων από σήμερα






 


















 




 







































Να κοπεί η πλάκα των δημοσκοπήσεων από σήμερα

Να σταματήσουν τα ΜΜΕ να παραγγέλνουν ή να τις φιλοξενούν

Λοιπόν εμείς τα λέμε πολύ καιρό τώρα και είχαμε ενημερώσει και προειδοποιήσει με συνεχείς αναρτήσεις για όσα θα συμβούν με τις δημοσκοπήσεις και σε αυτές τις εκλογές. 

Περίπου 30 εταιρείες γραμμένες στο μητρώο του κλάδου και 2-3 ξέμπαρκες πραγματοποίησαν καμιά 100αριά δημοσκοπήσεις (και exit polls) μέσα σε ένα διάστημα μόλις 3 εβδομάδων και καμία, ΚΑΜΙΑ, από αυτές τις δημοσκοπήσεις δεν πλησίασε το τελικό αποτέλεσμα τόσο στην κορυφή όσο και στην ουρά, ούτε με ΤΗΛΕΣΚOΠΙΟ!

Όλες επί 3 εβδομάδες έδιναν μονομπλόκ τα ίδια αποτελέσματα για όλα τα κόμματα και την Παρασκευή το απόγευμα πάλι μονομπλόκ παρουσίασαν τα ίδια ελαφρώς διορθωμένα ως προς την κορυφή αποτελέσματα στα οποία βέβαια και πάλι έπεσαν κατά κράτος έξω.

Οι δικαιολογίες και η γενναία αυτοκριτική του Δημήτρη Μαύρου της MRB δεν απαντά σε σειρά κρίσιμων ερωτημάτων. Η αρχή πρέπει να γίνει από τους άμεσους πελάτες δηλαδή τα ΜΜΕ. Πρέπει να συμφωνήσουν ότι για τουλάχιστον δύο χρόνια δεν θα ξαναδημοσιεύουν δημοσκοπήσεις για να δώσουν έτσι τη δυνατότητα στις εταιρείες να αναδιοργανωθούν και να προετοιμαστούν καλύτερα για το μέλλον. 

Το ίδιο θα πρέπει να κάνουν και τα κόμματα. Με αυτόν τον τρόπο είναι βέβαιο ότι πολλές από τις εταιρείες θα κλείσουν και έτσι θα παραμείνουν εκείνες που μπορούν και θέλουν να ασχοληθούν σοβαρά με το συγκεκριμένο αντικείμενο.

Ο Νίκος Χατζηνικολάου επιτέθηκε στις εταιρείες απολογούμενος ταυτόχρονα στο τηλεοπτικό, αναγνωστικό και ραδιοφωνικό κοινό του, για τη λανθασμένη πληροφόρηση που παρείχαν… Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ήταν από τους ελάχιστους, εάν όχι ο μοναδικός δημοσιογράφος που είχε επισημάνει και διαφοροποιηθεί εγκαίρως!

Μετά και από τα όσα συνέβησαν και αυτή τη φορά, όποιο ΜΜΕ τολμήσει να δημοσιεύσει δημοσκόπηση το επόμενο διάστημα θα πρέπει να γνωρίζει ότι στη συνείδηση όλων η δημοσκόπηση αυτή θα είναι απλώς ΜΟΥΦΑ και προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης.

Κατά συνέπεια προτείνουμε από αύριο κιόλας οι αρμόδιες αρχές, είτε αυτές είναι του κλάδου των δημοσκοπήσεων, είτε οι δικαστικές, είτε όλοι μαζί, να κάνουν κατεπείγουσα έρευνα για όσα συμβαίνουν στις εταιρείες δημοσκοπήσεων.

Επίσης θα πρέπει από σήμερα κιόλας κανένας δημοσιογράφος να μην ξανακάνει ερωτήσεις και υποθετικά σενάρια σε καλεσμένους σε εκπομπές ή σε συνεντεύξεις σε εφημερίδες κλπ βάσει τα όσα λένε οι δημοσκοπήσεις. 

Όποιος το κάνει θα πρέπει να γνωρίζει ότι παίζει το παιχνίδι της χειραγώγησης. 
Τέλος κανένας πολιτικός ή καλεσμένος, αν δεχθεί σχετική ερώτηση να μην απαντήσει.

Μόνο έτσι μπορεί ίσως να βρεθεί κάποια άκρη και κάποτε να δούμε αν όχι μεγάλης έστω μερικής ακρίβειας δημοσκοπήσεις και όχι αυτό το αίσχος που ζούμε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ασφαλείς» προβλέψεις...-Αντα Ψαρρά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου