Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2015

«Ασφαλείς» προβλέψεις...-Αντα Ψαρρά
Το γνωστό «έγκυρο» ιστολόγιο fimotro αποκαλύπτοντας τα χθεσινά αποτελέσματα λίγο πριν τα exit poll έγραφε ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες του 
«δεν θα πάει ο Τσίπρας στο εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ όπως μας ενημέρωσαν οι συνεργάτες του (sic!) διότι πληροφορήθηκε ότι οι διαφορές είναι οριακές και θα περιμένει να δει τη συγκεντρωτική εκτίμηση από το Υπουργείο Εσωτερικών».

Η απολύτως εσφαλμένη αυτή πληροφορία δεν έκανε το αυτί του ιστολογίου να ιδρώσει κι έτσι λίγη ώρα μετά δεν δίστασε να κάνει την παρακάτω ανάρτηση:

«ΕΣΚΙΣΕ ΣΤΙΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟΥ Ο ΜΟΥΡΟΥΤΗΣ

ΓΕΛΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΕ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΠΟΥ ΕΔΙΝΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!
Δεν τον έχουμε σε καμία υπόληψη τον Μουρούτη του Σαμαρά, ούτε θεωρούμε πως πρόκειται για κανένα σοβαρό στέλεχος που έχει άποψη για την πολιτική. Ο άνθρωπος δεν είναι απλά άσχετος, πραγματικά είναι εντελώς αλλού!...»

Φυσικά δεν έχουμε κανένα λόγω να υπερασπιστούμε τον γνωστό αυτό κύριο της ΝΔ αλλά είναι κάπως απροκάλυπτη αυτή η πλήρης αντιστροφή.

Στον ίδιο ρυθμό κινήθηκαν βέβαια και οι... ασφαλείς προβλέψεις-επιθυμίες του κίτρινου Πρώτου Θέματος που προανήγγειλε μάχη ψήφο με ψήφο σε ολονύχτιο θρίλερ.

Ποιος όμως ασχολείται με τα φοβικά αυτά ιστολόγια όταν ολόκληρος διευθυντής του εγκύρου ΔΟΛ και συγκεκριμένα ο Βασίλης Χιώτης έγραφε την παραμονή των εκλογών μεταξύ άλλων ότι 
«Πολλοί σπεύδουν να παρομοιάσουν το εκλογικό τοπίο με εκείνο του 2000, που το ΠαΣοΚ του Κ. Σημίτη επικράτησε της ΝΔ του Κ. Καραμανλή με μόλις μία μονάδα διαφορά και 72.000 ψήφους».

 Και παρακάτω: «Σε ό,τι αφορά τη μάχη ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ είναι πλέον σαφές από τις δημοσκοπήσεις και ιδίως από τα ποιοτικά τους στοιχεία ότι ξεκίνησε σαν ένας... περίπατος για τον ΣΥΡΙΖΑ και κατέληξε στο απόλυτο ντέρμπι. 
Από την άλλη πλευρά, οι ρυθμοί συσπείρωσης της ΝΔ άρχισαν να αυξάνονται πολύ περισσότερο από τους αντίστοιχους του ΣΥΡΙΖΑ καθώς άρχισε να παρατηρείται και πάλι για πρώτη φορά μετά το 2000 το φαινόμενο να πλησιάζουν τη ΝΔ ψηφοφόροι, όχι γιατί την εμπιστεύονται, αλλά γιατί φοβούνται τους αντιπάλους της».

Τέλος, προέβλεπε σημαντικές απώλειες για τη Χρυσή Αυγή αλλά και ανάκαμψη της ΛΑ.Ε..

Σε όλα...μέσα έπεσε ο κ. Χιώτης αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά ότι άλλο οι ευσεβείς πόθοι κι άλλο η πραγματικότητα!


Το "παραμύθι" των δημοσκόπων......ξεσκεπάζει το ανεξάρτητο Ευρωπαϊ'κό think tank ''Bridging Europe'', που  στις 4/9 έδινε τη διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, στο 7,1%...

Στις 4/9 είχε δημοσιευτεί η παρακάτω έρευνα για την πρόθεση ψήφου, από το ανεξάρτητο Ευρωπα'ι'κό think tank ''Bridging Europe'', το οποίο έχει έδρα την Αθήνα.
Την είχα...
ποστάρει κι εγώ τότε στον τοίχο μου, σχολιάζοντας τη χειραγώγηση που γίνεται στην κοινή γνώμη από τα μέσα ενημέρωσης και τους δημοσκόπους, οι οποίοι παίρνουν εντολές από τους νταβατζήδες τους.
Η έρευνα τότε έδινε διαφορά μεταξύ Σύριζα κ ΝΔ, στο 7,1%!!
Όσο ήρθε και χθες, παρά λίγα εκατοστά..! Επαναλαμβάνω, από τις 4/9!
Αν μάλιστα διαιρέσουμε με το 2 το ποσοστό των αναποφάσιστων της έρευνας και το προσθέσουμε στα ποσοστά Σύριζα κ ΝΔ, μας προκύπτουν τα χθεσινά ποσοστά τους!!!
Όσο για τα ποσοστά των μικρότερων κομμάτων, ναι η έρευνα δεν τα εντόπιζε ακριβώς, αλλά αν κάνουμε μία αναδιανομή των ποσοστών τους, πάλι παίρνουμε τα χθεσινά ποσοστά τους..!
Τι συμπεραίνουμε από όλα αυτά?
Ότι από τέλος Αυγούστου δεν υπήρχε κανένα ντέρμπι!
Υπήρχε μία ξεκάθαρη διαφορά, που ναι είχε μειωθεί από τις 20 μονάδες πριν την προκήρυξη των εκλογών, αλλά ήταν στις 7 μονάδες και παρέμεινε εκεί!
Οι αναποφάσιστοι μοιράστηκαν λόγω πόλωσης στα δύο πρώτα κόμματα, και τα μικρότερα κόμματα (σε χαραχτήρα ντέρμπι) αντάλλαξαν μεταξύ τους ποσοστά, για να καθήσει τελικά η μπίλια στο χθεσινό αποτέλεσμα..!
Παρατηρούμε δε ότι, όπως έγραψα και πριν 15 μέρες, αν ο Λαφαζάνης είχε επιδιώξει να γίνουν εκλογές στις 13/9 όπως ήθελε ο Αλέξης και δεν έκανε καθυστερήσεις όπως κ ο Με'ι'μαράκης, θα είχε καλύτερη τύχη.! Με την πάροδο του χρόνου έχασε τη δημοσκοπική μαγκιά του, κι ο κόσμος συνειδητοποίησε ότι έχει να κάνει με αχάριστους, καρεκλοκένταυρους αποστάτες και γι αυτό τους άφησε εκτός Βουλής..!
Αυτή η μικρή εκλογική ιστορία, πρέπει να μας γίνει μεγάλο μάθημα, σε όλους μας ανεξάρτητα ιδεολογίας, για το ότι κάποια κέντρα εξουσίας μας θεωρούν χάπατα και μας χειραγωγούν διαρκώς..!
Με όλους αυτούς πρέπει να τελειώνουμε. Και η χθεσινή ψήφος μας, ήταν το τελειωτικό μας χτύπημα..!

ΥΓ. Πολύ σημαντικό είναι και το ότι, στην ίδια έρευνα μπορείτε να δείτε πόσο ''δημοφιλής'' ήταν στην πραγματικότητα ο Με'ι'μαράκης. Τουλάχιστον 20% πιο δημοφιλής ο Αλέξης, όταν οι γκαλοπατζήδες μας έλεγαν για ισοπαλία ή και για ''πιο δημοφιλής ο Με'ι'μαράκης''.

Babis Nikopoulos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου