Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Να φύγει τώρα από την κυβέρνηση


































Δεν ήταν άγνωστη η πολιτεία του κ.Δ.Καμμένου στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ. Παρόλα αυτά ο πρωθυπουργός αποδέχθηκε την εισήγηση του αρχηγού των ΑΝΕΛ και τον όρισε υφυπουργό, με αποτέλεσμα πριν καλά καλά συγκροτηθεί η νέα κυβέρνηση να δέχεται καταιγισμό επικρίσεων από παντού. Είναι μια άστοχη, επιπόλαια επιλογή ενός προσώπου που δεν έχει θέση σε μια κυβέρνηση της αριστεράς.

Η εκ των υστέρων προσπάθεια του κ.Καμμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα δεν αντέχει σε καμιά λογική. Η ρατσιστική, ομοφοβική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά του είναι καταγεγραμμένη σε βάθος χρόνου και αποτελεί βαθύτατη προσβολή στα δημοκρατικά αισθήματα της πλειοψηφίας των πολιτών.Ακόμα κι αν όπως ισχυρίζεται τώρα,δεν τον εκφράζουν τα περιβόητα σχόλια του,αρκεί και μόνο το τελευταίο πριν το δημοψήφισμα για να αντιληφθεί κανείς τις ακροδεξιές έως φασιστικές αντιλήψεις του.

Η συνεργασία ενός κόμματος που θέλει να εκφράζει την αριστερά με ένα ακραίο δεξιό και εθνικό - λαϊκίστικο κόμμα,εν ονόματι κοινών συγκυριακών πολιτικών θέσεων, δεν δικαιολογεί σε καμιά περίπτωση την αποδοχή τέτοιων προσώπων σε κυβερνητικές θέσεις.Δεν είναι τυχαίο ότι και μια στελέχη του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ απαιτούν την απομάκρυνση του κ.Καμμένου.

Αρκετά έχουμε πληρώσει ακραίες διχαστικές και εθνικό - λαϊκίστικες ιδεοληψίες. Αν ο κ.Τσίπρας θέλει όπως διακηρύσσει να γυρίσει σελίδα,πρόσωπα όπως αυτό δεν μπορεί να έχουν θέσει στην κυβέρνηση του.Έστω και τώρα, οφείλει να αναλάβει το κόστος αυτής της λανθασμένης επιλογής και να αποπέμψει τον κ.Καμμένο και τις ιδέες του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου