Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Επί προσωπικού!-TOY ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΡΙΜΗ
















































 

 
«Επί της διαδικασίας» και «επί προσωπικού», με πολλές μπηχτές, ειρωνείες και εκνευρισμούς. Επί σχεδόν τρεις ώρες απεραντολογία στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής για να αποφασίσουν να ανοίξει η Βουλή και να συζητήσει τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους πιστωτές της... όπως προβλέπει ο κανονισμός και το Σύνταγμα.
Μιλάει η πρόεδρος Ζωή Κωνσταντοπούλου, της την πέφτουν ένας μετά τον άλλο οι βουλευτές και οι συν-πρόεδροι με απίθανα επιχειρήματα. 
Εκείνη τους απαντά με βασανιστικές λεπτομέρειες για το αν ενημερώθηκαν, ποια ώρα ακριβώς, αν μια διοικητική υπάλληλος τους βρήκε στο κινητό, και πού βρίσκονταν εκείνη την ώρα, πότε ήρθαν στην Αθήνα, αν έχουν ξενυχτήσει οι υπάλληλοι της Βουλής, αν είναι δημοκρατικό να αναμεταδίδεται η συνεδρίαση από την τηλεόραση, αν τα πρακτικά προηγουμένων συνεδριάσεων έχουν απομαγνητοφωνηθεί και έχουν διανεμηθεί εγκύρως και εγκαίρως.
Και μετά μιλάει ένας άλλος, διαδικαστικά πάντοτε ή επί προσωπικού για λίγο... Του εξηγεί κι εκείνου αναλυτικά η κ. Κωνσταντοπούλου ό,τι εκείνος δεν είχε καταλάβει επί της διαδικασίας και των διαδικαστικών θεμάτων και μετά έρχεται ο άλλος και δώσ'  του πάλι, «δεν έχετε το λόγο», «μην με διακόπτετε», «δεν σας επιτρέπω», «λέτε ανακρίβειες», «όχι, εσείς ψεύδεστε», «ο λαός με έστειλε εδώ, πρόσεξε πώς μιλάς», «δεν θέλω να μου απαντήσεις», «μην το παίρνετε προσωπικά, αλλά...»  κ.ο.κ. Για κάθε φράση πέντε παρεξηγήσεις. Και ξανά. Μαρτύριο, πραγματικό...
Φοβάμαι ότι σε συνθήκες κρίσης και μετάβασης της χρεοκοπημένης χώρας μας και του σμπαραλιασμένου παλιού πολιτικού συστήματος τα πολλά «επί της διαδικασίας», τα προσωπικά πάθη, οι σκηνοθετημένες εντάσεις και όλη η τελετουργία της ναρκισσιστικής μαγκιάς και της άνευ όρων και ορίων αναμέτρησης των εκλεκτών αιρετών μας αρχόντων δεν είναι τίποτα άλλο από σημάδια ανεπάρκειας, αμηχανίας και απόδρασης από την ουσία. Φυγή δηλαδή από τον κόπο και το κόστος της κατάθεσης συγκεκριμένων προτάσεων με αρχή, μέση και τέλος, με καθαρότητα, με σαφήνεια και με επιστημονική τεκμηρίωση.

1 σχόλιο:

  1. Τα στελέχη της "Πλατφόρμας" έχουν βρει καθημερινή φιλόξενη στέγη στο ΣΚΑΪ, δίπλα στον Άδωνη, τον Πάσχο και όλο το βρωμερό συνάφι. Υπερανάλυση, πολυλογία, άσφαιρα πυρά κατά της κυβέρνησης και το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος σαν περιφερόμενο τοτέμ.
    Από τη στιγμή που βγήκαν τα "αριστερόμετρα" μαζί με τα μαχαίρια και τις θεωρίες περί ιδεολογικής καθαρότητας την ώρα που η χώρα πεθαίνει, ήρθε η ώρα ο Λαός να κάνει ακόμη μια υπέρβαση, πέρα και έξω από τα θεωρητικά στερεότυπα και τα κομματικά "μαυσωλεία". Και θα την κάνει, που να πάρει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή