Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗ ΓΑΖΑ – ΕΠΤΑ ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ 30 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ




 




















 















 Τουλάχιστον επτά Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα και 30 τραυματίστηκαν από ισραηλινό βομβαρδισμό εναντίον σχολείου του ΟΗΕ στη νότια Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με γιατρούς και αυτόπτες μάρτυρες.
Ο ισραηλινός στρατός αρνήθηκε να σχολιάσει.
Οι ίδιες πηγές είπαν ότι η πυραυλική επίθεση έπληξε την είσοδο του σχολείου στη Ράφα. Εκατοντάδες Παλαιστίνιοι κάτοικοι της περιοχής, όπου μαίνονται οι συγκρούσεις του ισραηλινού στρατού με την Χαμάς, είχαν βρει καταφύγιο στο σχολείο.
Επίσης, άλλοι 12 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν το πρωί από τις ισραηλινές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με νέο απολογισμό που έδωσαν στη δημοσιότητα οι παλαιστινιακές υπηρεσίες αρωγής.
Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού ανακοίνωσε, πάντως, πως το Τελ Αβίβ ξεκίνησε την Κυριακή να αποσύρει μέρος των δυνάμεών του από τη Λωρίδα της Γάζας και να μεταφέρει άλλες στο εσωτερικό του παλαιστινιακού θύλακα.
«Αποσύρουμε συγκεκριμένες δυνάμεις, μετακινούμε στο εσωτερικό (του θύλακα) άλλες, αυτή η αποστολή βρίσκεται σε εξέλιξη», δήλωσε ο Πίτερ Λέρνερ, επιβεβαιώνοντας έτσι για πρώτη φορά επισήμως την μερική απόσυρση των ισραηλινών δυνάμεων.
Στο Κάιρο αντιπροσωπεία της Χαμάς
Εν τω μεταξύ, αντιπροσωπεία της Χαμάς μετέβη στο Κάιρο για να συμμετάσχει στις συνομιλίες που αναμένεται να διεξαχθούν στην Αίγυπτο με Ισραηλινούς αξιωματούχους.
Η εξαμελής αντιπροσωπεία υπό τον Εζατ αλ-Ρισκ, ανώτερο αξιωματούχο της Χαμάς, έφθασε στο Κάιρο μέσω της Ντόχα καθώς κάποια μέλη της αντιπροσωπείας δεν μπόρεσαν να περάσουν από τη Λωρίδα τη Γάζας στο συνοριακό πέρασμα της Ράφα.
Άλλα μέλη αναμένονται μέσα στις επόμενες ώρες, είπε αξιωματούχος που παρέλαβε την αντιπροσωπεία στο αεροδρόμιο του Καΐρου.
Νεκρός στη μάχη ο αγνοούμενος Ισραηλινός στρατιώτης
Νωρίτερα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως ο Χαντάρ Γκολντίν, ο στρατιώτης, για τον οποίο υπήρχαν ανησυχίες ότι είχε απαχθεί από μαχητές της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, φέρεται πως σκοτώθηκε εν ώρα δράσης κατά τη διάρκεια επιχείρησης του Ισραήλ στη Γάζα.
«Μια ειδική επιτροπή ανακοίνωσε τον θάνατο του αξιωματικού του πεζικού των IDF (Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων) της ταξιαρχίας Τζιβάτι, αντιστράτηγου Χαντάρ Γκολντίν, ο οποίος σκοτώθηκε σε μάχες στη Λωρίδα της Γάζας, την Παρασκευή 1η Αυγούστου 2014», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Το Ισραήλ προχώρησε τη νύχτα της Παρασκευής σε νέους αεροπορικούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας σκοτώνοντας δεκάδες Παλαιστίνιους, σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές, ενώ ισραηλινά στρατεύματα συνέχιζαν το Σάββατο τις ευρείες επιχειρήσεις τους στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα αναζητώντας τον αγνοούμενο στρατιώτη.
Το Τελ Αβίβ θεωρούσε ότι ο στρατιώτης αυτός ενδέχεται να είναι αιχμάλωτος της Χαμάς, αν και η ένοπλη πτέρυγα της παλαιστινιακής οργάνωσης τόνιζε ότι δεν τον κρατά και ότι είναι πιθανό να είναι νεκρός.
πηγή: naftemporiki.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου