Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Ρένος ο… αδιάφθορος!












Παλιότερα μας χάριζε γέλιο με τις ατάκες του στις ταινίες και στις τηλεοπτικές σειρές, τώρα το προσπαθεί με τις δηλώσεις του! Ο Ρένος Χαραλαμπίδης, με τη δήλωση του ότι το «μαύρο» στην ΕΡΤ το έριξαν οι καταληψίες, μας αποδεικνύει ότι χωρίς σενάριο, δεν… τα λέει. Για τον… αγιογράφο του Σαμαρά που «βολεύτηκε» στην… αδιάφθορη ΝΕΡΙΤ, γράφει στο rebuke ο Σταύρος Χονδροθύμιος.

Που είσαι νιότη μου που έδειχνες πως θα γινόμουν άλλος…
Όταν έκανε τα πρώτα του καλλιτεχνικά βήματα ο Ρένος Χαραλαμπίδης, ομολογώ ότι είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον μου και είχε κερδίσει τη συμπάθεια μου.
 Όμως τα χρόνια πέρασαν και ο τότε… αντισυμβατικός ηθοποιός/σκηνοθέτης που έφτιαχνε ταινίες χαμηλού κόστους γιατί δεν ήθελε να παρακαλάει για κρατικές επιχορηγήσεις, τώρα εκμεταλλεύεται την προσωπική του φιλία με τον Σαμαρά για να παρουσιάσει τηλεπαιχνίδι στη ΝΕΡΙΤ.

Μικρό το κακό θα μου πείτε, έτσι κι αλλιώς σε αυτή τη χώρα το ρουσφέτι είναι το εθνικό μας σπορ!
Το θέμα δεν είναι ότι αξιοποίησε τα… κονέ του, αλλά τα όσα δήλωσε για τη ΕΡΤ.

Χωρίς ίχνος ντροπής, υποστήριξε ανερυθρίαστα ότι το «μαύρο» στη Δημόσια τηλεόραση το έριξαν οι καταληψίες και όχι η κυβέρνηση. Βασιλικότερος του βασιλέως  ή κοινός γλείφτης;
Ανόητος ή εμάς μας περνάει για ανόητους;

 Δήλωσε ότι «σοκαρίστηκα, γιατί συνειδητοποίησα ότι το μαύρο το είχαν ρίξει οι καταληψίες.
Το σκοτάδι αυτό, ήταν για μένα το μεγαλύτερο σκοτάδι που μπορούσε να γνωρίσει η ΕΡΤ. Κι επαναλαμβάνω: το έριξαν οι καταληψίες». Συνεχίζοντας το… παραλήρημά του υποστήριξε ότι «Επικροτώ απόλυτα το κλείσιμο. Την έζησα από μέσα την ΕΡΤ, ήταν ό,τι πιο διεφθαρμένο μπορούσε να υπάρξει, και δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο έπρεπε αυτή η σαπίλα να διατηρηθεί. Είμαστε το μοναδικό μέρος στον πλανήτη Γη, όπου οι αναρχικοί βγάλανε κείμενο υπέρ της ΕΡΤ. Αντιεξουσιαστές, να υποστηρίζουν μια κρατική οντότητα. Εκεί κατάλαβα πόσο χαβαλέδες είμαστε. Εκεί κατάλαβα και το παστίτσιο που υπάρχει στο μυαλό του νεοέλληνα, αλλά και την παιδική χαρά που ήταν η ΕΡΤ. Που μαζευόντουσαν όλοι και κάνανε την καύλα τους…».
Τι να πρωτοσχολιάσω από αυτόν τον… χείμαρρο αμπελοφιλοσοφίας;
Ότι οι καταληψίες έφτασαν στην ΕΡΤ μετά το «μαύρο» ουδόλως σας απασχολεί.
 Αυτό το γεγονός δεν ήταν αρκετό  από μόνο του να σας χαλάσει τη… θεωρία σας!
 Τώρα βέβαια η διαφθορά είναι παρελθόν (κατά την άποψή σας) και ξαφνικά με εντελώς «αντικειμενικά» κριτήρια, παρουσιάζετε καθημερινή εκπομπή.
Φαντάζομαι ότι η εξαιρετική προσωπική σας σχέση με τον πρωθυπουργό, η υποψηφιότητα σας τόσο ως βουλευτής με τη ΝΔ, όσο και ως δημοτικός σύμβουλος με τον Σπηλιωτόπουλο, δεν έπαιξαν κανέναν απολύτως ρόλο και την εκπομπή δεν την αποκτήσατε με…  ανάθεση!
Σωστά κύριε Χαραλαμπίδη;
Δικαίωμα σας να έχετε όποια πολιτική προτίμηση επιθυμείτε, φυσικά δεν σας μέμφομαι για αυτό. Απλά αυτός ο υπέρμετρος ζήλος με τον οποίο εκθειάζετε τον Σαμαρά όπου σταθείτε κι όπου βρεθείτε, στα μάτια μου φαντάζει αστείος και θεωρώ ότι γελοιοποιήστε, αφού το… σάλιο σας έπιασε τόπο και εσείς εξακολουθείτε το ίδιο τροπάριο!

 Οι προσπάθειές σας δικαιώθηκαν και πλέον μας «διασκεδάζετε» καθημερινώς από την… αδιάφθορη ΝΕΡΙΤ.  Από τότε που εκφράσατε την επιθυμία να ασχοληθείτε ενεργά με την πολιτική, πέραν της αγιοποίησης του Σαμαρά, μας έχετε προσφέρει πολύ γέλιο με τις δηλώσεις σας και αρκετές εντυπωσιακές κωλοτούμπες!
Επειδή η τηλεθέαση του τηλεοπτικού σας προϊόντος δεν έχει βρει την ανταπόκριση που σας αρμόζει, θα προσπαθήσω εγώ να ψυχαγωγήσω, μέσω των δηλώσεών σας, το 99% του κοινού που δεν σαν παρακολουθεί ανελλιπώς, μήπως και του… ανοίξω τα μάτια και επιτέλους σας θαυμάσει. 

Όταν ο μεγάλος αυτός καλλιτέχνης ρωτήθηκε για ποιο λόγο έθεσε υποψηφιότητα, στη μία συνέντευξή του είπε ότι δεν μπορεί να βλέπει τον τρόμο στα μάτια του πατέρα του 
και σε άλλη ότι τον έπεισε μια κοπέλα που δούλευε στο ταμείο ενός σούπερ μάρκετ.  

Στα νεανικά του χρόνια ανήκε στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά και μετά δήλωσε ότι είναι με τη Νέα Δημοκρατία, λόγω λαϊκής καταγωγής, γιατί είναι το μοναδικό κόμμα που ιδρύθηκε από απόγονο αγροτικής οικογένειας, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. 
Παράλληλα, υποστηρίζει ότι δεν ταυτίζεται με το κόμμα, αλλά μόνο με τον ηγέτη του, τον Αντώνη Σαμαρά! Μπερδευτήκατε ή ακόμα;
Για το τέλος άφησα το καλύτερο.
«Κράζει» τον Καμμένο γιατί θεωρεί το κόμμα του «μικρό φέουδο και διεκδικεί ό,τι διεκδικεί.
Δεν γίνεται να διασπαστούν οι δυνάμεις μας. Είναι σαν να κάνουμε μία εκστρατεία και αντί να ακούμε το στρατηγό, ο κάθε λοχαγός  να πηγαίνει το λόχο του, όπου νομίζει αυτός».

Πραγματικά αναρωτιέμαι, μόνο το δικό μου μυαλό πηγαίνει στην ΠΟΛ.ΑΝ.  του Αντώνη Σαμαρά, όταν έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη και  έφτιαξε το δικό του…  φέουδο ή ο Ρένος είναι τόσο αδαής;
Επιτέλους το σκοτάδι της Δημόσιας τηλεόραση, αυτό το σκοτάδι που προκάλεσαν οι καταληψίες για να μην ξεχνιόμαστε,  ανήκει στο παρελθόν και πλέον το… άστρο του Ρένου,  μας χαρίζει άπλετο φως. Πλέον η διαφθορά αποτελεί παλιά κακή ανάμνηση και τα αξιοκρατικά κριτήρια… βασιλεύουν, με χαρακτηριστικό παράδειγμα εσένα ρε Χαραλαμπίδη!

Δεν λέω, καλές οι φανφάρες που έλεγες ως Θανάσης Καλημέρης στο «Κάτι τρέχει με τους δίπλα», πρόσφεραν γέλιο, αλλά άλλο τα σήριαλ και άλλο η πραγματική ζωή! Γιατί το να προσφέρει γέλιο κάποιος από το να γίνεται γελοίος έχει μεγάλη διαφορά…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου