Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Αυτά είναι (κάποια από) τα sms της Χ.Α. που την βγάζουν εκτός νόμου «Εντολή Λαγού…»





























http://www.lifo.gr/now/politics/42840

Κόλαφος είναι το πόρισμα των ανακριτριών για τη Χ.Α. και αναμένεται να πυροδοτήσει εξελίξεις για τον χαρακτηρισμό της οργάνωσης ως «εκτός νόμου», καθώς από το αποδεικτικό υλικό φέρεται να έχει κάθετη ιεραρχική δομή με διακριτούς ρόλους και διαρκή δράση που παραπέμπουν στ παραστρατιωτικές και εγκληματικές οργανώσεις.   

Στο πόρισμα, με το οποίο ζητήθηκε η άρση ασυλίας όλων των βουλευτών της οργάνωσης, αναφέρονται αποσπάσματα ομιλίες του Μιχαλολιάκου, που δείχνουν τον τρόπο λειτουργίας της οργάνωσης.   "Εμείς πιστεύουμε στην πατρίδα, όχι στη δημοκρατία. Αν είναι να σωθεί η πατρίδα, ας πάει στο διάολο η δημοκρατία.... Τι καταλάβατε από τους δημοκράτες. Τι χειρότερο θα σας κάνουν οι φασίστες; Το να καταλάβεις τη Βουλή είναι εύκολο. Σημασία έχει το τι θα κάνεις μετά. Στη Βουλή δεν μπαίνει και αστυνομία", 
δήλωνε ο Μιχαλολιάκος.  

 Ο διαβιβαστής   
Σύμφωνα με το «Έθνος», εντοπίστηκαν και μηνύματα στο κινητό του Κωνσταντίνου Κορκοβίλη, ο οποίος είχε αναλάβει το ρόλο του διαβιβαστή μεταφέροντας τα μηνύματα των υψηλόβαθμων στελεχών και του πυρηνάρχη Νίκαιας Πατέλη στα απλά μέλη.   

Τα sms που καλούσαν σε δράση είχε βαθμούς εμπιστευτικότητας, όπως 
απόρρητο, 
άκρως εμπιστευτικό 
ή αδιαβάθμητο.   

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ένα μήνυμα όπως "Αύριο το πρωί στις 9 άπαντες για τη δράση-παρουσία υποχρεωτική", προωθούνταν σε όλα τα μέλη της τοπικής ενώ ένα sms όπως  "παρακαλώ μη γίνει στραβή, είναι στη μέση ο Λαγός"
πήγαινε σε συγκεκριμένους παραλήπτες.   

Ποια μηνύματα βρέθηκαν στο κινητό του Κορκοβίλη 

 "Εντολή Λαγού. Παρακαλώ 8 άτομα για τη Δηλιγιάννη. 2:30 ώρα από την ασφάλεια. Ενημερώστε με αν είναι ανάγκη"  

 "Παρουσία της ασφάλειας απαραίτητη. Όλοι παραλλαγές", δίνει εντολή στις 22 Φεβρουαρίου 2013   

18 Μαρτίου 2013: "Αύριο Τρίτη και ώρα 17:30 όλοι στα γραφεία. Θα γίνει προβολή με τις δράσεις της Νίκαιας. Και νυχτερινή δράση. Παρακαλώ αυστηρά το μήνυμα δεν διαρρέει πουθενά"   

17 Απριλίου 2013: "Πέμπτη πρωί 9, προσυγκέντρωση στα γραφεία για κοινή δράση με Πειραιά. Παρουσία υποχρεωτική. Παρακαλώ ενημερώστε άμεσα"   

19 Απριλίου 2013 στις 6 το πρωί: "Η ομάδα της ασφάλειας στα γραφεία. Όποιος δεν δουλεύει. Τώρα"   

27 Απριλίου 2013: "Τη Δευτέρα 8 το πρωί στα γραφεία μας δράση. 08:30 θα φύγουμε, η ασφάλεια στα πλαίσια των εκτάκτων. Παρακαλώ ενημερώστε με για παρουσίες"   

2 Μαΐου 2013: "Αύριο πρωί στις 9 άπαντες για τη δράση. Παρουσία υποχρεωτική"   

25 Μαϊου 2013, ώρα 20:00: "Όλη η ασφάλεια στο γραφεία για τελευταία ενημέρωση και οργάνωση της Κυριακής. Απουσίες δεν επιτρέπονται"   

1η Ιουνίου 2013: "Τα άτομα που είσαστε για αύριο 11 η ώρα στα γραφεία να είσαστε 12 στη Δηλιγιάννη, παρακαλώ μη γίνει στραβή, είναι στη μέση ο Λαγός. Όλοι στολή Νίκαιας"  

 Σύμφωνα με το «Βήμα», υπάρχει και sms του Λαγού στον Πατέλη το οποίο αναφέρει: 
«Πολύ καλά έκανες! Παρεμπιπτόντως μάλλον θα φάνε γερό πέσιμο τα κομμούνια στο Πέραμα. Εχουν βγει και βάφουν. Μάζεψε καμία 30αριά και πάνε από εκεί», είναι το SMS που φέρεται να έχει στείλει στο κινητό του πυρηνάρχη της Νίκαιας, Γιώργου Πατέλη.   

Οπως σημειώνουν οι ερευνητές της υπόθεσης «ίσως για πρώτη φορά φαίνεται με τέτοιο προφανή και εμφατικό τρόπο εντολή ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής προς τα μέλη της για αιματηρές επιθέσεις».   

Ποιους διαλόγους «ξεχώρισε» το ανακριτικό πόρισμα:  
 Μεταξύ άλλων, οι ανακρίτριες στο πόρισμα τους με το οποίο ζητούν άρση ασυλίας για όλους του χρυσαυγίτες βουλευτές, επισημαίνουν και συγκεκριμένα περιστατικά με βουλευτές της ΧΑ, κάποιοι από τους οποίους εξακολουθούν να βρίσκονται εντός κοινοβουλίου:   - 

«Εκμεταλλευόμαστε τα προνόμια του βουλευτή. Εχουμε οπλοφορία πλέον με άδεια, δεν έχει αυτόφωρο αν γίνει επεισόδιο και είμαστε λίγο πιο άνετοι στις κινήσεις μας», είπε (Χανιά, Νοέμβριος 2012, παρουσία των Ν. Μίχου, Χρ. Παππά, Κ. Μπαρμπαρούση) ο Ηλ. Κασιδιάρης.   
- «Δεν αποδεχόμαστε τον ρόλο του βουλευτή. Εκεί μέσα το μόνο που νιώθουμε είναι σιχασιά και αηδία», είπε ο Ευστ. Μπούκουρας, επαναλαμβάνοντας αναλόγου περιεχομένου τοποθέτηση του Ν. Μιχαλολιάκου (ομιλία στην Τ.Ο. Σαλαμίνας). 

  - «Η φύση μας και η δομή μας παραμένει ως έχει. Στο οπλοστάσιό μας απλά προστίθενται νέα όπλα. Αυτά τα όπλα της βουλευτικής νομιμοποίησης. Οι βουλευτές μας είναι τα νέας τεχνολογίας όπλα, τα οποία και ως όπλα σκληρά, θα χρησιμοποιηθούν», είπε ο Ν. Κούζηλος (μετά τις εκλογές του 2012, στην Τ.Ο. Πειραιά).  

 - Υπάρχει αναφορά σε προεκλογική ομιλία του Μιχαλολιάκου: «Και όταν γίνουμε εμείς οι δυνατοί, θα είμαστε ανελέητοι. Αν χρειαστεί λερώνουμε τα χέρια μας, αν χρειαστεί δεν είμαστε δημοκράτες».  

 - Απόσπασμα από άλλη ομιλία του στις 2/7/11: «Ακόμη και αν εκλέξουμε βουλευτές, στα παλιά μας τα παπούτσια. Η Χρυσή Αυγή είναι μία ακλόνητη εθνικιστική φάλαγγα που θα τσακίσει στο διάβα της όλους τους προδότες». 

  - Αρθρο εφημερίδας στην Χρυσή Αυγή του Γ.Μ.: «Τσακίστε με οποιοδήποτε τρόπο και μέσο ,ο'τι και αν χρειαστεί τον κάθε βλάκα που θα τολμήσει να αμφισβητήσει εσάς και τις ιδέες σας. Κάντε του να μετανιώσουν για τις εκλογές τους».  

 - Ομιλία του Γ.Μ. (23/7/11) σε δόκιμα μέλη της Χ.Α.: «Όποιος έχει καταστήσει τον εαυτό του σκώληκα, δεν πρέπει να παραπονιέται όταν τον πατούν. Την ημέρα της κρίσης, θα κλείσουμε τους λογαριασμούς μας οριστικά και αμετάκλητα και με όλους όσους παρίσταναν τους επιτήδειους ουδέτερους. Τότε δεν θα τους ρωτήσουμε αν ταλατευόντουσαν προς τα δεξιά ή τα αριστερά, γιατί απλούστατα θα ταλαντεύονται από τον κρεμασμένο τους λαιμό».  

 - Η μαρτυρία του Αλέξανδρου Πνευματικού, δήμαρχου Κορίνθου, για τον Μπούκουρα: «Με πλησιάζει, στέκεται ακριβώς πίσω μου χωρίς να μου μιλήσει καθόλου και αρχίζει τις προκλήσεις, λέγοντας μου χαμηλόφωνα στο αυτί: «Θα σε γ.... ρε σκουλήκι, θα σε λιώσω θα σε σφάξω, γιατί μυαλό δεν έχεις βάλει».  

1 σχόλιο:


  1. ΤΑ ναζει αλλού. φένοντε ιγετικά αλλου ινικά και αλλου κολακευτικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή