Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Συναυλία συμπαράστασης στον αγώνα στις Σκουριές(φωτό και βίντεο)


Έτσι γίνονται οι μπίζνες στην Ελλάδα (κορόιδα)

http://www.antinews.gr/2011/10/05/125703/
Τρεις μήνες πριν από τις εκλογές του 2004 η κυβέρνηση Σημίτη αποφασίζει να πουλήσει τα Μεταλλεία Χρυσού στη Χαλκιδική. Χωρίς ξεκάθαρο και ανοικτό διαγωνισμό τα μεταλλεία περνούν στα χέρια της Ελληνικός Χρυσός η οποία ανήκει στον όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ του Γ. Μπόμπολα, έναντι ποσού 11 εκατ. ευρώ. 
Ακόμη και τότε όλοι έλεγαν ότι το τίμημα είναι ελάχιστο, ωστόσο, τότε δεν υπήρχαν άδειες για εξόρυξη.
(Υποσημείωση, στο οικονομικό επιτελείο είναι τότε ο Χρήστος Πάχτας ο οποίος σήμερα είναι δήμαρχος Αριστοτέλη, της περιοχής που βρίσκονται τα ορυχεία χρυσού)
Λίγο καιρό μετά ανεξάρτητη εταιρεία αξιολογεί την αξία των μεταλλείων σε 578 εκατ. ευρώ ενώ το 2007 ο όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ πωλεί το 30% της «Ελληνικός Χρυσός» έναντι 178.000.000 δολαρίων και αγοράζει το 19,3% της European Goldfields. Καλή μπίζνα δηλαδή, τέσσερα χρόνια μετά να παίρνεις ένα τέτοιο ποσό όταν έχεις δώσει μόλις 11 εκατ.
Το 2008 πέφτει βόμβα από την κομισιόν η οποία ζητά από την ιδιοκτήτρια εταιρεία, επιστροφή επιδοτήσεων ύψους 15 εκατ. ευρώ που είχε πάρει η Ελληνικός Χρυσός. 
Η κομισιόν λέει ότι το τίμημα της εξαγοράς ήταν χαμηλό και οι επιδοτήσεις δεν έπρεπε να δοθούν.
Η European Goldfields ελέγχει το 95% του μετοχικού κεφαλαίου τής Ελληνικός Χρυσός Α.Ε., το 5% κατέχει η Ελλάκτωρ, ενώ με τη σειρά της η European Goldfields ελέγχεται από την Ελλάκτωρ σε ποσοστό 19,3%, τον σημερινό διευθύνοντα σύμβουλο της Ελληνικός Χρυσός και μέλος της Ελλάκτωρ, Δ. Κούτρα, σε ποσοστό 5,8% και σειρά θεσμικών επενδυτών και funds, στα οποία ξεχωρίζουν μεταξύ άλλων η γνωστή σε όλους BlackRock (13,2%), η Fidelity (13,1%).
Εν τω μεταξύ, κάποιοι στην αγορά λένε ότι ο χρυσός και τα άλλα μέταλλα που κρύβει η γη της Χαλκιδικής αξίζουν πολλά δις ευρώ ενώ οι προσδοκίες για μεγάλα κέρδη εκτοξεύουν την τιμή της μετοχής της European Goldfields στα ύψη. 
Η χρηματιστηριακή αξία της αγγίζει τα 2 δις δολάρια.
Όταν η Τ. Μπιρμίλη το ξανασκέφτεται να δώσει τις άδειες και να ξεκινήσει η εξόρυξη, στην καναδική εταιρεία και τους Έλληνες εταίρους επικρατεί έντονος προβληματισμός. Μαύρες πλερέζες σε Ελλάδα και Καναδά, ωστόσο, με καλό… lobbing στρώνεται το χαλί για την επένδυση. Και δεν είναι και τυχαίες οι επιθέσεις κατά της πράσινης Τίνας από συγκεκριμένες εφημερίδες.
Δεν περνούν λίγες εβδομάδες από τον τελευταίο ανασχηματισμό και ο Γ. Παπακωνσταντίνου ως υπουργός Περιβάλλοντος εγκρίνει την άδεια για τα μεταλλεία χρυσού και στρώνει χρυσό το δρόμο προς την Χαλκιδική.
Σαββατιάτικα, και χωρίς να ξέρει ούτε ο πρωθυπουργός τι θα γίνει (λέγεται ότι το έμαθε μόλις την προηγούμενη ημέρα), στήνεται η φιέστα για τον μεγάλο επενδυτή από το Κατάρ.
Ο σεϊχης αγοράζει σχετικά φθηνά και υπόσχεται να βρει δάνειο, όμως, για τους μετόχους είναι μια χρυσή συμφωνία. 
Ο όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ πουλά το 7% και αποκομίζει καμιά 90αριά εκατομμύρια ενώ ο Δ. Κούτρας αυξάνει την περιουσία του με ποσό πάνω από 30 εκατ. ευρώ. Διατηρούν και ένα 13% το οποίο μελλοντικά θα τους αποφέρει τεράστια κέρδη από μερίσματα και υπεραξίες.
Έτσι γίνονται οι μπίζνες στην Ελλάδα, κορόιδα
------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------

Μουσική Λαοθάλασσα Γελοιοποιεί Το Δόγμα Των «Δύο Άκρων»


«Καταδικάζουμε τη βία και την ένταση που δεν δημιουργείται μόνο από έναν, αλλά και από άλλους. Όπως στις Σκουριές. {…} Η επιμονή στη μη καταδίκη της κατάλυσης της νομιμότητας και του Συντάγματος στις Σκουριές τροφοδοτεί την ένταση που δημιουργεί η Χρυσή Αυγή και οδηγεί σε βία και νεκρούς».
Χρύσανθος Λαζαρίδης* 18.09.13 την ημέρα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα
*Alter ego και κύριος σύμβουλος-λογογράφος του Αντώνη Σαμαρά
Χαρακτηριστικά διαδήλωσης πήρε η μεγαλειώδης συναυλία στήριξης και συμπαράστασης του αγώνα στις Σκουριές ενάντια στα μεταλλεία χρυσού, ενάντια στην ποινικοποίηση και τη στοχοποίηση των κοινωνικών αγώνων.
Πάνω από 35.000 (ίσως περισσότερες) φωνές έδωσαν τη δική τους απάντηση στην άθλια κυβερνητική προπαγάνδα ότι στο ένα άκρο βρίσκονται οι νεοναζί και στο άλλο … οι «τρομοκράτες» από τις Σκουριές και οι κοινωνικοί αγώνες. 
 Δεκάδες χιλιάδες, όχι μόνο τραγούδησαν μαζί με τους καλλιτέχνες (Αλκίνοος Ιωαννίδης, Μελίνα Κανά, Σωκράτης Μάλαμας,  Χαΐνηδες, Παύλος Παυλίδης και B-Movies), αλλά φώναξαν συνθήματα τύπου «ελάτε να μας συλλάβετε» με εκατοντάδες να φορούν τα μπλουζάκια «Χαλκιδική SOS». 
 Στην έναρξη της εκδήλωσης μίλησαν οι εκπρόσωποι των επιτροπών αγώνα Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής ενάντια στα μεταλλεία χρυσού, που εξήγησαν το χρονικό του αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, τις πολυεθνικές εταιρείες και την καταστροφή του περιβάλλοντος.  
Οι εκπρόσωποι του «γαλατικού χωριού» κάλεσαν τον κόσμο να συνεχίσει να μάχεται και να στηρίζει τον αγώνα ενάντια στις άδικες προφυλακίσεις και διώξεις και στα τρομολαγνικά σενάρια της κυβέρνησης.
Παράλληλα με τις συναυλίες (που ξεκίνησαν με μεγάλη καθυστέρηση), λειτουργούσαν χώροι ενημέρωσης και συζήτησης για την εξόρυξη χρυσού καθώς και για άλλες πολιτικές πρωτοβουλίες και δράσεις. 
Η συναυλία δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την εθελοντική εργασία, υποστήριξη και διοργάνωση της εκδήλωσης από δεκάδες κατοίκους της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης.
Οι κάτοικοι της Βόρειας Ελλάδας έδωσαν χθες Σάββατο τη δική τους απάντηση στις αθλιότητες που αναπαρήγαγαν τα ΜΜΕ ότι το να αγωνίζεσαι ενάντια στο κοινωνικό ολοκαύτωμα είναι ισοδύναμο με τα μαχαιρώματα και τις δολοφονίες.
Στο πρώην στρατόπεδο του Παύλου Μελά 
φάνηκε ξεκάθαρα ποια είναι τα δύο άκρα. 
Στο ένα από αυτά βρίσκονται ο Αντώνης Σαμαράς μαζί με το δύσοσμο νεοναζιστικό υπόγειο της δεξιάς πολυκατοικίας
 και στο άλλο άκρο βρίσκεται η μεγάλη πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας από την οποία οι υπερασπιστές της μνημονιακής βαρβαρότητας στερούν το δικαίωμα για δουλειά και αξιοπρεπή διαβίωση.
Ο πανικός τους φαίνεται και από τα εξόφθαλμα ψέματα που εκστομίζουν.  Μόλις… 2.000 άτομα παρακολούθησαν τη συναυλία υποστήριξε σε ένα απελπισμένο κρεσέντο γκεμπελισμού το Mega Channel  (στο οποίο μεγαλομέτοχος –καθόλου τυχαία- είναι ο Όμιλος Μπόμπολα της ELDORADO GOLD CORPORATION (ELD) και της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε)
Όμως τα ΜΜΕ της διαπλοκής δεν μπορούν πλέον να κρύψουν το γεγονός ότι η νεολαία έχει γυρίσει οριστικά στην πλάτη της στα ψεύτικα δόγματα που προβάλλουν τα κανάλια και τα ραδιόφωνα για υπεράσπιση της μνημονιακής «ομαλότητας». Δεν υπάρχει πλέον κανένα αντιδραστικό ιδεολόγημα, κανένα πλαστό δίλημμα που να λειτουργεί σε ανθρώπους που δεν έχουν τίποτα να χάσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου