Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Ευρωκρισία και Αντίσταση-Toυ Γιάννη Μακριδάκη












Ευρωκρισία: Η Υποκρισία Αντίστασης με όριο την παραμονή στο Ευρώ
Το Όχι της Κύπρου και όσα επακολούθησαν δείχνουν πολύ καθαρά την ουτοπία, την πλάνη και την υποκρισία όσων δήθεν αγωνίζονται και αντιστέκονται αλλά δεν επιθυμούν την έξοδο από την Ευρωζώνη και την ΕΕ.
Όσων δεν καταλαβαίνουν ή κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν πως η Ε.Ε δεν είναι τίποτε άλλο από ένα αιμοσταγές αδίστακτο 4ο Ράιχ, το οποίο διαθέτει ένα πολύ αποτελεσματικό όπλο,
 το Ευρώ.
Η ισοπέδωση, η ομογενοποίηση και εν τέλει η γερμανοποίηση των ευρωπαϊκών λαών λαμβάνει χώρα βίαια εδώ και χρόνια κάτω από τις ερπύστριες του κοινού νομίσματος
Η μετατροπή της μιας μετά την άλλην των χωρών του Νότου σε βιομηχανική ζώνη, 
σε μπαταρία, σε χαβούζα και σε στρατόπεδο συγκέντρωσης φτηνής εργατιάς για τα γερμανικά συμφέροντα επιτυγχάνεται με τρομακτικούς ρυθμούς και συνέπειες.
Το Όχι της Κυπριακής Βουλής και τα όσα επακολούθησαν δείχνουν πολύ καθαρά ότι κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στην επέλαση του 4ου Ράιχ αν δεν είναι αποφασισμένος να το πολεμήσει ως το τέλος. Κανενός είδους αντίσταση δεν μπορεί να έχει αποτέλεσμα αν αυτή οριοθετείται μέσα στο ευρώ.
Η ευρωζώνη, το καταστροφικό αυτό υπερόπλο των σύγχρονων ναζί επιβάλλεται να πολεμηθεί, να διαλυθεί, να περάσει στην ιστορία μαζί με το 4ο Ράιχ, να κλειδωθεί στο χρονοντούλαπο προτού σκοτώσει εκατομμύρια ακόμα ανθρώπους και να μην επανεμφανιστεί ποτέ. 
Να απελευθερωθούν λαοί και χώρες από τον βρόγχο του ευρώ και της νομισματικής ένωσης, του ανάλγητου αυτού ναζιστικού γερμανικού άρματος.
Η Αριστερά στην Ελλάδα δεν αποτελεί πρόταση Αντίστασης αν έχει όρο, όριο και επιθυμία την παραμονή στο ευρώ. Είναι μια Υποκρισία που υπηρετεί όσο και οι δοτοί εγχώριοι τροϊκανοί το σύστημα, τον σύγχρονο ναζισμό.
Μόνος δρόμος για την Απελευθέρωση είναι ο προσωπικός και συλλογικός Αγώνας ενάντια στην πολεμική μηχανή του Νεοναζισμού, την διάλυση της Ευρωζώνης. 
Μόνος τρόπος αντίστασης η αποχώρηση από το ευρώ και επανένταξη στην αξιοπρέπεια και στην ανεξαρτησία.
Ευρώ και Αγώνας δεν πάνε μαζί. Ευρώ και Αντίσταση είναι όροι ασύμβατοι. 
Ευρώ και Αξιοπρέπεια, Ευρώ και Ζωή, Ευρώ και Πολιτισμός, Ευρώ και Πατρίδα, Ευρώ και Ανθρωπισμός, είναι η μέγιστη Υποκρισία




4 σχόλια:

  1. Ο Μακριδακης ειναι ενας ευαισθητος ανθρωπος.Αυτο ομως που, δικαια οργισμενος,προτεινει οδηγει την Αριστερα σε μια ακομα ηρωικη ηττα. Γιατι αν η Ελλαδα αποχωρησει απο το ευρω και η Ευρωπη παραμεινει υπο γερμανικη κατοχη οχι μονο δεν προκειται να βελτιωθει η κατασταση αλλα ,αντιθετα, θα γινει παραδειγμα προς αποφυγην για για να μην αποτολμησει στο αμεσο μελλον καμια χωρα να ακολουθησει τον ιδιο δρομο.Θα ηταν μεγα λαθος να προβαλει η Αριστερα αυτη τη στιγμη με τους δεδομενους συσχετισμους στο εξωτερικο αλλα και στο εσωτερικο της χωρας,τη θεση για εξοδο απο το ευρω.
    Θεωρει ο Μακριδακης οτι το ΚΚΕ θα ακολουθουσε ; Αποκλειεται. Θα ελεγε οτι προκειται για αυταπατη αν δεν συνοδευεται απο κοινωνικοποιηση των μεσων παραγωγης.Κι αν εμπαινε και αυτο ως στοχος (!) το ΚΚΕ θα ελεγε ...οτι δεν ειναι ωριμος ο υποκειμενικος παραγοντας ,οτι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ειναι αξιοπιστος κλπ κλπ.
    Το προβλημα δεν ειναι το ευρω αυτο καθεαυτο αλλα οι κυριαρχες πολιτικες στην Ευρωπαϊκη Ενωση. Οι νεοφιλελευθερες πολιτικες και ο γερμανικος ηγεμονισμος. Αυτες πρεπει να ηττηθουν.
    Το ευρω ειναι ενα οπλο στα χερια τους.Δεν κερδιζουμε τιποτα αν σταθουμε στον τοιχο μονοι μας και τους πουμε "Πυροβοληστε ! Πρεπει να τους παρουμε το οπλο απο τα χερια. Κι αν αυτο δεν μπορουμε να το καταφερουμε ,μπορουμε πολυ πιο αποτελεσματικα να το καταστρεψουμε παραμενοντας στην Ευρωζωνη μαζι με τις χωρες που αντιμετωπιζουν αναλογα προβληματα και αρνουμενοι να εφαρμοσουμε τις πολιτικες που μας επιβαλουν.Ας μας διωξουν αυτοι.Σε εμας θα στοιχισει το ιδιο. Σε αυτους θα στοιχισει πολυ περισσοτερο.

    Γιωργος Διαμαντης


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όσοι θεωρούν την οικιοθελή έξοδο απο το ευρώ σαν κάτι απλό και εύκολο,νομίζω κάνουν λάθος.
    Είναι τελείως διαφορετικό να σε διώξουν και άλλο να φύγεις μόνος.
    Τα επαναστατικά τσιτάτα του κκε και άλλων εξωκοινοβουλευτικών δυνάμεων,δεν νομίζω πως έχουν ίχνος σοβαρότητας.
    Ειδικά για το κκε,αν ο Συριζα πεί αύριο ότι είναι υπέρ της εξόδου απο την ευρωζώνη,το κκε θα γίνει ο πιό ένθερμος υποστηρικτής του ευρώ,απλά για να μην φανεί πως συμφωνεί σε κάτι με τον Συριζα!!
    Άρα στο εσωτερικό δεν υπάρχει ενιαίο μέτωπο που να μπορεί να στηριχθεί κάποιος.
    Νομίζω ότι όσο είμαστε ακόμη στο ευρώ,πρέπει να χτίσουμε ένα κοινό μέτωπο με όλους τους λαούς του νότου που όλο και καλύτερα αντιλαμβάνονται την Γερμανική κατοχή.
    Προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει άμεσα να δουλέψει ο Συριζα,μια και σε αυτόν πέφτει το βάρος μιας τέτοιας προσπάθειας,έτσι ώστε όταν χρειαστεί να εγκαταλείψουμε το ευρώ να έχουμε συμμάχους που θα αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.
    Μια τυχόν αποχώρηση δική μας θα έχει απείρως καταστροφικότερα αποτελέσματα για την ευρωζώνη,απότι για μας.
    Και φυσικά χρειάζεσαι πλάνο Β,που μπορείς να έχεις,χωρίς να είναι ανακοινώσιμο.
    Μονομερείς ενέργειες και τσαμπουκάδες στυλ κκε,εκ του ασφαλούς βεβαίως,δεν έχουν καμμιά τύχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πρόβλημα με τον Σύριζα είναι οτι είναι δειλός.Δεν το έχει θέσει καν ως ενδεχόμενο και δεν έχει προετοιμάσει τον πληθυσμό για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.Κι όποιες φορές το υπενίχθη το έκανε δειλά,χωρίς αυτοπεποίθηση και με φόβο δίνοντας την ευκαιρία στη ΝΔ να τον μαλώνει.Αντί να βγει μπροστά και με αυτοπεποίθηση να πει ναι,το νόμισμα ειναι για να κάνει ευτυχισμένο εναν λαό κι οχι ενας λαός να διατηρεί με την δυστυχία του ενα νόμισμα.Ο ελληνικός λαός ειναι πολύ πιο μποστά απ τον Σύριζα σ αυτό το θέμα.Αρκεί να δούμε τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.Δεν ειναι δυνατόν,Ιταλοί,Κύπριοι κλπ να μιλάνε αβίαστα και φυσιολογικά για το ενδεχόμενο εξόδου απ το ευρώ κι ο Σύριζα να σκιάζεται να το πει και να προετοιμαστεί ΄και να προετοιμάσει.Είναι ντροπή για μια αριστερά αυτό

      Διαγραφή
    2. Αγαπημένη μου Κίρκη, διάβασα το σχόλιό σου με πολλή προσοχή. Αν απαντούσα με το συναίσθημα θα συμφωνούσα πλήρως μαζί σου και με τον αρθρογράφο ότι η έξοδος απ' το ευρώ είναι η λύση. Και πως ο ΣΥΡΙΖΑ δειλιάζει να το πει.
      Η αληθεια όμως -το ξέρεις- βρίσκεται αλλού.
      1. Το έχει πει προ πολλού ο Τσίπρας ότι το ευρώ είναι ένα εργαλείο & όχι φετίχ. Το εργαλείο όμως Κίρκη μου το χρησιμοποιείς για δικό σου όφελος δεν το χρησιμοποιείς για να αυτοτραυματιστείς. Σαφώς συμφωνώ μαζί σου πως " το νόμισμα ειναι για να κάνει ευτυχισμένο εναν λαό κι οχι ενας λαός να διατηρεί με την δυστυχία του ενα νόμισμα". Ομως στη βάση ποιας οικονομικής-πολιτικής θεωρίας το νόμισμα είναι αυτό που καθορίζει τις πολιτικές που εφαρμόζονται σε μια χώρα ή μια ήπειρο;
      2. Διαφωνώ πλήρως ότι ο ελληνικός λαός είναι "πιο μπροστά απ' τον ΣΥΡΙΖΑ". Ο ελληνικός λαός στην συντριπτική πλειοψηφία του είναι καθηλωμένος στη λογική του ευρολιγούρη, του ραγιά που απλά περιμένει την επόμενη διαταγή των αφεντικών. Συμφωνώ απόλυτα με τον ανώνυμο σχολιαστή ότι σήμερα τουλάχιστον δεν υφίσταται κανένα κοινό μέτωπο δυνάμεων που να αντιτίθενται στην πολιτική του γερμανικού ολοκληρωτισμού. Το ΚΚΕ δεν βρήκε να πει έναν καλό λόγο ούτε καν για το βιβλίο του Γλέζου για τα χρέη της Γερμανίας. Σιωπά επιδεικτικά. Ισως περιμένει την έλευση του ... μεσσία. Καλές οι κορώνες τύπου Αλαβάνου αλλά απαυθύνονται σε ακροατές άντε ας μην μιλήσω.
      Οταν οι συσχετισμοί είναι τόσο βίαια ενάντιοι στην οποιαδήποτε αλλαγή προς τα αριστερά, πιστεύω ότι εξαγγελίες αυτού του είδους από ένα κόμμα της Αριστεράς οδηγούν σε συρρίκνωση και κυρίως σε αδυναμία συσπείρωσης.
      Προσπάθησε να καταλάβεις αυτό που λέω. Για μένα προσωπικά (εσύ το ξέρεις νομίζω) είναι πολλαπλά πιο επώδυνο να ακούω μετριοπαθείς θέσεις καθώς και κινήσεις τύπου συμφωνιών με πασοκογενείς. Αλλά καλώς είτε κακώς οι αριστεροί του ΣΥΝ δεν φτάνουμε για να διώξουμε τη σημερινή κυβέρνηση.
      Αντώνης (vantonios)

      Διαγραφή