Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Δένδιας για βασανιστήρια: "Δεν επιθυμώ να απαντήσω...


Στην τακτική του Πόντιου Πιλάτου καταφεύγει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας σχετικά με το μείζον ζήτημα των καταγγελιών για βασανιστήρια μέσα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ), καθώς και την απαράδεκτη συμπεριφορά από ορισμένους αστυνομικούς στους δρόμους, που δείχνουν τις σχέσεις τους με τη Χρυσή Αυγή. 

Την ώρα που η Ελλάδα διασύρεται διεθνώς μετά το δημοσίευμα της έγκυρης βρετανικής εφημερίδας Guardian, αλλά και του BBC και του CNN, για τις καταγγελίες 15 συλληφθέντων για βασανιστήρια, έπειτα από αντιφασιστική διαδήλωση, 
ο ίδιος ο υπουργός δηλώνει ότι δεν επιθυμεί να απαντήσει στο ερώτημα της "Αυγής" 
για τα μέτρα που πρόκειται να πάρει, 
ενώ δεν διέταξε ούτε καν ΕΔΕ για τα μάτια του κόσμου.
Οι μαρτυρίες των συλληφθέντων και των δικηγόρων τους είναι αποκαλυπτικές. 
Χαστούκια, κάψιμο με αναπτήρα, φτυσίματα, 
λέιζερ στα μάτια, προσβολές σεξουαλικού περιεχομένου, 
απειλές ότι θα δώσουν τα στοιχεία των συλληφθέντων στα μέλη της Χρυσής Αυγής 
και άλλες καταγγελίες εκθέτουν την αστυνομία και δίνουν σήμα στις δικαστικές αρχές να προχωρήσουν σε διερεύνηση των καταγγελιών.
Την ίδια ώρα, αποκαλυπτική είναι και η μαρτυρία του Σάββα Τσακμακίδη, συνδικαλιστή, μέλους του ΚΚΕ, που δέχεται συνεχώς απειλητικά τηλεφωνήματα από χρυσαυγίτες, 
επειδή αντέδρασε όταν τους είδε να κακοποιούν μετανάστη στη Χαλκιδική.
-------------------------------

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ

Ενας εξαιρετικός Αρκούδος σ'ένα αποστομωτικά εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ

http://farmakoglwssa-kirki.blogspot.gr/2012/10/blog-post_490.html

---------------------------------------

"Παλιοκομμούνι" θα πεθάνεις...
http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=720737
“Γ…., σπίτι σου, παλιοκομμούνι, μην ασχολείσαι μαζί μας, θα σε φάμε… Εδώ είναι Κασσάνδρα, δεν είναι ο δικός σου ο τόπος. Θα σε γαμήσουμε και σένα και το σπίτι σου, θα σε κάψουμε, δεν θα φύγεις ζωντανός από εδώ….”. Αυτήν την ευθεία απειλή κατά της ζωής του και κατά της ζωής των μελών της οικογένειάς του δέχτηκε ο Σάββας Τσακμακίδης, παλιός συνδικαλιστής και μέλος του ΚΚΕ, από υποψήφιο βουλευτή της Χρυσής Αυγής, στη Χαλκιδική. Η αιτία; Τόλμησε να αντιδράσει στον άγριο ξυλοδαρμό μετανάστη από τα τάγματα εφόδου της νεοναζιστικής οργάνωσης.

Μαρτυρία από τον Σ. Τσακμασίδη για τις απειλές των χρυσαυγιτών
Το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου βρισκόταν στη παραλία της Φούρκας στη Χαλκιδική και μαζί με άλλους λουόμενους έγινε μάρτυρας της εγκληματικής δράσης της Χ.Α.. 

Στην παραλία υπάρχουν δύο ψαροταβέρνες και, όπως μας περιγράφει, την ώρα που βρισκόταν μέσα στη θάλασσα είδε σε μία από αυτές, να τρέχουν οκτώ μαυροφορεμένοι τύποι με ρόπαλα στα χέρια. 

Βγήκε από το νερό και πήγε προς εκεί. Αναγνώρισε τουλάχιστον τέσσερις από τους ροπαλοφόρους, που είναι γνωστοί χρυσαυγίτες της περιοχής. Όλοι μαζί κτυπούσαν ανελέητα έναν μετανάστη από τη Σενεγάλη που πωλούσε μικροαντικείμενα στην παραλία. 

“Είδα το παιδί να το έχουν σαπίσει στο ξύλο, να είναι αιμόφυρτο, πεσμένο κάτω και αυτοί από πάνω να το κοπανάνε. Γροθιές, κλωτσιές, στο σώμα, στο πρόσωπο...” περιγράφει. 

“Τι κάνετε εδώ, με ποιο δικαίωμα φέρεστε έτσι κ.λπ.” άρχισε να τους φωνάζει. 

Δικαιολογήθηκαν ότι ο νεαρός απείλησε κάποιον από αυτούς με μαχαίρι. 

“Αστεία πράγματα, μαχαίρι δεν βρέθηκε πάνω στο παιδί” σχολιάζει.

 “Και έτσι να είναι, πρέπει να τον σκοτώσετε; Από που και ώς πού αντικαθιστάτε τον νόμο, στη ζούγκλα ζούμε;” τους ανταπάντησε.

Η ΕΛ.ΑΣ. έκανε τα στραβά μάτια
Όταν έφθασε το περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ., “μάζεψε” μόνο τον μετανάστη και όταν ο Σ. Τσακμακίδης είπε στους αστυνομικούς να συλλάβουν τους χρυσαυγίτες, εκείνοι του απάντησαν: “Γιατί να τους συλλάβουμε; Έκανε κάποιος μήνυση;” 

“Μα χρειάζεται να κάνουμε μήνυση, δεν τους βλέπετε με τα ρόπαλα…” διαμαρτυρήθηκε στα όργανα της “τάξης”, αλλά εις μάτην. Στο βρόντο πήγαν και οι εκκλήσεις του να έρθει το ΕΚΑΒ για να πάει ο τραυματίας μετανάστης σε νοσοκομείο.

 “Το τι θα κάνουμε εμείς με αυτόν είναι δική μας δουλειά...” ήταν η απάντηση που έδωσαν οι αστυνομικοί, οι οποίοι όμως, όπως τονίζει, αποχωρώντας σταμάτησαν και μιλούσαν με τους χρυσαυγίτες. 

Ο Σ. Τσακμακίδης δεν άντεξε και άρχισε να φωνάζει: “Να αυτούς ψηφίσατε, να τους χαίρεστε. Αυτή είναι η νέα τάξη πραγμάτων στην Ελλάδα. Αυτοί είναι οι Χρυσαυγίτες. Αυτό το κόμμα θα προστατέψει η δημοκρατία μας;”
και τότε άρχισαν οι απειλές. “Γ…. το σπίτι σου.

Οι μαύροι μπαίνουν στα σπίτια σας και γ... τις γυναίκες σας και τους υπερασπίζεστε εσείς όλοι οι προοδευτικοί. Και συ κομμούνι, να πας στην Κορέα, δεν έχεις δουλειά στην Ελλάδα, εμείς είμαστε εδώ…” του φώναζαν οι φασίστες. 

Μετά από λίγες ημέρες, οι χρυσαυγίτες έστειλαν ένα πρώτο μήνυμα στον Σ. Τσακμακίδη να μην ανακατεύεται στις (βρομο)δουλειές τους και να κάθεται ήσυχα…. 

Την περασμένη Δευτέρα όμως, ο Νίκος Ρήγας, υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, τον σταμάτησε την ώρα που πήγαινε στο σπίτι του και τον απείλησε ανοικτά,
αφού πρώτα τον έφτυσε κατάμουτρα… 

 Ο Σ. Τσακμακίδης πήγε αμέσως στο αστυνομικό τμήμα και κατήγγειλε το περιστατικό. 

Την περασμένη Πέμπτη τον κάλεσαν για κατάθεση, διότι το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, μετά τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα, ζήτησε την παρέμβαση εισαγγελέα για να διερευνηθεί η υπόθεση. 
Διατάχθηκε προκαταρκτική...
 Και μια λεπτομέρεια: Οι χρυσαυγίτες μάζεψαν τη σκόρπια πραμάτεια του Σενεγαλέζου χρησιμοποιώντας χαρτί κουζίνας για να μη μολυνθούν και την φόρτωσαν στο Ι.Χ. αυτοκίνητό τους!


1 σχόλιο:


  1. Mακάρι να κάνει μήνυση ο Δένδιας! Δεν τον βλέπω όμως... γιατί η δημοσιογράφος του guardian, όπως και οι δημοσιογράφοι του bbc και cnn ΕΙΔΑΝ τα σημάδια από τα ηλεκτροσόκ και το ξύλο, και ΜΙΛΗΣΑΝ με τους βασανισθέντες. Μακάρι λοιπόν να κάνει μήνυση και να ξεφτιλιστεί διεθνώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή