Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ- Τραμπούκοι δέρνουν πολίτες που δε θέλουν τη λειτουργία του Ορυχείου Χρυσού-UPDATE



Σχολική εκδρομή 400 μεταλλωρύχων με τις στολές της εταιρείας στο δάσος των Σκουριών! Το μεροκάματο τους για σήμερα ήταν να ρίξουν ξύλο!

Συγκέντρωση κόσμου αυτήν την στιγμή έξω από δημαρχείο στην Ιερισσό σε ένδειξη διαμαρτυρίας

για την επίθεση κατά του καταφυγίου στις Σκουριές από εργαζόμενους της εταιρίας «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ» κατά ατόμων που προσπαθούσαν να προφυλάξουν το καταφύγιο.

http://metalleiastop.blogspot.com/2012/03/blog-post_1761.html 



------Περίπου 500 τραμπούκοι, άνδρες ιδιωτικής ασφάλειας του επιχειρηματία που εκμεταλλεύεται τα Ορυχεία χρυσού στη Χαλκιδική, (τελικά δεν ήταν άντρες ασφαλείας)στο δάσος των Σκουριών, επέδραμαν στην περιοχή και κατέστρεψαν ό,τι βρήκαν μπροστά τους. 
Κατέστρεψαν το καταφύγιο της ομάδας κατοίκων που αντιδρά στη λειτουργία του ορυχείου 
και έδειραν τους παρισταμένους εκεί.
Η εργοδοσία του Ορυχείου Χρυσού "αξιοποιεί" με υποδειγματικό τρόπο την πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για εύελικτους τρόπους στις επενδύσεις και δέρνει. 
Αύριο, που θα ρυπανθεί με τοξικά η περιοχή θα δέρνει όσους αντιδρούν. 
Αυτή την πολιτική θέλουμε; Αυτή την πολιτική όμως προτείνουν ΝΔ- ΠΑΣΟΚ 
http://xronika05.blogspot.com/2012/03/blog-post_4015.html 

1 σχόλιο:

  1. Είναι γνωστές πρακτικές αυτές, που τις κάνουν συνήθως μεγαλοεπιχειρήσεις του εξωτερικού, σε χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Αφρικής...Εκεί μάλιστα κλέινουν κατευθείαν τις δουλειές με τις κυβερνήσεις των χωρών αυτών...Για να μπουν πάντως σε τέτοιο "κόπο" στην Ελλάδα, θα πει πώς το κοίτασμα αξίζει πολλά...Ή οτι δεν έχουμε φτάσει ακόμα σε τέτοιες συνθήκες εξαθλίωσης ωστε να δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα τα πάντα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή