Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Καρτέσιος:ΕΣΤΩ ΕΝΑΣ…


Αν ανάμεσα στους 199 βουλευτές υπάρχει έστω ένας που διάβασε το κείμενο της νέας δανειακής σύμβασης και εντελώς ανυστερόβουλα, με μόνο κριτήριο το καλό της χώρας και των πολιτών ψήφισε «ΝΑΙ», πιστεύοντας τον Λουκά Παπαδήμο όταν έλεγε ότι τα μέτρα αυτά «διασφαλίζουν το μέλλον της πατρίδας και των παιδιών μας και δεν αφήνουμε να
πάνε χαμένες οι θυσίες που έχουν γίνει τα τελευταία δύο χρόνια», ας διαβάσει τη «διασφάλιση» που πέτυχε τις αμέσως επόμενες 24 ώρες.
Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ «Δεν έλαβα ακόμη τις απαιτούμενες πολιτικές δεσμεύσεις από τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων που στηρίζουν την ελληνική κυβέρνηση για την εφαρμογή του προγράμματος (…) Η Ελλάδα δεν εκπλήρωσε τις προϋποθέσεις για την κάλυψη του κενού των 325 εκατ.»
Άνγκελα Μέρκελ, «Είναι σημαντικό για μας η Ελλάδα να έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στις αγορές το έτος 2020 με βιωσιμότητα του χρέους στο 120%».
Να θυμίσουμε ότι σήμερα το χρέος της Ιταλίας ανέρχεται στο 120% του ΑΕΠ και γι’ αυτό καλείται να λάβει σκληρά μέτρα. Επειδή, δηλαδή, βρίσκεται στο σημείο που η Ελλάδα έχει ως στόχο να φτάσει το 2020.
Βόλφγκανγκ Σόιμπλε «Η Γερμανία και η Ε.Ε. είναι σήμερα καλύτερα προετοιμασμένες από ό,τι πριν από δύο χρόνια για μια ενδεχόμενη αποτυχία της Ελλάδας».
Πρόεδρος του αυστριακού Οικονομικού Επιμελητηρίου, Κρίστοφ Λάιτλ «Η Ελλάδα θα μπορούσε από μόνη της να προχωρήσει στην πώληση μερικών, απομακρυσμένων, ακατοίκητων νησιών. Δεν πρόκειται για τα ίδια τα χρήματα, που θα εισπραχτούν, αλλά για μια κίνηση που δείχνει ότι η χώρα είναι πρόθυμη σε αυτή την κατάσταση να μην ζητά μόνο βοήθεια από το εξωτερικό, αλλά να κάνει και η ίδια ό,τι μπορεί».
Δημοσκόπηση που διενήργησε το γερμανικό οικονομικό περιοδικό «Manager Magazine» δείχνει ότι σε ποσοστό 57% οι Γερμανοί μάνατζερ εταιρειών ζητούν η Ελλάδα να εγκαταλείψει το ευρώ και να επιστρέψει στη δραχμή.
Ο Διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Bosch, Φραντς Φέρενμπαχ, ζήτησε «να βγει η Ελλάδα όχι μόνο από την ευρωζώνη, αλλά και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ακόμη και αν χρειαστεί να εξαναγκαστεί, καθώς, ένα ερειπωμένο σύστημα αποτελεί δυσβάσταχτο βάρος για μια κοινότητα αλληλεγγύης».
Ο επικεφαλής της Μπούντεσμπανκ και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Γενς Βάιντμαν σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Χάντελσμπλατ» δήλωσε «Γι’ αυτό χρειάζεται μια κυβέρνηση στην Ελλάδα που θα εφαρμόσει τα μέτρα αυτά και ένας πληθυσμός που θα τα δεχτεί».
Οι Financial Times έγραψαν: «Γερμανία, Ολλανδία και Φινλανδία έχουν αρχίσει πλέον να πιέζουν για τη χρεοκοπία της Ελλάδας…».
Reuters : «Όταν πτώχευσε η Αργεντινή το 2002 είχε ύφεση 14,7%. Η Ελλάδα με τα νέα μέτρα λιτότητας θα φθάσει αλλά ενδεχομένως και θα ξεπεράσει το επίπεδο της Αργεντινής».
Αν, παρ’ όλα αυτά, ανάμεσα στους 199 βουλευτές υπάρχει έστω και ένας που ψήφισε ανιδιοτελώς «ΝΑΙ» επειδή πίστεψε τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Αντώνη Σαμαρά που του είπαν ότι: «με το να περάσουν τα δύο τρίτα του ελληνικού χρέους στο αγγλικό δίκαιο, διευκολύνοντας τους πιστωτές να αξιώσουν αποζημιώσεις, σώζουμε τη χώρα» τότε αυτός ο ένας μία λύση έχει. 
Τη λύση της τελευταίας πόντιας πουτάνας, που αυτοκτόνησε όταν έμαθε ότι οι άλλες πληρώνονταν για τη δουλειά που έκαναν. Θα είναι πιο αξιοπρεπής λύση, από αυτή που ετοιμάζει το πλήθος στους υπόλοιπους βουλευτές.
Όσο για εκείνους που διέρρεαν ότι δεν υπάρχουν περιθώρια διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, τους αφιερώνω τη χθεσινή δήλωση του Όλι Ρεν: «καταστροφικές θα είναι οι συνέπειες από ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρωπαϊκή Ένωση».

* Στη φωτό του κειμένου δίνονται οι «οδηγίες χρήσης» της προτεινόμενης λύσης διότι είναι προφανές ότι τις έχει ανάγκη. Όχι άλλα λάθη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου