Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Αφροδίτη Γραμμέλη: «Το Black Out είναι εμετικό»


Η Αφροδίτη Γραμμέλη, είναι μια γυναίκα με πολλές συμπάθειες και αντιπάθειες από τους Έλληνες διάσημους. 
Χρόνια στο χώρο, ασκεί την τηλεοπτική κριτική της μέσα από την προσωπική της στήλη στην εφημερίδα το ΒΗΜΑ, χωρίς να χαϊδεύει σε κανέναν τα αυτιά. 
Λατρεύει το γράψιμο και έχει κάνει μερικές από τις πιο ωραίες συνεντεύξεις που πολλοί συνάδελφοι της, ζήλεψαν.
 Αυτό που διακρίνεις σε αυτή τη γυναίκα είναι η μεγάλη αγάπη που έχει για τη δουλειά της. Σαν ειδικός λοιπόν, κάνει τον απολογισμό της φετινής τηλεοπτικήςχρονιάς και χωρίς κανέναν ενδοιασμό καταθέτει την άποψη της στο entertv.gr, για τα πρόσωπα
της ελληνικής τηλεόρασης. Όπως κάνει και καθημερινά άλλωστε μέσα από τον ΒΗΜΑ FM 99,5 με την εκπομπή «Στάση Media», που παρουσιάζει με τον Κοσμά Βίδο .
Aπό το Στάθη Πουρουτίδη
Πως σου φαίνεται η τηλεόραση φέτος; Κλισέ ερώτηση, αλλά ως ειδικός πες μας την άποψη σου.
Φτωχή, όπως και οι μέρες που ζούμε. Και δεν έχουν ακόμη καταλάβει τα κανάλια ότι η πελατεία τους μεγάλωσε. Όλοι στην τηλεόραση περνούν τα βράδια τους. Με φτωχά προγράμματα…

Ποιοι φταίνε για την τηλεόραση του σήμερα;
Όλοι. Κι αυτοί που την δημιουργούν κι αυτοί που την βλέπουν. Κυρίως αυτοί που βλέπουν. Κανείς δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Όταν έβγαιναν στις κάμερες άνθρωποι αγράμματοι και ατάλαντοι και η τηλεθέασή τους άγγιζε το 50% και το 60% δεν έφταιγαν μόνο αυτοί. Έβρισκαν έδαφος, ανταπόκριση και τα έκαναν. Το σήμερα είναι αποτέλεσμα του χθες.
Κάθε κανάλι και καημός… Ποιο θεωρείς ότι φέτος είχε πιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα, δεδομένου των περικοπών;
Το Mega. Έχει ελληνικά σίριαλ, ειδικές εκπομπές και καλύτερη ποιότητα ψυχαγωγικού προγράμματος σε σχέση με τους ανταγωνιστές του. Επιπλέον, είναι το μοναδικό κανάλι με τόσο μεγάλη γκάμα ενημερωτικού προγράμματος.
Ποιος είναι ο αγαπημένος σου παρουσιαστής;
Κανένας. Δεν έχω αγαπημένους στην τηλεόραση. Στη δουλειά μου δεν αγαπάς, κρατάς αποστάσεις.
Υπάρχουν νικητές και ηττημένοι στη φετινή τηλεοπτική σεζόν;
Είναι πολύ νωρίς για τέτοια συμπεράσματα την ώρα μάλιστα που κάποια κανάλια κλείνουν και άλλα υπολειτουργούν.
Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου, φέτος σου αρέσει στον ¨όμορφο κόσμο¨ του;
Ο κόσμος του Γρηγόρη Αρναούτογλου δεν είναι όμορφος. Είναι τηλεοπτικός και όχι αληθινός. Τι σχέση έχει ο κόσμος που παρουσιάζει με αυτόν που ζούμε; Είναι εκ διαμέτρου αντίθετοι. Αλλά και αν ακόμη θεωρήσουμε ότι απλά είναι τηλεοπτικός, λυπάμαι, αλλά εγώ δεν θα ονειρευόμουν έναν όμορφο κόσμο στον οποίο θα γίνονταν αυτά που βλέπω στην εκπομπή του. Όσο για τον Γρηγόρη Αρναούτογλου είναι ο ίδιος που βλέπουμε εδώ και χρόνια. Δε νομίζω ότι άλλαξε ούτε προς το χειρότερο ούτε προς το καλύτερο.
Σου αρέσει το «Dancing on ice»; Θεωρείς ότι τα πρόσωπα που συμμετέχουν είναι σταρ, πρώτης γραμμής; Ξεχωρίζεις κάποιο;
Όχι, το βρίσκω αφόρητα βαρετό. Όσο για τα πρόσωπα προφανώς αστειεύεστε! Ποιος είναι σταρ πρώτης γραμμής;;;; Ο Φραγκολιάς, ο Χειμωνέτος ή η Πηλιχού. Πρέπει να προσγειωθούμε κάποια στιγμή. Δώσαμε τρομερές διαστάσεις σε ανθρώπους που δεν το άξιζαν με αποτέλεσμα τώρα πλέον να σκάσει η φούσκα. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει star system. Υπάρχουν διάττοντες και ξεθωριασμένοι αστέρες που νομίζουν ότι με ένα εξώφυλλο είναι πλανητάρχες.

Η Τζένη Μπαλατσινού είναι καλή ως παρουσιάστρια;
Είναι όσο καλή όσο απαιτεί ένα τέτοιο πρόγραμμα. Διατηρεί χαμηλούς τόνους και εξαιρετική εμφάνιση.

Πόπη Τσαπανίδου ή Σία Κοσσιώνη;
Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης…


Νάντια Μπουλέ και «Black Out». Πως κρίνεις το πρόγραμμα αυτό; Η Νάντια Μπουλέ έχει τη στόφα παρουσιάστριας ;
Το πρόγραμμα είναι εμετικό και δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω. Η κυρία Μπουλέ έχει τη στόφα πασπαρτού. Κι αυτό δεν είναι δική μου άποψη, είναι αποτέλεσμα της μέχρι σήμερα πορείας της σε επίπεδο επιλογών. Της αναγνωρίζω όμως ότι μιλάει καλά ελληνικά και διατηρεί ως πρόσωπο, και όχι ως παρουσιάστρια, μία καλή αισθητική. Θεωρώ όμως πως καλύτερα να τραγουδάει. Απορώ γιατί δεν επιμένει στο τραγούδι. Της πηγαίνει πολύ και έχει θαυμάσια φωνή.

Το «FAB5″ πως σου φαίνεται; Τι άποψη έχεις για την απόλυση του Ηλία Ψινάκη; Έπρεπε να τιμωρηθεί με αυτό τον τρόπο για αυτά που είπε;
Το Fab 5 είναι τηλεοπτικό υποπροϊόν. Η απόλυση του Ηλία Ψινάκη είναι θέμα το οποίο αφορά τον ίδιο και τον εργοδότη του. Όταν διαφωνείς με την αισθητική αυτού που κάνεις απλά δεν το κάνεις. Όταν όμως σου ζητήσουν να αποχωρήσεις δε γίνεσαι ήρωας. Δε μασάμε κουτόχορτο. Γιατί όμως με ρωτάτε για τον Ψινάκη μόνο. Θεωρείτε ότι είναι χειρότερη περίπτωση από αυτή του Λάκη Γαβαλά ο οποίος αν και φοροφυγάς διδάσκει lifestyle;
Γιώργος Λιάγκας – ΦαίηΣκορδά ή Χρήστος Φερεντίνος – Σίσου Χρηστίδου ;
Διαφορετικά δίδυμα, διαφορετική αισθητική. Νομίζω ότι οι πρώτοι υπερτερούν σε δυναμική και χημεία. Ας περιμένουμε λίγο ακόμα.


Γιατί το πρωινό του ΑΝΤ1 δεν κατάφερε να κερδίσει τον κόσμο;
Γιατί οι παρουσιαστές είναι ακόμη αταίριαστοι και χρειάζονται χρόνο. Επιπλέον θα πρέπει να προσαρμόσουν τη θεματολογία τους, και αυτοί και το «Πρωινό mou», στον Πλανήτη Γη και να γίνουν πιο επιθετικοί στις συνεντεύξεις.
Ο Χρήστος Φερεντίνος πως σου φαίνεται στο πρωινό ;
Σαν ψάρι έξω από το νερό ώρες ώρες. Παραμένει όμως αυθεντικός, αξιόλογος και αξιοπρεπής.

Η Ελένη Μενεγάκη στο μεσημέρι σου αρέσει; Την έσωσε αυτή η αλλαγή;
Αν το φαγητό που σου προσφέρουν το μεσημέρι το φας βράδυ δεν αλλάζει η γεύση. Το ίδιο ισχύει και για την εκπομπή της. Να την σώσει από τι; Η Ελένη Μενεγάκη είναι και θα είναι λαμπερή. Το πρόβλημα δεν είναι τόσο η ίδια όσο μία εκπομπή με συνταγή ξεπερασμένη που επιμένει να παρουσιάζει εδώ και χρόνια. Θα μπορούσε καλύτερα και περισσότερα από το να ποζάρει τέτοιες περιόδους κάθε εβδομάδα στα περιοδικά φορτωμένη με σακούλες από ψώνια ή μπαινοβγαίνοντας σε καταστήματα και πολυτελή τζιπ.

Πως κρίνεις την Ελεονώρα Μελέτη; Σε ενοχλεί που ρίχνει τα βέλη της στους τηλεκριτικούς, λέγοντας πως δεν την ενδιαφέρει η άποψη τους;
Η κυρία Μελέτη έχει κάθε δικαίωμα να ακούει ή να μην ακούει όποιον θέλει. Αλίμονο αν ό,τι γράφουν οι τηλεκριτικοί ήταν κανόνας για τους παρουσιαστές και τους συντελεστές της τηλεόρασης. Όσον αφορά την ίδια και την παρουσία της έχω πει κατ’ επανάληψη ότι τη θεωρώ ταλαντούχα αλλά αυτοκαταστροφική. Κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσει να φέρεται ενώπιον του φακού σα να είναι μπροστά στον καθρέπτη του σπιτιού της. Φτάνουν πια οι εξομολογήσεις και τα προσωπικά βιώματα.

Η Τατιάνα Στεφανίδου με το «Μϊλα» και την παρέα της πως σου φαίνονται;
Σαν το Σταρ Τρεκ. Επιστημονική φαντασία με μεγάλη δόση σουρεαλισμού.


Το Mega επένδυσε πολλά στη Μαρία Μπεκατώρου, ένα πρόσωπο παρεξηγημένο από πολλούς. Εσένα σου αρέσει στο Master Chef Junior;
Είναι ευχάριστη και αυθεντική. Ως εκεί.


Το «Δέστε τους» σου αρέσει ; Το Νικό Μουτσινά , τον πιστεύεις ως παρουσιαστή;
Δεν είμαι ο τηλεθεατής του «Δέστε τους». Θεωρώ όμως ταλαντούχο το Νίκο Μουτσινά αλλά και την Μαρία Ηλιάκη.
Η Κατερίνα Καινούργιου, είναι ένα πρόσωπο που έχει αμφισβητηθεί από πολλούς…Έχει λόγο να βρίσκεται μπροστά από τις κάμερες;
Γιατί όχι; Φτάνει να τον βρει. Γιατί μέχρι τώρα εγώ τουλάχιστον αδυνατώ να τον εντοπίσω.
Υπάρχει κάποιο τηλεοπτικό πρόσωπο που να έχει θυμώσει με την κριτική σου σε σημείο να σε πάρει τηλέφωνο να σου παραπονεθεί ή ακόμη και να σε βρίσει ;
Δεκάδες. Νομίζω ότι θα έλυνα το οικονομικό μου πρόβλημα αν δημοσίευα μηνύματα, επιστολές και συνομιλίες.
Έχεις αδικήσει πρόσωπα με την κριτική σου;
Φυσικά! Μία άποψη καταθέτω με έντονο το στοιχείο της προσωπικής ματιάς. Ποια είμαι για να είμαι αλάνθαστη; Και έχω αδικήσει και έχω κάνει λάθη και έχω υπερβάλλει. Και όχι μία και δύο φορές.
Θα έκανες το βήμα να βγεις μπροστά από τις κάμερες και να συμμετέχεις σε μια εκπομπή;
Όχι. Αν και κάποιοι από αυτούς στους οποίους έχω κατά καιρούς ασκήσει κριτική θεωρούν πως αυτός είναι ο διακαής πόθος μου. Η δουλειά μου και η μεγάλη αγάπη μου είναι η εφημερίδα, το γράψιμο. Δεν με ενδιαφέρει να βγω στο γυαλί.
Αν σου ζητούσα να κάνεις κριτική σε σένα τι θα έγραφες ;
Γιάννης πίνει, Γιάννης κερνάει; Όχι. Ας με κρίνουν οι άλλοι. Θα ήταν εγωιστικό να κρίνω τον εαυτό μου. Άλλωστε θέλω να αποφύγω το κλισέ που κατά καιρούς ακούω και γελάω: είμαι πολύ αυστηρή με τον εαυτό μου!
Έχεις φτάσει σε σημείο να παρατήσεις αυτή τη δουλειά;
Όταν αγαπάς αυτό που κάνεις δεν το παρατάς.
Πιστεύεις πως η τηλεόραση θα ξαναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες της ;
Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Φτάνει να μην ξαναγίνει το τέρας που ήταν.
Μια ευχή για το entertv.gr.
Μόνο enter, και όχι delete.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου