Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΠΕΘΑΜΕΝΟΥΣ !...


Τα παρακάτω αποτελούν χθεσινοβραδινές τοποθετήσεις των δύο τηλε-οπτικών φωστήρων του Μega και είναι αποτυπωμένες λέξη προς λέξη.
Ο λόγος για την "εργασιακή εφεδρεία" και ο στόχος, φυσικά, η αντικυβερνητική προπαγάνδα, αν και το σπουδαιότερο δεν ήταν αυτό, αλλά η κυνικότητα αυτών των προκλητικών δημοσιολόγων !
ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ : Δεν έχουν κάνει τίποτα με το Δημόσιο Τομέα και τις δημόσιες δαπάνες, δεν έχουν κλείσει οργανισμούς, δεν έχουν κλείσει επιχειρήσεις, δεν έχουν κλείσει φορείς, έχουν αφήσει χιλιάδες πράγματα να υπάρχουνε, δεν έχουνε κάνει τίποτα για τα θέματα τον περιορισμού των δημοσίων δαπανών, σε επίπεδο μισθολογικό, πέρα από την αρχική περικοπή των μισθών και των συντάξεων, αλλά δεν μπορείς να κόβεις συνέχεια μισθούς, θα πεινάσουν οι άνθρωποι, δεν θάχουν να φάνε μετά ! Πως θα γίνει αυτό το πράγμα, να κόβουμε μόνο μισθούς και συντάξεις...

ΤΡΕΜΗ : ΜΑ δεν επιτυγχάνονται και οι δημοσιονομικοί στόχοι μ΄ αυτό τον τρόπο...

ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ : Ακριβώς. Συνεπώς, αυτή τη στιγμή, δεν τους πιστεύουν στην τρόϊκα και δεν βλέπουν τίποτα που να τους πείθει...
...Εδώ και δύο χρόνια τους λέει η τρόϊκα - όχι η τρόϊκα η κοινή λογική τους το λέει - να κάτσουν να φτιάξουν ένα σοβαρό σχέδιο, να συζητήσουν, να διαπραγματευτούν με τους εργαζόμενους να τους βάλουν στο παιχνίδι, να πουν πως πρέπει να κόψουμε δαπάνες, ενδεχομένως να χρειαστεί να κάνουμε απολύσεις, να κλείσουμε οργανισμούς, ν΄ αρχίσουν να κλείνουν οργανισμούς, ν΄ ασχοληθούν, σοβαρά, δυο χρόνια, με το θέμα.

Δύο χρόνια δεν ασχολούνται ! Κάνουν ό, τι μπορούν για να μην ασχοληθούν. Ανακάλυψαν τις μετατάξεις, μετά είπαν θα βάλουμε εισφορές, μετά θα πιάσουμε τη φοροδιαφυγή, τώρα βρήκανε την εφεδρεία, που πήραν από τη Νέα Δημοκρατία... Αυτό είναι, δεν ασχολούνται !
ΤΡΕΜΗ : Γύρω - γύρω κινούνται περιμετρικά και δεν αντιμετωπίζουνε το πρόβλημα !
Θέλουν απολύσεις, λοιπόν, οι αδίστακτοι, θέλουν αίμα, θέλουν ανθρώπους στην Κλαυθμώνος ! Είναι τόσο πωρωμένοι, που ψάχνοντας να βρουν επιχειρήματα και αντικυβερνητικές κορώνες, εμφανίζονται να διαφωνούν, τάχα, με τις περικοπές μισθών και συντάξεων, κάνοντας πως λυπούνται τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους επειδή θα ...πεινάσουν ! Για να μην πεινάσουν, λοιπόν, σύμφωνα με τη λογική τους, ας απολυθούν για να πεθάνουν μια και καλή !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου