Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

«Δεν είναι δυνατόν να ήσαν άνθρωποι με σώας τας φρένας αυτοί που υπηξαίρεσαν εν ώρα νυκτός, την Γερμανικήν σημαίαν, η οποία εκυμάτιζεν, επί της Ακροπόλεως, παραπλεύρως της Εθνικής μας Σημαίας.



Το διάβαζα χτες και δεν πίστευα στα μάτια  μου.

Οπως και δεν πίστευα στα αυτιά μου πως θα μου λάχαινε να συνομιλώ και να βλέπω καθημερινά Γερμανοτσολιάδες που μου λενε πως δε φταίει η τρόικα αλλά το κακό μας το κεφάλι και πως οι Γερμανοί ...ειναι φιλοι μας.

Αλλά είπαμε,αφού δημοσιεύτηκε τέτοιο αρθρο,ολα τ άλλα ειναι πταίσματα




 Δημοσιεύουμε χωρίς σχόλια τη θέση της  εφημερίδας ” Βραδυνή” για το κατέβασμα τη χιλτερικής σημαίας στην Ακρόπολη από τον Μανώλη Γλέζο (2 Ιουνίου 1941).
«Δεν είναι δυνατόν να ήσαν άνθρωποι με σώας τας φρένας αυτοί που υπηξαίρεσαν εν ώρα νυκτός, την Γερμανικήν σημαίαν, η οποία εκυμάτιζεν, επί της Ακροπόλεως, παραπλεύρως της Εθνικής μας Σημαίας. (…)
Διότι μόνον παράφρονες ή όργανα ξένης προπαγάνδας ημπορούσαν να διαπράξουν μιαν τόσο επαίσχυντο (…) πράξιν (…) Το Ελληνικό Έθνος αποδέχθη την σημαίαν του Νέου Ράιχ, που δημιούργησεν η μεγαλοφυής διάνοια του Αδόλφου Χίλτερ, ως σημαίαν ενός υπό πάσαν άποψιν μεγάλου και ανέκαθεν φίλου προς την Ελλάδα λαού, ως εν σύμβολον αποκαταστάσεως μιας ειρηνικής περιόδου, ως εν σύμβολον δικαιοσύνης (…) και πολιτισμού.
Και είναι βέβαιον ότι αν ο δράσται του εγκλήματος της, περιήχοντο εις χείρας του ελληνικού λαού, θα λυντσάροντο από αυτόν τον ίδιον ως εχθροί της πατρίδος μας».

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/130601/o-glezos-o-santas-kai-ta-bazelia
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΗΝΑΙΚΑ ΝΕΑ 2-6-1941
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 3-6-1941
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ 3-6-1941
''Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας'', κραυγάζουν τα κατοχικά ''Αθηναικά Νέα'' του συγκροτήματος Λαμπράκη και στο μυαλό μας στριφογυρίζουν κάποιες αντίστοιχες σημερινές τσιρίδες του μπουμπούκου. Βεβαίως, εδώ είμαστε αθλητική ιστοσελίδα και δεν σκοπεύουμε να κάνουμε μαθήματα ιστορίας, ένα άθλημα που δεν το κατέχουμε και υπάρχουν άλλοι αρμόδιοι και σίγουρα πολύ πιο καταρτισμένοι από εμάς επ'αυτού. Στα ίδια φύλλα των εφημερίδων που διαβάζουμε για την συγκινητική πράξη των ΓΛΕΖΟΥ-ΣΑΝΤΑ, λίγο πιο πέρα, βλέπουμε κάποια ''ωραία'' φιλικά, κάτω από την Ακρόπολη, στο γήπεδο της Λεωφόρου.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΡΑΔΥΝΗ 2-6-1941
Τη μέρα που άλλοι κατεβάζουν την σβάστικα από την Ακρόπολη, το Αθηναικό κοινό μαζεύεται στη Λεωφόρο για να θαυμάσει Γερμανούς ναύτες και αεροπόρους να δίνουν φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου, ενώ λίγο πριν, ανάμεσά τους, εμφανίζονται και αναμετρώνται οι ποδοσφαιρικές ομάδες ΠΑΟ και Απόλλωνα. Κι αν κάποιος αντιτάξει ''εντάξει, δεν παίξανε οι βάζελοι με τους Γερμανούς, μεταξύ τους παίζανε οι Γερμανοί'', ας διαβάσει και το παρακάτω, από την ίδια χρονική περίοδο.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΡΑΔΥΝΗ 3-6-1941
Ψήνανε φιλικό με τους Γερμανούς οι άνθρωποι του ΠΑΟ...
Όλα αυτά τα γράφουμε σήμερα πρώτα και κύρια για να τιμήσουμε την ενέργεια αυτή εναντίον των χιτλερικών δυνάμεων Κατοχής, αλλά και για να θυμηθούμε τις παλιότερες αναρτήσεις μας, για τους ευνοούμενους όλων των πολιτευμάτων και καθεστώτων, τους απογόνους δωσιλόγων βάζελους. Και δεν μιλάμε για ''πνευματικούς'' και ''αθλητικούς'' απογόνους των δωσιλόγων μόνο, αλλά και για βιολογικούς, όπως έχουμε δει με τους Ράλληδες και την σχέση τους με τον Παναθηναικούλη. Αφού φρεσκάρουμε την μνήμη μας, θα περάσουμε σιγά σιγά και στο ψητό, για τα βαζέλια και την Κατοχή. Δεν ξεχνάμε τίποτε. Όλα θα τα βάλουμε. Θα σας τσουρουφλίσουμε πρώτα και μετά θα σας το βγάλουμε από τα λαιμά. Το θέμα εννοούμε, μην το πάτε αλλού αυτό. Η βρωμιά σας θα εκτεθεί πλήρως βαζελάκια, καρκινώματα του ελληνικού αθλητισμού...
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ-Ιωάννης Καποδίστριας για τους μισθούς των κρατικών λειτουργών


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου