Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

7 απαντήσεις για την Αφροδίτη Αλ Σαλέχ

Μια ημέρα μετά την ορκωμοσία της νέα κυβέρνησης Παπαδήμου, η Αφροδίτη Αλ Σαλέχ ανάρτησε στο λογαριασμό της στο facebook ένα κείμενο με επτά τοποθετήσεις σχετικά με τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις.
Κατ' αρχάς, μια μικρή διευκρίνιση: επειδή ο όρος "φασισμός" έχει γίνει ταμπού εδώ και καιρό -κυρίως από αυτούς που φοβούνται πως θα χαρακτηριστούν με αυτόν-, ας θυμηθούμε λίγο τον επίσημο ορισμό του:
Ο φασισμός είναι ριζοσπαστική και αυταρχική πολιτική ιδεολογία και μαζικό κίνημα που έχει ως στόχο να θέσει το έθνος, το οποίο ορίζει βάσει αποκλειστικών βιολογικών, πολιτισμικών ή/και ιστορικών συνθηκών, υπεράνω κάθε άλλης αξίας και να δημιουργήσει μια κινητοποιημένη εθνική κοινότητα.
πηγή: wikipedia
Και τώρα, κυρία Αλ Σαλέχ, ας πιάσουμε τις θέσεις σας μία-μία...

1. Αν νομιζετε οτι οι φασιστες ειναι το ΛΑΟΣ ... κανετε τρομακτικό λάθος.

Δε θα απαντήσω εγώ. Θα απαντήσει για εμένα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ:
2. Γεμισαμε φασιστές πολυχρωμους πια και η αριστερα έχει λάβει τη θεση της σε αυτό το πανελ.
Θα σας κάνω μια απλή ερώτηση: είστε σίγουρη πως ξέρετε τι σημαίνει "φασίστας"; Ξαναδιαβάστε αν θέλετε τον ορισμό της λέξης και σκεφτείτε, σε ποιον ταιριάζει γάντι;

Ποιοι επικαλούνται μονίμως τον τελευταίο καιρό το "έθνος" και την "πατρίδα" ως υπέρτατο αγαθό, στο βωμό του οποίου πρέπει να θυσιάσουμε τα πάντα;
Μην κοιτάξετε μόνο προς τα δεξιά, κοιτάξτε και μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Θα βρείτε πολλούς...

3. Κάθε εμπλοκη σε δημοκρατική διακυβέρνηση βλαπτει σοβαρά το φασισμό. Αυτό που θα συμβεί είναι η διάσπαση του ΛΑΟΣ και της Σαμαρικής ΝΔ με τη συμμετοχή τους στη κυβέρνηση κι οχι το αντίθετο.

Κατ' αρχάς, η ίδια η νομιμοποίηση της τωρινής κυβέρνησης τίθεται υπό αμφισβήτηση από νομικούς κύκλους (δείτε για παράδειγμα αυτό το ενδιαφέρον άρθρο του δικηγόρου Β. Σωτηρόπουλου). Δεύτερον, να σας θυμίσω -μόνο ως ιστορική αναφορά και όχι ως γενικότερο παραλληλισμό, προς θεού- πως και ο Χίτλερ ανέβηκε στην εξουσία δημοκρατικότατα χωρίς αυτό να βλάψει ιδιαίτερα τα σχέδιά του.
Και μια παρατήρηση: από την παραπάνω πρότασή σας βγαίνει το συμπέρασμα πως θεωρείτε το ΛΑΟΣ και τη Σαμαρική ΝΔ φασιστικά κόμματα (εξ ου και η εικασία σας πως θα διασπαστούν λόγω της εμπλοκής τους σε δημοκρατική διακυβέρνηση). Πιο πάνω, χαρακτηρίσατε "τρομακτικό λάθος" το να θεωρεί κανείς το ΛΑΟΣ φασιστικό κόμμα. Τι από τα δύο πιστεύετε, τελικά;

4. Αν θεωρειτε οτι ο Βορίδης και ο αστείος Αδωνης ειναι φασιστες ... μαλλον δεν ξερεις τι ειναι φασισμός. Αυτα που έγιναν στην 28η ήταν φασισμός.

Το πως ορίζεται ο φασισμός και το εάν το ΛΑΟΣ είναι φασιστικό κόμμα, αναλύθηκαν πιο πάνω. Τώρα, όσον αφορά στα γεγονότα της 28ης Οκτωβρίου, η εκδίωξη πολιτικών και η πραγματοποίηση παρέλασης μπροστά στους πολίτες χωρίς επισήμους μπορεί να είναι πολλά πράγματα -δεν είναι της παρούσης να τα αναλύσουμε-, αλλά... φασισμός; Μάλλον όχι.
 Ο Μανόλης Γλέζος, είπε πως κατά τη δική του γνώμη η διεξαγωγή των παρελάσεων μπροστά στο λαό αντί για την πολιτική, στρατιωτική και θρησκευτική ηγεσία ήταν η αποκατάσταση του νοήματος του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου:
Μεταξύ της δικής σας άποψης και αυτής του Μανόλη Γλέζου, ας αποφασίσει ο καθένας ποια είναι η πιο σωστή...

5. Ο ιδιος ο Σαμαράς είναι πολυ πιο επικινδυνος απο το Βορίδη.

Για το ΠΑΣΟΚ σίγουρα, μιας και αποτελεί τον βασικό διεκδικητή της κυβέρνησης αυτή τη στιγμή. Για την κοινωνία, μπορεί επίσης να ισχύει. Όπως και να έχει, το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να συνεργαστεί και με τους δύο. Έτσι, είμαστε σίγουροι...

6. Το χαλί της εισόδου του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση το έπλεξε και το έστρωσε η Αριστερα με τη στείρα καταγγελία της και αρνηση της να συνεργαστεί.

Ωραίο, βαρύγδουπο και χιλιοειπωμένο ψέμμα που αναπαράγεται από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης της συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ. Έχουμε και λέμε:
  • Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έχουν αθροιστικά 238 βουλευτές, οπότε δεν χρειάζονταν προσθήκες από κανένα άλλο κόμμα για να σχηματίσουν μια κοινοβουλευτικά ισχυρή κυβέρνηση. Ούτε φυσικά η συμπερίληψη του ΛΑΟΣ στο κυβερνητικό σχήμα βοηθάει στη δημιουργία κοινωνικών συμμαχιών ή στην άμβλυνση των κοινωνικών αντιδράσεων -μάλλον θα προκαλέσει ακριβώς το αντίθετο. Η συνεργασία με την ακροδεξιά είναι καθαρά θέμα επιλογής της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, όχι ανάγκης λόγω της άρνησης της αριστεράς.
  • Η λέξη "συνεργασία" εμπεριέχει τις έννοιες του διαλόγου και της από κοινού λήψης αποφάσεων. Η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν προτίθεται να κάνει κανένα αυτά τα δύο, ούτε καν κατ' επίφαση. Εξ αρχής είχε διατυπωθεί σε όλους τους τόνους -και επιβεβαιώθηκε από τον νέο πρωθυπουργό στην πρώτη του ομιλία στο υπουργικό συμβούλιο-, πως στόχος της κυβέρνησής του είναι «να υλοποιήσει τις αποφάσεις, τα συμπεράσματα, της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της ευρωζώνης της 26ης και της 27ης Οκτωβρίου», δηλαδή να εφαρμόσει μια ήδη κλεισμένη συμφωνία! Για ποια συνεργασία μιλάτε λοιπόν; Το μόνο που ζητούσε το ΠΑΣΟΚ ήταν η υπογραφή των κομμάτων της αριστεράς σε ένα έτοιμο χαρτί, με αντάλλαγμα ένα κομμάτι από την πίτα της εξουσίας.
  • Τέλος, ας πάψει η καραμέλα για τη "στείρα καταγγελία" της αριστεράς. Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ εντός κοινοβουλίου αλλά και γενικότερα η αριστερά με την ευρεία έννοια του όρου, προτείνουν διάφορες πολύ συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες εναλλακτικές εδώ και μήνες. Ο καθένας μπορεί είτε να συμφωνεί με τις προτάσεις αυτές, είτε να τις θεωρεί λανθασμένες, μη εφαρμόσιμες ή καταστροφικές -είναι καθαρά θέμα προσωπικής οπτικής και πολιτικής τοποθέτησης. Το ότι διαφωνείτε με τις απόψεις κάποιου όμως, δεν κάνει τη διαφωνία του στείρα. Προς το παρόν, οι μόνες αποδεδειγμένα καταστροφικές, αδιέξοδες και μη εφαρμόσιμες πολιτικές είναι αυτές που υιοθέτησε το ΠΑΣΟΚ τα τελευταία δύο χρόνια...

7. Οχι δεν με φοβίζει η είσοδος του ΛΑΟΣ στη κυβερνηση. Το μόνο που με φοβίζει ειναι μήπως οι απογοητευμένοι του ΛΑΟΣ πάνε στην ΧΑ και αυξηθεί η δύναμή της.

Η διγλωσσία είναι ίδιον των ακροδεξιών και φασιστικών πολιτικών. Στο δημόσιο λόγο της, η Χρυσή Αυγή εδώ και χρόνια βρίζει το ΛΑΟΣ, αλλά αυτό πιθανότατα είναι απλά ένα τρικ νομιμοποίησης της κοινοβουλευτικής ακροδεξιάς εκ των έσω. Ο λογικός συνειρμός «η ΧΑ είναι ακροδεξιά - η ΧΑ βρίζει το ΛΑΟΣ - το ΛΑΟΣ δεν είναι ακροδεξιά» είναι επιπέδου δημοτικού. 

Όπως ο Καρατζαφέρης μιλάει για δημοκρατία στα κανάλια και ταυτόχρονα δοξάζει τη χούντα και τη Μεγάλη Ιδέα όποτε απευθύνεται σε κλειστό κομματικό ακροατήριο (διαφωτιστικότατο το πόνημα «Το κρυφό χέρι του Καρατζαφέρη - Η τηλεοπτική αναγέννηση της ελληνικής Ακροδεξιάς» του Δημήτρη Ψαρρά), έτσι και η Χρυσή Αυγή μπορεί να βρίζει τον ΛΑΟΣ στο δημόσιο λόγο της αλλά στην πραγματικότητα συστρατεύεται στο πλάι του σε κάθε "εθνικό" ζήτημα (ελληνοτουρκικά, Μεγάλη Ιδέα, αφανισμός των κομμουνιστών, απέλαση μεταναστών κ.α.).
Αντί να φοβάστε για τυχόν μετακινήσεις μεταξύ δύο έτσι κι αλλιώς συγκοινωνούντων δοχείων, ίσως θα έπρεπε να σας φοβίζει περισσότερο το γεγονός ότι ένα κόμμα εξουσίας που αυτοπροσδιορίζεται "σοσιαλιστικό" όπως το ΠΑΣΟΚ, υιοθετεί ακροδεξιά ιδεολογία σε πολλά ζητήματα και πλέον έχει φτάσει να συνεργάζεται ανοιχτά με την ακροδεξιά, στην προσπάθειά του να γατζωθεί στην εξουσία.
http://www.salata.tv/%CE%B1%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%88%CE%B5%CE%B9%CF%83/1249-7-%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CF%86%CF%81%CE%BF%CE%B4%CE%AF%CF%84%CE%B7-%CE%B1%CE%BB-%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%AD%CF%87

4 σχόλια:

  1. Δεν γνωρίζω ποιος έγραψε αυτές τις 7 απαντήσεις στην κυρα-Αφροδίτη. Μου είναι αδιάφορο.
    Μια παρατήρηση μονάχα στον ή στην που είχε το κουράγιο, την υπομονή και κυρίως την διάθεση να πιάσει κουβεντούλα με το κοριτσάκι αυτό. Δεν αναρωτήθηκες φίλε ποτέ ποια είναι αυτή η κυρία; Δεν συλλογίστηκες ότι η απάντησή σου και μόνο (ολόσωστη ούτως ή άλλως) δίνει υπόσταση σε ένα αμόρφωτο κοριτσάκι που με τα δικά μας λεφτά κάνει φτηνή προπαγάνδα;
    Αγνοήστε την. Είναι η καλύτερη τιμωρία αυτής της ποιότητας υποκειμένων.
    vantonios

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πωλει μα πολυ μορφωση πολιτικη και ιστορικη εχει το κυρια... αλ... ΑΙΝΤΕ και πρυταντσογλαν με σαριτιβεν.... ΠΩ ΠΩ ΠΩ....ποπο δηλαδη δεν εχουμε να 'παρουμε ' και κανα ματι στο στο προσωπομπιμπλιο σας μανδαμ.....?!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό που πραγματικά δεν καταλαβαίνω είναι γιατί 11μιση γραμμές απόψεων σε μία προσωπική σελίδα από κάποιον που τις υπογράφει επώνυμα θα πρέπει να υπόκειντε σε τόσες σελίδες αναλύσεων και μπουρδολογιών από ανώνυμους .. αυτό συμφωνεί περισσότερο με τις δημοκρατικές πεποιθήσεις ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΕΝ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΘΟΥΣΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ
    ΑΛΛΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΣΑΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΗΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή