Λίγο πριν τραπεί σε φυγή από την αίθουσα της Βουλής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρωτούσε τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει αν επί της διακυβέρνησης του παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ πολιτικοί, δημοσιογράφοι κ.λπ.
Μάλιστα, διαρροές που είχαν προηγηθεί και «υπόγειοι» λογαριασμοί στα social media υπονοούσαν ότι έχει κάποιον άσο στο μανίκι.
Μάταια περίμεναν οι γαλάζιοι βουλευτές τα ντοκουμέντα που θα έριχναν στα σχοινιά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αντί για αποδείξεις και ονόματα, είδαν τον αρχηγό τους και πρωθυπουργό της χώρας -δυστυχώς για τη χώρα και τον ελληνικό λαό…- να το βάζει στα πόδια σαν κυνηγημένος.
Το φιάσκο Μητσοτάκη στη Βουλή, η απόδραση, που συνιστά επί της ουσίας ομολογία ενοχής, θα επιχειρηθεί να «επιδιορθωθεί» μέσω της μεθόδου του συμψηφισμού. Δεν «έβγαλαν τα μάτια τους» τζάμπα να ψάχνουν οι τρεις «επίλεκτοι» στα αρχεία για τις επισυνδέσεις της περιόδου 2015-2019.
Βέβαια, οι εχέφρονες και ψυχραιμότεροι του πρωθυπουργού έχουν πλήρη επίγνωση ότι αν η απάντηση στην παρακολούθηση μέσω ΕΥΠ της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων και υπουργών είναι οι παρακολουθήσεις που σχετίζονταν με την πολύκροτη υπόθεση της Greek Mafia, θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε περαιτέρω εγκλωβισμό το σύστημα Μητσοτάκη.
Από την άλλη, θα είναι μια καλή ευκαιρία να πέσει φως στην ανεξιχνίαστη υπόθεση της δολοφονίας Καραϊβάζ, για την οποία η Ελλάδα είναι στο μικροσκόπιο των ευρωπαϊκών Αρχών.
Η επιχείρηση «σύγχυση και συμψηφισμός» είναι καταδικασμένη να αποτύχει. Συμψηφίζεται άραγε η παρακολούθηση νονών της νύχτας με την παρακολούθηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ;
Ο Κ. Μητσοτάκης, όσο κι αν τρέχει, δεν θα μπορεί να κρύβεται για πάντα.
Όχι τουλάχιστον σε συνθήκες δημοκρατικής και θεσμικής ομαλότητας.
Το ερώτημα λοιπόν είναι ένα: παρακολουθούσε η ΕΥΠ, της οποίας προΐσταται με νόμο ο πρωθυπουργός, υπουργούς και την ηγεσία του στρατεύματος;
Αν η απάντηση είναι θετική, για το καλό της χώρας και της εθνικής ασφάλειας ο Κ. Μητσοτάκης οφείλει να σηκωθεί και να φύγει.
Μια και καλή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου