Οι σχέσεις του κυρίου Πάτση με την Τράπεζα Πειραιώς (επί διοίκησης Σάλλα) αλλά και με την εταιρία Lyktos (ιδιοκτησίας Σάλλα) φαίνεται να είναι διαχρονικές και να έχουν παίξει ρόλο στην αλματώδη οικονομική του ανέλιξη…
Όπως ο ίδιος ο Ανδρέας Πάτσης γράφει στην απάντησή του στις αποκαλύψεις Πολάκη, υπήρξε από το 1995 εξωτερικός δικηγόρος της Τράπεζας Πειραιώς και ξαφνικά το 1996 η τράπεζα του ζήτησε να γίνει «συνεταίρος» της με 42% σε μια θυγατρική εταιρία που έφτιαξε για τη διαχείριση των δικών της δανείων. (Λεγόταν Multi Collection και λειτούργησε μέχρι το 2009).
Τον επόμενο χρόνο (2010), πάντα υπό την προεδρία Σάλλα στην Πειραιώς, ο Πάτσης ίδρυσε την εταιρία ΠΛΑΤΩΝ Α.Ε. και ήρθε σε συμφωνία με την τράπεζα για να αγοράσει ανείσπρακτα δάνειά της καταβάλλοντας το ποσό των 4,3 εκατομμυρίων.
Σκοπός ήταν «να επιχειρήσει η εταιρία τηλεφωνικά να ρυθμιστούν δάνεια όσων το επιθυμούσαν με πολύ μεγάλη έκπτωση επί της οφειλής και να λάβουν στην συνέχεια εξοφλητική απόδειξη από την Τράπεζα». Στην απάντησή του ο Πάτσης λέει ότι τα 4,3 εκατομμύρια που έδωσε στην Πειραιώς τα είχε βρει «από δάνειο το οποίο είχε λάβει», χωρίς να μας λέει από ποιον. (Μήπως από την ίδια την τράπεζα;)
Πάμε παρακάτω… Το 2016 ο Μιχάλης Σάλλας αποχωρεί, μετά από 25 χρόνια, από την προεδρία της Τράπεζας Πειραιώς και δραστηριοποιείται αποκλειστικά ως επικεφαλής του Lyktos Group (ως εταιρία χρηματοπιστωτική, συμβουλευτική και επενδυτική)
Όπως διαβάζουμε σε ρεπορτάζ της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, το 2019 ο Ανδρέας Πάτσης εμφανίζεται να λαμβάνει δάνειο 1.000.000 ευρώ από ελβετική τράπεζα και να συμμετέχει με 1.000.000 ευρώ στο κεφάλαιο της εταιρείας LYKTOS PARTICIPATIONS. Το 2018 ο κ. Πάτσης δήλωνε καταθέσεις τριών χιλιάδων ευρώ και την επόμενη χρονιά, το 2019, όταν πλέον έχει εκλεγεί βουλευτής δηλώνει καταθέσεις 2,3 εκατομμυρίων ευρώ «από εισοδήματα προηγούμενων ετών», που όμως δεν έχουν δηλωθεί στο προηγούμενο Πόθεν Έσχες. Τη συμμετοχή του στην εταιρία LYKTOS «ξεχνάει» να τη δηλώσει στο Πόθεν Έσχες του.
Από το ρεπορτάζ της Ελενας Ακρίτα προκύπτει ότι ο Ανδρέας Πάτσης έχει εισπρακτική εταιρία και στο Ηράκλειο της Κρήτης (τουλάχιστον το έθεσε ως ερώτημα η κ. Ακρίτα χωρίς να πάρει ποτέ απάντηση). Μόνο που στο Ηράκλειο είναι και η έδρα της Παγκρήτιας Τράπεζας, στην οποία πλέον έχει εισέλθει και παίζει κυρίαρχο ρόλο η εταιρία LYKTOS, του Μιχάλη Σάλλα, με συνεταίρο (ξανά) τον Ανδρέα Πάτση.
Αφορούν λέτε όλα αυτά τους επενδυτές και τους πολίτες της Κρήτης;- Έχουν το δικαίωμα να ξέρουν πως ακριβώς διοικείται η Παγκρήτια (και προσεχώς και η Συνεταιριστική Χανίων αφού πάμε για συγχώνευση);
- Είναι ο Ανδρέας Πάτσης συνεταίρος/συνεργάτης του Μιχάλη Σάλλα και της Lyktos Group;
- Διαχειρίζεται η εταιρία του κ. Πάτση ληξιπρόθεσμα δάνεια της Παγκρήτιας Τράπεζας;
- Νιώθει κανείς, και ιδιαίτερα ο κ. Σάλλας, την ανάγκη να απαντήσει στους Κρητικούς για όλα αυτά που προκύπτουν από τα ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών;
Και ένα κερασάκι στην τούρτα: Τις “τρύπες” στο Πόθεν Εσχες του Πάτση τις είχε καταγγείλει από τον Μάιο του 2020, ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης, στο πλαίσιο μεγάλων ρεπορτάζ που έκανε στους Financial Times για τις παρανομίες τραπεζικών στελεχών στην Ελλάδα. Μετά άρχισε να παρακολουθείται, ο ίδιος και άλλοι δημοσιογράφοι, από αυτούς που είχαν στην κατοχή τους ή είχαν πρόσβαση στο Predator.
This is a wonderful world…
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου