Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

«Καθαρόαιμα» σχολεία, «καθαρόαιμες» γειτονιές









Ο νεοναζιστής δολοφόνος της ειδυλλιακής μέχρι χθες Νέας Ζηλανδίας προκάλεσε φρίκη σε όλο τον κόσμο, o οποίος όμως επιμένει να κοιτάζει αλλού όταν ομοϊδεάτες τού Τάραντ ξεκινούν από τις μεμονωμένες επιθέσεις σε μετανάστες και πρόσφυγες για να φτάσουν αργότερα στα δολοφονικά πογκρόμ τυφλής βίας.
Οι αντιδράσεις και ο αποτροπιασμός για τα 50 θύματα ήταν έντονες στην Ελλάδα και μάλιστα δεν υπήρξε κανένα μέσο ενημέρωσης και κανένας πολιτικός του δημοκρατικού τόξου που δεν δήλωσε κατηγορηματικά ότι η τυφλή ακροδεξιά, ρατσιστική και μισαλλόδοξη βία είναι απολύτως καταδικαστέα.
 Μέχρις εδώ όλα καλά!
Η επικίνδυνη υποκρισία και η ακόμα πιο επικίνδυνη συγκάλυψη του ρατσισμού και της ξενοφοβίας ξεκινούν αμέσως μετά, από την επόμενη τηλεοπτική εκπομπή, την αμέσως επόμενη δήλωση κάποιου δημάρχου ή πολιτικού.
Από τη Σάμο μέχρι την Κόνιτσα και από τη Χίο μέχρι τη Σαλαμίνα, με όλους τους... ενδιάμεσους σταθμούς, τα βίαια περιστατικά αυξάνονται, ενώ η προκατάληψη ακόμα και απέναντι σε μικρά παιδιά, η άρνηση στοιχειώδους συνύπαρξης με τα προσφυγόπουλα, τα απαιτητικά αιτήματα για «διάλογο» ώστε οι κάτοικοι να δεχτούν φιλοξενία προσφύγων σε ένα ξενοδοχείο στα Βίλια και ο ισχυρισμός ότι τα προσφυγόπουλα μολύνουν με αρρώστιες τα «καθαρόαιμα» ελληνόπουλα, γίνονται καθημερινά βούτυρο στο ψωμί των ρατσιστών και των ναζιστών.
Προσφυγόπουλα που έπαιζαν μπάλα σε γήπεδο στην Κόνιτσα δέχτηκαν άγρια επίθεση, στη Χίο άλλα παιδάκια διώχτηκαν κακής κακώς από ένα χωράφι, στη Σαλαμίνα Πακιστανός μικροπωλητής υπέστη την τρίτη κατά σειρά επίθεση και στη Σάμο διευρύνεται το... κίνημα γονέων που απαιτούν την απαγόρευση φοίτησης προσφυγόπουλων στα δημόσια σχολεία. 
Αποχή των μαθητών από τα σχολεία της Σάμου ψηφίζουν οι σύλλογοι γονέων, γεμίζοντας με δηλητήριο και μίσος τα δικά τους παιδιά.
Αντί όλοι αυτοί οι «συγκλονισμένοι και εμβρόντητοι» από το αίμα που χύθηκε στη Ν. Ζηλανδία να σπεύσουν, έστω και αργά, να αποδοκιμάσουν και να αντιδράσουν, τώρα που πληθαίνουν ξανά τα κρούσματα ρατσιστικής βίας, και κυρίως να απομονώσουν τους ναζιστές και τους οπαδούς τους, αδιαφορούν ή ακόμα επικροτούν, αν δεν υποδαυλίζουν.
Οι μικροί Τάραντ όμως δεν φυτρώνουν ξαφνικά. 
Μεγαλώνουν ανάμεσά μας, με τη δική μας φροντίδα και την ανατροφή... μόνο για Ελληνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου