Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022

Ποιος θα προστατέψει το 12χρονο κορίτσι που έπεσε θύμα βιασμού και μαστροπείας στον Κολωνό; Σίγουρα όχι οι θεσμοί. Εχει αφεθεί αβοήθητη απέναντι στη μιντιακή βουλιμία

 



E









Η προσωπική της τραγωδία σταμάτησε όταν αποκαλύφθηκε. 

Και τότε ξεκίνησε μια άλλη περιπέτεια για την ίδια, λιγότερο επικίνδυνη για το σώμα και την ψυχή της, λιγότερο αποκρουστική, όμως χυδαία και απαράδεκτη.

Κάμερες και μικρόφωνα την περιμένουν έξω από το σπίτι της, όχι για να λάμψει η αλήθεια, αλλά για να δοθεί τροφή στη νοσηρή περιέργεια όσων θέλουν να καταναλώσουν κάθε λεπτομέρεια του δράματος εκφράζοντας, την ίδια ώρα, τον αποτροπιασμό τους, ακόμη και τη νοσταλγία του για τη θανατική ποινή.

Και οι πιο αδίστακτοι των ΜΜΕ πρόβαλαν φωτογραφίες της για να δώσουν τροφή στα κατώτερα ένστικτα του αχορταγου για σεξουαλικά εγκλήματα κοινού.

Ποιος θα προστατέψει το 12χρονο κορίτσι που έπεσε θύμα βιασμού και μαστροπείας στον Κολωνό;

Σίγουρα όχι οι θεσμοί. Εχει αφεθεί αβοήθητη απέναντι στη μιντιακή βουλιμία και κανείς δεν έχει παρέμβει για να εμποδίσει το επιθετικό ενδιαφέρον για το πρόσωπό της.

Η κυβέρνηση που έχει διαφημίσει πομπωδώς τις πρωτοβουλίες της για την παιδική προστασία ξέχασε να ασχοληθεί με το παιδί που γνώρισε σε ακραίο βαθμό την ανθρώπινη αθλιότητα.

Εργαζόμενη στην ηλικία που θα έπρεπε να ασχολείται μόνο με τα μαθήματά της, τις φίλες της και τα παιχνίδια της, έπεσε θύμα πολλαπλών βιασμών από θρησκευόμενους οικογενειάρχες που κρύβουν τη διαστροφή τους σε έναν υποκριτικό καθωσπρεπισμό.

Και ο βιασμός της συνεχίζεται, με άλλο τρόπο, από αυτούς που αντιμετωπίζουν τα τραύματά της σαν ευκαιρία τηλεθέασης.

H ερώτηση "πόσο πιο χαμηλά;" δεν έχει αυτονόητη απάντηση. Γιατί μάλλον έχει κι άλλο πιο κάτω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου