Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022

Το ίδιο το Μαξίμου είναι πίσω από το χοντρό ψέμα. Και το αποκάλυψε με τη χειρονομία του χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
















Το ένα ψέμα φέρνει τ’ άλλο. Και στο τέλος ο ψεύτης προδίδεται από τα ίδια του τα λόγια. Η δύσκολη θέση στην οποία έχει βρεθεί ο πρωθυπουργός από τις δικές του αντιφατικές και αυτοδιαψευδόμενες δηλώσεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών επιδεινώνεται κάθε μέρα από τη «βοήθεια» που του παρέχουν οι στενοί συνεργάτες του.

Ηταν χθες η ώρα του αντικαταστάτη τού κ. Κοντολέοντος να παρουσιαστεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ως νέος εκλεκτός του κ. Μητσοτάκη για την ΕΥΠ. Και όπως αποκαλύφθηκε, ο κ. Δεμίρης δεν διέψευσε ότι παρακολουθούνται και άλλοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι, με την αποστομωτική απάντηση «a priori δεν εξαιρείται κανείς». 

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε, όλα τα κόμματα πλην της Ν.Δ. διαφώνησαν με την υποψηφιότητά του.

Αλλά εκείνος που έκλεψε την παράσταση χθες ήταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Στην προσπάθειά του να διαψεύσει ακόμα ένα εξαιρετικά επικριτικό για την κυβέρνηση άρθρο έγκυρου διεθνούς μέσου ενημέρωσης, θεώρησε σκόπιμο να επισυνάψει στην απάντησή του ένα επίσημο κείμενο του μόνιμου αντιπροσώπου της Ελλάδας στις Βρυξέλλες.

Η επιστολή αυτή του μόνιμου αντιπροσώπου συνοψίζει τη γνωστή θέση της κυβέρνησης Μητσοτάκη και αναπαράγει τα ψέματα του μεγάρου Μαξίμου. 

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι, προκειμένου να δικαιολογήσει τη σκανδαλώδη απαγόρευση από το 2021 να γνωστοποιείται στα θύματα των παρακολουθήσεων ότι άρθηκε κάποια στιγμή το απόρρητο των επικοινωνιών τους, λέει πως αυτή η αλλαγή ισχύει μόνο για όσους παρακολουθούνται για «εθνικούς λόγους». 

Αυτό ισχύει. 

Η επιστολή, όμως, προσθέτει ότι με την αλλαγή δεν θίγεται η μεγάλη πλειονότητα των περιπτώσεων που παρακολουθούνται για τη διερεύνηση σοβαρών εγκλημάτων.

Πρόκειται για χοντροκομμένη απόπειρα παραπληροφόρησης της Ε.Ε. από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. 

Σύμφωνα με την επίσημη έκθεση της ΑΔΑΕ για το έτος 2021, που πρόσφατα δημοσιοποιήθηκε, οι παρακολουθούμενοι για λόγους «εθνικής ασφαλείας» ήταν 15.475, ενώ για ποινικά αδικήματα 3.097! 

Υπερπενταπλάσιοι, δηλαδή, αυτοί που στερούνται την έστω και εκ των υστέρων προστασία. 

Κι ανάμεσα σ’ αυτούς τους 15.475 περιλαμβανόταν και ο κ. Ανδρουλάκης.

Ας μη βιαστεί ο κ. Μητσοτάκης να αποπέμψει τον μόνιμο αντιπρόσωπο ως υπεύθυνο για τη λαθροχειρία. Το ίδιο το Μαξίμου είναι πίσω από το χοντρό ψέμα. Και το αποκάλυψε με τη χειρονομία του χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου