Μάταιος κόπος.
Ακόμα και «πετώντας τη σαβούρα από το πλοίο», όπως εύστοχα σάρκασε ο Νίκος Φίλης, ο πρωθυπουργός δεν είναι δυνατόν να κρυφτεί πίσω από «λάθη» άλλων, τα οποία εκείνος δήθεν δεν γνώριζε.
Και για σκάνδαλο υποκλοπών στην Ελλάδα με τη σφραγίδα Μητσοτάκη γίνεται λόγος πλέον σε όλα τα ευρωπαϊκά φόρα, ενώ τα σοβαρότερα διεθνή μέσα ενημέρωσης αποκαλύπτουν κι αυτά νέες πτυχές της υπόθεσης.
Σήμερα αποδεικνύουμε ότι ο κ. Μητσοτάκης γνώριζε πως η ΕΥΠ διενεργούσε υποκλοπές σε τηλέφωνα πολιτών με το πρόσχημα των «εθνικών λόγων».
Η «Εφ.Συν.», που έχει διερευνήσει σε βάθος το ζήτημα εδώ και πολύ καιρό, κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2021 με ένα πρωτοσέλιδο που δεν άφηνε καμιά αμφιβολία για τη βασιμότητά του, εφόσον στηριζόταν σε ντοκουμέντα:
«Αποκάλυψη. Ακρως επικίνδυνη για τη δημοκρατία η υπό τον πρωθυπουργό Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Πώς η ΕΥΠ παρακολουθεί και απλούς πολίτες».
Το σημαντικό είναι ότι αυτή η αποκάλυψη έγινε κατά το διάστημα που –όπως αποκάλυψε η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών και όχι η κυβέρνηση– η ΕΥΠ παρακολουθούσε το κινητό του κ. Ανδρουλάκη.
Και πώς απάντησε τότε ο κ. Μητσοτάκης;
Διά του κυβερνητικού εκπροσώπου ζήτησε «να μείνει έξω από τη δημόσια πολιτική αντιπαράθεση και αυτή [η ΕΥΠ] και οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί απέναντι στον διοικητή, τον επικεφαλής της».
Μ’ άλλα λόγια, την ίδια ώρα που η ΕΥΠ παρακολουθούσε το τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη (και ποιος ξέρει ποιων άλλων πολιτικών, δημοσιογράφων ή εν γένει «ανεπιθύμητων»), η κυβέρνηση ύψωνε ασπίδα προστασίας για τον κ. Κοντολέοντα. Και ενώ η «Εφ.Συν.» αναφερόταν ακριβώς σ’ αυτό που σήμερα όλοι υποτίθεται ότι θεωρούν απαράδεκτο, η κυβέρνηση έκανε ότι δεν καταλαβαίνει.
Η σημερινή αποκάλυψη αποδεικνύει ότι ο κ. Μητσοτάκης γνώριζε τουλάχιστον από τότε. Δεν μπορεί πλέον να κρύβεται πίσω από τον σεκιουριτά και τον ανιψιό του που ο ίδιος τους ανέθεσε τόσο σοβαρά καθήκοντα.
Πίσω από τις υποκλοπές βρίσκεται ο ίδιος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου