Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021

Οι Γερμανοί θέλουν να γίνουν... Griechenland.Δεν γνωρίζω αν οι Γερμανοί θα ήθελαν να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε... «εντατικά» ράντσα... όπως... Griechenland




https://www.avgi.gr/oikonomia/402809_oi-germanoi-theloyn-na-ginoyn-griechenland


Έκθαμβος από τα «επιτεύγματα» του ομογάλακτου νεοφιλελεύθερου Κ. Μητσοτάκη φαίνεται να έχει μείνει ο εν αναμονή νέος υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Κρίστιαν Λίντνερ.

 Ο εκ της συμμαχικής κυβέρνησης Σόλκε Λίντνερ του Φιλελεύθερου Κόμματος έσπευσε να δηλώσει περιχαρής ότι:

«Η Ελλάδα έχει εμφανίσει μεγάλη πρόοδο με πολύ εντυπωσιακές μεταρρυθμίσεις και η Γερμανία θα πρέπει να κινηθεί με τις ίδιες φιλοδοξίες. 

Τα τελευταία χρόνια η ελληνική κυβέρνηση έχει πετύχει να βάλει την ελληνική οικονομία σε νέα τροχιά επιτυχιών με πολύ εντυπωσιακές μεταρρυθμίσεις. 

Η Γερμανία πρέπει να εμπνευστεί και να γίνει αντίστοιχα φιλόδοξη με την εσωτερική πολιτική της Ελλάδας».

Δεν γνωρίζω αν έχει κατανοήσει ο κ. Λίντνερ ότι η Ελλάδα έχει επιτύχει να είναι 1η (πρώτη) στην Ευρώπη σε αριθμό θανάτων από κορωνοϊό ανά 1 εκατομμύριο κατοίκους.

Δεν γνωρίζω αν οι Γερμανοί θα ήθελαν να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε... «εντατικά» ράντσα... όπως... Griechenland ή θα είχαν πάρει τους δρόμους εδώ και εβδομάδες.

Δεν γνωρίζω αν θα δέχονταν μειώσεις στον προϋπολογισμό της Υγείας εν μέσω πανδημίας.

Δεν γνωρίζω τι θα έκαναν αν το κράτος σταματούσε να πληρώνει εργολήπτες, κατασκευαστές και δικαιούχους εγκεκριμένων ενισχύσεων για να κάνει «λίφτινγκ» στον προϋπολογισμό ώστε το έλλειμμα του 2021 να είναι μονοψήφιο (βάστα... Σταϊκούρα).

Δεν γνωρίζω, ακόμη, τι θα έκαναν οι Γερμανοί αν η κυβέρνησή τους πούλαγε κοψοχρονιά τον εθνικό διανομέα ηλεκτρικού ρεύματος και φούσκωνε τον λογαριασμό κατά 800 εκατομμύρια. Και πολύ περισσότερο τι θα έκαναν αν εν μέσω πανδημίας η κυβέρνηση φούσκωνε τα τιμολόγια ρεύματος. 

Και πολύ περισσότερο ούτε θέλω να σκέφτομαι τι θα έκαναν τα βιομηχανικά συνδικάτα των μεταλλουργών αν τους έδιναν αύξηση 2%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου