Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021

Θα μπορούσε να πει απλώς ότι από εδώ και πέρα θα επιτρέπεται στους αστυνομικούς να παραβιάζουν εντολές όταν τους φαίνονται νερόβραστες. Και πάλι θα τον χειροκροτούσαν.








 https://www.avgi.gr/politiki/399891_se-talirakia


Αυτό που μάλλον συμβαίνει επίσης είναι το εξής: προφανώς μέσα στην αστυνομία υπήρχαν δύο προσεγγίσεις για το ποιος ευθύνεται στο Πέραμα,

Τι κάνει λοιπόν ο Θεοδωρικάκος; 

Βγαίνει στο συνέδριο των αστυνομικών, μπροστά στους συνδικαλιστές τους, και εξαγγέλλει ότι από εδώ και εμπρός οι καταδιώξεις θα συνεχίζονται.

Το γεγονός ότι το λέει εκεί έχει τη σημασία του. Ας το κρατήσουμε.

Λέει δηλαδή ότι η εντολή που δόθηκε στους αστυνομικούς, και την παραβίασαν για να προλάβουν και να σκοτώσουν τους μικρούς τσιγγάνους, δεν θα μπορεί να δοθεί πλέον.

Δηλαδή ότι δόθηκε κακώς.

Και συνεπώς καλώς παραβιάστηκε. Το πιάσατε;

Θα μπορούσε να πει απλώς ότι από εδώ και πέρα θα επιτρέπεται στους αστυνομικούς να παραβιάζουν εντολές όταν τους φαίνονται νερόβραστες. Και πάλι θα τον χειροκροτούσαν.

Αυτό που συμβαίνει είναι το εξής: Ο Θεοδωρικάκος έχει μπροστά του μια υπόθεση όπου η αστυνομία τα έκανε όλα λάθος, σκότωσε ενώ δεν χρειαζόταν και είπε και ένα σωρό χονδροειδέστατα ψέματα.

Και επιλέγει να ικανοποιήσει αυτούς που φωνάζουν ότι περιορίζεται η μαγκιά της αστυνομίας.

Ξηλώνει την ηγεσία της Άμεσης Δράσης, ενώ έχει δηλώσει τη στήριξή του στους εμπλεκόμενους αστυνομικούς.

Και την ξηλώνει για δύο λόγους: πρώτον, γιατί αυτή είναι η απαίτηση των οπαδών της αστυνομικής μαγκιάς, εντός και εκτός του Σώματος.

Και, δεύτερον, γιατί έτσι αποδυναμώνει την κατηγορία για παραβίαση της εντολής: Ήταν μια κακή εντολή και οι ανώτεροι που την έδωσαν αντικαταστάθηκαν.

Άρα η θέση των εμπλεκόμενων αστυνομικών ελαφρύνεται σημαντικά και δεν κινδυνεύουν με απόταξη από το σώμα.

Αυτό που μάλλον συμβαίνει επίσης είναι το εξής: προφανώς μέσα στην αστυνομία υπήρχαν δύο προσεγγίσεις για το ποιος ευθύνεται στο Πέραμα.

Εξ ου και οι διαρροές με τις εντολές από τον ασύρματο κ.λπ.

Αλλά η πιο «υπηρεσιακή» προσέγγιση σαρώθηκε από την αντίπαλη επιθετική: αυτήν που όσο πιο βάρβαρη και αντικανονική είναι η αστυνομική συμπεριφορά, τόσο πιο ένθερμα την δοξάζει.

Και έριξε και το βάρος του ο υπουργός. Μάλιστα.

Εξ ου και το απύθμενο θράσος του συνδικαλιστή των ειδικών φρουρών στα κανάλια.

Και αυτή η επικράτηση είναι ένα σημάδι εξαιρετικά ανησυχητικό για την κοινωνία. Και για το ποιες τάσεις επικρατούν τελικά.

Και είπε επίσης ο Θεοδωρικάκος ότι τελειώνει η ανοχή στην παραβατικότητα των Ρομά.

Δικαιώνοντας και πάλι τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς. Ορίστε, μηδενική ανοχή έδειξαν. Και έρχεται μετά ο υπουργός και τη γενικεύει.

Και ξαφνικά όλοι αυτοί χοροπηδάνε και φωνάζουν λες και ο νεκρός στο Πέραμα ήταν αστυνομικός. Και εμείς καθόμαστε και τους κοιτάζουμε.

Ποιος ενθαρρύνεται λοιπόν εντός και εκτός της αστυνομίας; Θα μελετήσουμε τα αποτελέσματα των εκλογικών τμημάτων που θα ψηφίσουν οι αστυνομικοί και θα σας πούμε.

Πέρσι στο Πολυτεχνείο, μετά την πορεία του ΝΑΡ στα Σεπόλια, η αστυνομία είχε χτυπήσει μια ολόκληρη οικογένεια. Ο πατέρας μάλιστα είχε πάθει έμφραγμα.

Η αστυνομία έδωσε την εκδοχή ότι τα ΜΑΤ είχαν δεχθεί πέτρες και δύο αστυνομικοί είχαν τραυματιστεί και μετά δέχτηκαν επίθεση από την οικογένεια.

Και ως γνωστόν η αξιοπιστία της αστυνομίας είναι από τις σταθερότερες αξίες στον τόπο μας.

Τα δύο παιδιά της οικογένειας και άλλα δύο παιδιά δικάζονται αυτές τις μέρες για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, αντίσταση κατά της αρχής και εξύβριση.

Και παραβίαση των μέτρων Covid.

 Αχαχα.

Στο δικαστήριο λοιπόν, δεκάδες αστυνομικοί με πολιτικά είχαν μαζευτεί και προκαλούσαν τους κατηγορούμενους, τους οικείους και τους φίλους τους.

Όπως έκαναν οι Χρυσαυγίτες προ Φύσσα.

Ξαναβλέπουμε το ίδιο έργο. 

Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου