Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021

Οποιαδήποτε δημοκρατική κυβέρνηση έρθει στην εξουσία μετά από αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη θα χρειαστεί πολύ δουλειά για να ξαναφέρει την Ελλάδα σε δημοκρατικό δρόμο

 


«Των εχθρών τα φουσάτα περάσαν σαν το λίβα που καίει τα σπαρτά» αναφέρει ένα τραγούδι που μας θυμίζει άλλες, όχι και τόσο μακρινές, εποχές.
Μόνο που σήμερα δεν είναι τα φουσάτα των εχθρών που κατεδαφίζει τη χώρα και τους θεσμούς της αλλά η ίδια η κυβέρνησή της. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Εχει στρέψει το τιμόνι όλο δεξιά με αποτέλεσμα να αλλάζει τα πάντα, στους θεσμούς, την υγεία, την παιδεία, τους νόμους. 

Από τη στιγμή που ανέλαβε την εξουσία έχει κάνει πολιτική της τη ρήση του ενός εκ των ακροδεξιών υπουργών της, του Μάκη Βορίδη, ο οποίος προεκλογικά είχε πει κάτι που φαινόταν τότε αδιανόητο αλλά στα δύο αυτά χρόνια γίνεται πράξη: 

«Η Αριστερά πρέπει να ηττηθεί, πρέπει να χάσει την ιδεολογική ηγεμονία της. Δεν αγωνιζόμαστε λοιπόν απλώς για μια εκλογική νίκη. Αγωνιζόμαστε για τις ψυχές μας, την πατρίδα μας, την ιστορία μας, το έθνος μας. Πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για τις ιδέες και τα ιδανικά μας».

 Και συμπληρώνει: «ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να κάνει παρεμβάσεις στο κράτος και στους θεσμούς για να μην ξαναέρθει η Αριστερά στην εξουσία, γιατί οι ιδέες της είναι ελαττωματικές» (22.8.2018).

Και αυτό κάνει.

Η δημόσια υγεία έχει καταρρεύσει με την πανδημία του κορονοϊού χωρίς ουδεμία βοήθεια από την κυβέρνηση. 

Τα κρούσματα που ξεπέρασαν χθες τις 8.000, οι 80 νεκροί την ημέρα, οι εκατοντάδες διασωληνωμένοι όχι μόνο σε ΜΕΘ αλλά και σε διαδρόμους νοσοκομείων δείχνει την εγκατάλειψή της από την επίσημη πολιτεία προς όφελος των ιδιωτικών κλινικαναρχών.

Στην παιδεία κάνει την απόλυτη ιδεολογική παρέμβαση γυρνώντας την Ελλάδα στα πρώτα εμφυλιακά χρόνια. Είναι τόσο καταλυτικές οι αλλαγές σε προγράμματα και βιβλία που την επόμενη χρονιά δεν θα έχει μείνει τίποτα από την εκπαίδευση που ξέραμε μεταπολιτευτικά. 

Στον ποινικό κώδικα σκληραίνει τόσο πολύ τις ποινές, αντίθετα από τα ευρωπαϊκά δεδομένα, που ούτε η χούντα της 21ης Απριλίου δεν είχε τομήσει.

Και βέβαια αντιγράφει τους μεταξικούς νόμους ως προς τον έλεγχο των Μέσων Ενημέρωσης, των social media και οποιουδήποτε εκφράσει μια διαφορετική άποψη. 

Το γεγονός αυτό σε συνάρτηση με την απροκάλυπτη παραδοχή ότι παρακολουθούνται πολίτες, δημοσιογράφοι, μετανάστες ακόμη και παιδιά δημιουργεί ένα κλίμα τρομοκρατίας πρωτοφανές για τη σύγχρονη εποχή, που κάνει τον Ορμπάν της Ουγγαρίας να φαίνεται δημοκράτης.

Επιπλέον πρέπει να αναφερθούμε στην πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην οικονομία, όσο και αν προσπαθούν μέσω των καλοπληρωμένων Μέσων Ενημέρωσης να μας πείσουν για το αντίθετο.

 Η φτωχοποίηση των πολιτών πλέον φαίνεται στις λαϊκές και στα σούπερ μάρκετ.

Οποιαδήποτε δημοκρατική κυβέρνηση έρθει στην εξουσία μετά από αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη θα χρειαστεί πολύ δουλειά για να ξαναφέρει την Ελλάδα σε δημοκρατικό δρόμο, με τόσο πολύ διαβρωμένο τον κρατικό μηχανισμό.

Η αλλαγή στη διακυβέρνηση της χώρας πρέπει να γίνει άμεσα, διαφορετικά εισερχόμαστε σε ένα μακρύ και σκοτεινό τούνελ με απρόβλεπτο τέλος.

documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου