Δευτέρα 31 Μαΐου 2021

Ελληνες δηλαδή είναι μόνο οι δεξιοί, οι κεντροδεξιοί και οι ακροδεξιοί – όλοι οι υπόλοιποι είμαστε για τον γάιδαρο καβάλα, για τον Καιάδα.














Θα περίμενε κανείς από έναν πρωθυπουργό να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να τιμήσει το αξίωμά του, να μιλήσει για εθνική ομόνοια, για ομόψυχη προσπάθεια όλων των Ελλήνων να διαβούν τα επικίνδυνα ρε(ύ)ματα των νέων γεωπολιτικών συσχετισμών, τους ευρωπαϊκούς σκοπέλους των ισχυρών της Ενωσης, να υπερβεί μικροκομματισμούς και άξεστους λαϊκισμούς, να φανεί επιτέλους ηγέτης, έστω υπό την έννοια όπως αυτή κυριαρχεί στο λεξιλόγιο της «φιλελεύθερης» ιδεολογίας του – να φανεί, διάβολε, ενωτικός.

Α, μπα.
 Ο εν λόγω έχει, δυστυχώς για όλους μας, κόψει καπίστρι και δεν μαζεύεται με τίποτα. 

Ο αλαζονικός του λόγος δεικνύει ότι θεωρεί εαυτόν τον μεγαλύτερο πολιτικό που έχει περάσει ποτέ από τούτα τα χώματα και την κυβέρνησή του την πιο δημοκρατική από συστάσεως ελληνικού κράτους – και αρκετοί υπουργοί λένε το ίδιο για τον εαυτό τους στις θέσεις που έχουν, π.χ. Πλακιωτάκης. 

Υπάρχουν δηλαδή αυτοί, οι δημοκράτες, που σώζουν τη χώρα, και υπάρχουν απέναντι οι εχθροί της δημοκρατίας: οι αριστεροί και οι φασίστες. 

Δεν ντρέπονται δηλαδή καθόλου – διότι είναι αυτοί που έχουν στους κόλπους τους ανθρώπους που προέρχονται από φασιστικά κόμματα. 

Να αντιστρέφει κανείς την πραγματικότητα, ναι, αφού έτσι έχουν μάθει οι πλείστοι να πολιτεύονται, αλλά ώς εκεί που δεν καταντά γελοίος και αναξιόπιστος.

Ο Ελληνας πρωθυπουργός χαρακτήρισε σκοτεινό διάλειμμα στη δημοκρατική πορεία της χώρας το διάστημα που κυβέρνησε κομμάτι της Αριστεράς (2015-2019). 

Τα άλλα χρόνια δηλαδή η Ελλάδα λουζόταν σε δημοκρατικό φως; 

Ολοι αυτοί, που με την αλλοπρόσαλλη πολιτική τους οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία ήσαν φωτισμένοι; 

Και αυτοί σήμερα που μόνο με αστυνομική βία και ψήφιση αντεργατικών νόμων μπορούν να κυβερνούν; Βλέπετε, δεν ντρέπονται καθόλου.

 Πώς είναι δυνατό να εκτοξεύουν τέτοια ψεύδη; Αυτό συνιστά ύβριν – άσε που είναι δημοκρατική βλάβη, που κομμάτι δύσκολα διορθώνεται με τέτοια οιηματική φόρα που έχουν πάρει οι κυβερνώντες.

Ελληνες δηλαδή είναι μόνο οι δεξιοί, οι κεντροδεξιοί και οι ακροδεξιοί – όλοι οι υπόλοιποι είμαστε για τον γάιδαρο καβάλα, για τον Καιάδα. 

Είναι προφανές ότι έχει μπλέξει η ελληνική κοινωνία. 

Ανάγκη πάσα να απεμπλακεί και μάλιστα όσο πιο σύντομα μπορεί να γίνει αυτό [μπορεί]. Δεν είναι δυνατό ένας πρωθυπουργός να μιλάει κατ’ αυτόν τον τρόπο – σε καμία περίπτωση. 

Είναι σαν να μας λέει ότι η χώρα κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή από ανθέλληνες (!) – τι να πεις; 

Αναρωτιέται κανείς αν η ομιλία του για τα σαράντα χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στα ευρωπαϊκά δεν ήταν μια καθαρά προεκλογική ομιλία.

 Αν εξετάσει κανείς τη φτώχεια αυτής της ομιλίας και τον κραυγαλέα διχαστικό της χαρακτήρα, εύκολα θα καταλήξει ότι δεν ήταν παρά μια απεγνωσμένη του προσπάθεια να συγκεντρώσει γύρω του τους φανατικούς, διότι μόνο αυτοί του έχουν απομείνει – και ας λένε άλλα οι δημοσκοπήσεις. 

Και αυτό κουραστικό.

gstamatopoulos@efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου