Δευτέρα 5 Απριλίου 2021

Η μέθοδος που ακολουθεί το Μέγαρο Μαξίμου είναι δοκιμασμένη από άλλες υποθέσεις που θα εξέθεταν τον πρωθυπουργό αν παρουσιάζονταν στις πραγματικές τους διαστάσεις: Συσκότιση, εξαφάνιση του θέματος από τα ΜΜΕ που ελέγχουν, αοριστία στις απαντήσεις όταν, σπανίως, τίθενται ερωτήσεις, αποπροσανατολισμός και αντιπερισπασμοί, δαιμονοποίηση κάθε προσπάθειας αναζήτησης πολιτικών ευθυνών.


https://tvxs.gr/news/i-apopsi-mas/skandalo-foyrthioti-stin-ayli-toy-kyr-mitsotaki

Δεν προκαλεί έκπληξη η προσπάθεια που γίνεται να βγει από το κάδρο του σκανδάλου Φουρθιώτη ο πρωθυπουργός. 
Κάθε νέα ψηφίδα που αποκαλύπτεται στο λερωμένο και ολισθηρό μωσαϊκό της σκοτεινής αυτής υπόθεσης επιβεβαιώνει την εικόνα αμαρτωλών δεσμών του τηλεπαρουσιαστή με το σύστημα Μητσοτάκη.

Η μέθοδος που ακολουθεί το Μέγαρο Μαξίμου είναι δοκιμασμένη από άλλες υποθέσεις που θα εξέθεταν τον πρωθυπουργό αν παρουσιάζονταν στις πραγματικές τους διαστάσεις: 

Συσκότιση, εξαφάνιση του θέματος από τα ΜΜΕ που ελέγχουν, αοριστία στις απαντήσεις όταν, σπανίως, τίθενται ερωτήσεις, αποπροσανατολισμός και αντιπερισπασμοί, δαιμονοποίηση κάθε προσπάθειας αναζήτησης πολιτικών ευθυνών.

Τα κατάφεραν στην πρώτη φάση, όταν έγινε γνωστή η σκανδαλώδης αστυνομική προστασία που απολάμβανε, αλλά δυσκολεύονται να αποτρέψουν τη συνέχεια των αποκαλύψεων για το βίο και την πολιτεία του "δημοσιογράφου" με την πλαστή ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ που θέλει να κάνει πολιτική καριέρα με τις ευλογίες του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου όταν ανακοίνωσε τα πολιτικά του σχέδια.

Μετά την τροφή που έδωσε στη σχετική συζήτηση ο Γ. Βρούτσης, τα ερωτήματα γίνονται αμείλικτα:

-Κλήθηκε να επιστρέψει τα χρήματα που πήρε παράνομα από το πρόγραμμα ΣΥΝ-Εργασία ο Μ. Φουρθιώτης;
-Στράφηκε το Δημόσιο εναντίον του για την απάτη;
-Είχε ενημερώσει ο Γ. Βρούτσης το Μέγαρο Μαξίμου για την εισβολή του ίδιου και των μπράβων του στο Μέγαρο Μαξίμου;
-Κινήθηκε οποιαδήποτε διαδικασία εναντίον του γι αυτή την παραβατική συμπεριφορά;
-Αποσαφηνίστηκε ποιος έδωσε την εντολή για την αστυνομική προστασία του;
-Ηταν ενήμερος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και το γραφείο του πρωθυπουργού ότι θα του δοθεί αυτοκίνητο και φρουρά;
-Λογοδότησε κανείς γι αυτό το "δώρο";
-Τώρα που έχει γίνει ευρέως γνωστό ότι έχει καταγγελθεί για απάτες και είναι αμφιλεγόμενη η επιχειρηματική του υπόσταση, ξεκίνησε κάποιος φορολογικός ή άλλος έλεγχος;
-Τι απαντά η Ελληνική Αστυνομία σε όσα υποστηρίζει η συνεργάτης του Φουρθιώτη Ν. Παλαιτσάκη για τις σχέσεις της μαζί του;
-Με ποια κριτήρια ο Στέλιος Πέτσας αποφάσισε τη χρηματοδότηση των ανύπαρκτων ιστοσελίδων του για το "Μένουμε Σπίτι;" 
Ποιος του έδωσε την εντολή; 
Δεν οφείλει κάποια εξήγηση;

-Εχει ελεγχθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς της εφημερίδας και του ραδιοφωνικού σταθμού του Μ. Φουρθιώτη και του καναλιού στο οποίο εμφανίζεται; Υπάρχει διαφάνεια στην προέλευση των κεφαλαίων τους;

-Υποβάλλει "πόθεν έσχες" ο Μ. Φουρθιώτης;

Ούτε η προανακριτική για την υπόθεση Παππά ούτε οι εξελίξεις στην υπόθεση Μαρφίν μπορούν να σκεπάσουν πια το σκάνδαλο Φουρθιώτη. Είναι δικό τους, είναι μεγάλο και μόλις τώρα ξεκίνησε η ψηλάφησή του.

Εχουν κάθε λόγο να ανησυχούν για τη συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου