Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021

Η θορυβώδης μειοψηφία των «χαχόλων» που με θράσος τολμούν – χωρίς πρώτα να πλύνουν το στόμα τους - να κάνουν λόγο για «έλλειψη ενσυναίσθησης» και «αλαζονεία της εξουσίας», να διαβάσουν τις δημοσκοπήσεις.













«Δυστυχώς, φαίνεται ότι σημαντικό ρόλο παίζουν και οι κρυφές συγκεντρώσεις συμπολιτών μας σε κλειστούς χώρους, σε σπίτια» είπε μετά τη μαραθώνια συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων – η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την επίσημη ενημέρωση για την πανδημία που μας κλείνει μέσα από τις 6 το απόγευμα τα Σαββατοκύριακα, για να μάθουμε να μην συγκεντρωνόμαστε στα σπίτια.

Εμείς οι κοινοί θνητοί, μπορούμε να συγχρωτιζόμαστε μόνο στις δουλειές μας και στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Τα παιδιά ημών των κοινών θνητών μπορούν να συγχρωτίζονται στις τάξεις. Και οι ασθενείς κοινοί θνητοί, θα μπορούν να διασωληνώνονται – ω μη γένοιτο - σε χειρουργεία που έχουν βαφτιστεί ΜΕΘ και να κουράρονται από αναπληρωτές γιατρούς, κοινούς θνητούς με απλήρωτες υπερωρίες.

Ως καταναλωτές κοινοί θνητοί, μπορούμε να κάνουμε τις αγορές μας με click away, αλλά μόνο Δευτέρα ως Παρασκευή. Τα Σάββατα οι πελάτες κοινοί θνητοί, πρέπει να κάνουμε ουρές στα σούπερ μάρκετ μέχρι τις πέντε και να μας εξυπηρετούν ασθμαίνοντες υπάλληλοι κοινοί θνητοί, χωρίς βέβαια να έχουν κάνει τεστ.

 Σε ένδειξη μεγαλοψυχίας, η κυβέρνηση μας απέσυρε μέσα σε λίγες ώρες την απαγόρευση του take away, που η ίδια βέβαια είχε επιβάλει, τα Σαββατοκύριακα σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική. 

Την ευχαριστούμε ταπεινά και με τη δέουσα υποτέλεια.

Οι γηραιότεροι κοινοί θνητοί 65-85 θα πρέπει να περιμένουν να δεήσει η Pfizer να στείλει εμβόλια. Στο μεταξύ λίγοι λίγοι θα εμβολιάζονται οι 60-65 και αυτό πρέπει να μας χαροποιεί πολύ είπε η κ. Παπαευαγγέλου. Μας χαροποιεί, την ευχαριστούμε κι αυτήν ταπεινά και με τη δέουσα υποτέλεια.

Το μεγαλύτερο «ευχαριστώ» όμως, το οφείλουμε στον πρωθυπουργό μας, που σε ένδειξη μεγαλοψυχίας μας έδειξε για δεύτερη φορά μετά την ανέμελη ποδηλατάδα στην Πάρνηθα πως είναι να ζεις κανονικά, να ταξιδεύεις εκτός νομού, να απολαμβάνεις τις ομορφιές της πατρίδας μας και την ελληνική φιλοξενία για την οποία είμαστε γνωστοί στα πέρατα του κόσμου. 

Χάρη στην επίσκεψη του Πρωθυπουργού μας στην Ικαρία – που από ενάρξεως πανδημίας έχει καταγράψει μόλις πέντε κρούσματα – για να επιβλέψει τα εμβολιαστικά κέντρα του νησιού, θυμηθήκαμε πως είναι να γλεντάς με φίλους κάτω από τον ζεστό ελληνικό ήλιο των αλκυονίδων ημερών. Ακούσαμε την μελωδία του Ικαριώτικου να Τον συνοδεύει ενώ ανέβαινε με την κουστωδία Του τα σκαλιά της οικίας του βουλευτή κ. Στεφανάδη και απολαύσαμε με τη φαντασία μας, Αυτόν και τους συνδαιτυμόνες Του να τσουγκρίζουν τα ποτήρια τους, να απολαμβάνουν τοπικούς μεζέδες, να ατενίζουν το αιγαίο μας, χωρίς μάσκες, χωρίς αποστάσεις.

Εμείς οι κοινοί θνητοί, οι κλεισμένοι στα σπίτια από τις 18.00, οι ανεμβολίαστοι, οι εργαζόμενοι σε αναστολή, οι σπίτι-δουλειά-δουλειά-σπίτι, οι 534 ευρώ τον μήνα, οι μετακίνηση 2-4-6, οι «τηρείτε αποστάσεις», οι «μη διαδηλώνετε», οι «φορέστε σωστά τη μάσκα σας», οι «δεν φτάνει ούτε για ζήτω η επιστρεπτέα», Τον ευχαριστούμε που μας θύμισε πως είναι να ζεις κανονικά… 

Είμαστε πραγματικά ευγνώμονες.

Η θορυβώδης μειοψηφία των «χαχόλων» που με θράσος τολμούν – χωρίς πρώτα να πλύνουν το στόμα τους - να κάνουν λόγο για «έλλειψη ενσυναίσθησης» και «αλαζονεία της εξουσίας», να διαβάσουν τις δημοσκοπήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου