Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

Μπροστά στην δεινή του θέση, το πρωθυπουργικό επιτελείο, αφού απέτυχε να αποκρύψει την είδηση για τον «γνωστό ηθοποιό-σκηνοθέτη», εφαρμόζει πλέον μια νέα επικοινωνιακή τακτική, που μπορεί να περιγραφεί υπό τον γενικό τίτλο «Προστατεύστε τον Μητσοτάκη».











Η υπόθεση Λιγνάδη έχει επιφέρει σοβαρά πλήγματα στο πολιτικό σώμα της κυβέρνησης και της ΝΔ. Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, και το Μαξίμου δεν έπραξαν το παραμικρό επί σχεδόν 20 ημέρες για να επιληφθούν οι αρμόδιες αρχές και να διερευνήσουν την υπόθεση, με αποτέλεσμα να γεννώνται σοβαρά ερωτηματικά για την προφανή ολιγωρία.

Η περίεργη διαχείριση του θέματος ξεσήκωσε κύμα αντιδράσεων από το χώρο του πολιτισμού και ευρύτερα την κοινωνία, με το αίτημα για παραίτηση της Λίνας Μενδώνη και ανάληψη πολιτικής ευθύνης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να λαμβάνει τεράστιες διαστάσεις.

Μπροστά στην δεινή του θέση, το πρωθυπουργικό επιτελείο, αφού απέτυχε να αποκρύψει την είδηση για τον «γνωστό ηθοποιό-σκηνοθέτη», εφαρμόζει πλέον μια νέα επικοινωνιακή τακτική, που μπορεί να περιγραφεί υπό τον γενικό τίτλο «Προστατεύστε τον Μητσοτάκη». 

Το τείχος προστασίας είναι προσεκτικά μελετημένο, η δε εφαρμογή του απολύτως συντονισμένη. 

Εκτελείται, δε, από ομάδα μέσων ενημέρωσης, που περιλαμβάνει από την σοβαρή «Καθημερινή» μέχρι το τελευταίο λαθρόβιο σάιτ.

 Κύριος στόχος είναι να μετατρέψει σε απολογούμενο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το νοσηρό κλίμα, που κυριαρχεί με ευθύνη όμως της κυβέρνησης.

Αυτή η τακτική περιλαμβάνει τα εξής «βήματα»:

  1. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να παραμείνει πάση θυσία εκτός «κάδρου» των συζητήσεων αναφορικά με τις σχέσεις που είχε ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου με το συντηρητικό πολιτικό στρατόπεδο.
  2. Το πρωθυπουργικό επιτελείο έβαλε «μπροστά» την Λίνα Μενδώνη να διαχειριστεί κατόπιν εορτής και επικοινωνιακά την όλη υπόθεση. 
  3. Το αποτέλεσμα ήταν η υπουργός να πει στους διαπιστευμένους συντάκτες ουσιαστικά ότι ελάχιστα γνώριζε τον Δημήτρη Λιγνάδη, ότι είναι «επικίνδυνος», καθώς και ότι δεν είχε καμία σχέση με τον σύγχρονο Πολιτισμό. 
  4. Τότε με ποια κριτήρια τον τοποθέτησε στη θέση του παρακάμπτοντας την αδιάβλητη διαδικασία που ίσχυε μέχρι τον διορισμό του;
  5. Οι έωλοι ισχυρισμοί της Λίνας Μενδώνη βαφτίστηκαν από το περιβάλλον του Μαξίμου «ατυχής χειρισμός». Ωστόσο αυτό διόλου φέρνει σε δύσκολη θέση το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη. 
  6. Στοχευμένα δημοσιεύματα βάλλουν κατά της υπουργού, ενώ συνάδελφοί της δηλώνουν τη στήριξή τους.
  7.  Το αποτέλεσμα είναι να παραμένει ανά πάσα στιγμή ανοικτό το ενδεχόμενο να αποπεμφθεί η Λίνα Μενδώνη, (ως αποδιοπομπαίος τράγος) όχι για πολιτικούς λόγους, αλλά εμφανίζοντας μια τέτοια απομάκρυνση ως πίεση που ασκείται από ΜΜΕ και κοινωνία.
  8. Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρκείται στο να ζητήσει τη διοργάνωση μιας προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για την «λάσπη» που εκτοξεύεται στο διαδίκτυο. 
  9. Πρόκειται για καταγέλαστο ισχυρισμό, καθώς τροφή στην «λασπολογία» έχουν δώσει οι ίδιοι οι ανεπαρκείς και περίεργοι χειρισμοί της υπόθεσης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση συνολικά. Υπενθυμίζεται πως η ΝΔ όσο ήταν αντιπολίτευση έκανε πολιτική βασισμένη ακόμα και σε δημοσιεύματα του «Μακελειού» (πχ ακτοπολοϊκό δυστύχημα στην Αίγινα).
  10. Η ανάληψη της υπόθεσης από τον γνωστό ποινικολόγο Αλέξη Κούγια υπηρετεί πλήρως τους πολιτικούς στόχους της κυβέρνησης. 
  11. Ο συγκεκριμένος δικηγόρος, που γνωρίζει καλά το τηλεοπτικό παιχνίδι, έχει ήδη προκαλέσει οργή με δηλώσεις του περί «επαγγελματιών ομοφυλόφιλων» και με μισόλογα περί συγκρουόμενων επιχειρηματικών συμφερόντων. 
  12. Η όλη υπόθεση με την διαρκή παρουσία του Κούγια στα κανάλια πιθανόν να γίνει άκρως συνομωσιολογική (αυτό δεν αποστρέφεται δήθεν ο Κυριάκος Μητσοτάκης;), απαξιωτική για τα θύματα και έντονα «ροζ».
  13. Υπόθεση Λιγνάδη / Επιχείρηση «Προστατεύστε τον Μητσοτάκη» | Αυγή (avgi.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου