Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Δημοσίευμα της ιστοσελίδας iefimerida που σου θυμίζει χωροφυλακίστικο έγγραφο της δεκαετίας του '50



























Για το επίπεδο και την ποιότητα δημοσιογραφίας που ασκεί η ιστοσελίδα iefimerida  (απ' τους πιο ευνοημένους από την Πέτσινη λίστα, ιστότοπους έχοντας λάβει 376.530 ευρώ), γράφαμε σχετικά πρόσφατα.  

Ο συνιδιοκτήτης της, ο δημοσιογράφος Κ. Ράπτης είναι ένας τύπος ο οποίος «ελάχιστες ώρες είναι νηφάλιος», όπως έγραφε ο Κ. Βαξεβάνης όταν είχε 'ρθει σε αντιπαράθεση μαζί τουΣ' αυτό το χρονικό διάστημα εκτός του να λιβανίζει την κυβέρνηση, παριστάνει τον τραμπούκο και "μεγαλόψυχο" εξηγώντας "γιατί δεν έδειρε τον Βαρουφάκη". Πάντως,  ο ίδιος δεν απέφυγε το "λούσιμο" με γιαούρτι από εκνευρισμένο αναγνώστη, από τα κείμενα που έγραφε. Ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος είναι αυτός που δίνει την πολιτική γραμμή στον ιστότοπο του.

Δεν μας εντυπωσιάζει δηλαδή η τωρινή αλητεία του σάιτ. Αλλωστε ευαγγέλιο όλων των αστών "λειτουργών της ενημέρωσης" είναι το δόγμα που καθιέρωσε πριν από αρκετά χρόνια ο επικεφαλής του ειδησεογραφικού τμήματος του  Fox News, Ντέιβιντ Μπόιλαν. Απευθυνόμενος στους συντάκτες του μέσου, είχε πει:  "εμείς θα αποφασίζουμε ποια θέματα είναι ειδήσεις και με ποιο τρόπο θα τα προβάλλουμε". 

Η πιο κραυγαλέα απόδειξη ότι αυτό το "δημοσιογραφικό δόγμα" ισχύει απόλυτα και στις μέρες μας είναι το καθημερινό έγκλημα που διαπράττει η κυβέρνηση με θύματα τους πρόσφυγες - μετανάστες στην περιοχή Καρά_Τεπέ στην Λέσβο και το οποίο έχει εξαφανιστεί από όλα τα ΜΜΕ.

Τώρα, λοιπόν η ιστοσελίδα Ράπτη προχωράει σε άλλη μια προβοκάτσια. Παρουσιάζει όσους/ες υπερασπίζονται τον δικό τους "νομικό πολιτισμό", τον οποίο έχει κάνει κουρελόχαρτο η κυβέρνηση των "αρίστων" στην περίπτωση του Δ. Κουφοντία, σαν "συνοδοιπόρους", που θα έγραφε ένα χωροφυλακίστικο έντυπο της δεκαετίας του '50- του μέλους της 17Ν.   




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου