Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021

Ιδεολογική ηγεμονία είναι να είσαι το ΠΡΟΒΛΗΜΑ, αλλά να εμφανίζεσαι ως η (μοναδική) λύση.










                                                                 Dimitris Tsirkas


Ιδεολογική ηγεμονία είναι κυβέρνηση και ΜΜΕ να προβάλλουν μέχρι αηδίας τα οποια κρούσματα παραβατικότητας σε δυο-τρία πανεπιστήμια της χώρας, και να φωνάζουν ότι τα χέρια της αστυνομίας είναι «δεμένα», αλλά να αδιαφορούν για την εκατονταπλάσια παραβατικότητα (ναρκωτικά, παράνομη πορνεία κλπ.) ακριβώς δίπλα σε αυτά τα πανεπιστήμια, όπου τα χέρια της αστυνομίας είναι «λυμένα».
Ιδεολογική ηγεμονία είναι κυβέρνηση και ΜΜΕ να φωνάζουν για τη βία και την ανομία στα Εξάρχεια, που προκύπτει, υποτίθεται, από την ασυδοσία τριάντα αντιεξουσιαστών που παίζουν μπάχαλα με τη διμοιρία των ΜΑΤ στη Χαριλάου Τρικούπη τα Σαββατόβραδα, αλλά να σιωπούν για το εμπόριο ναρκωτικών που διεξάγεται μέρα μεσημέρι στην πλατεία Εξαρχείων και μπροστά στα αδιάφορα βλέμματα της αστυνομίας.
Ιδεολογική ηγεμονία είναι κυβέρνηση και ΜΜΕ να οδύρονται για τη διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής από τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας και τη ζημιά που υφίστανται οι καταστηματάρχες, τη στιγμή που τα μισά μαγαζιά έκλεισαν ή κοντεύουν να κλείσουν από το λοκντάουν.

Όσα δηλαδή δεν έβαλαν λουκέτο από την προηγούμενη κρίση.
Ιδεολογική ηγεμονία είναι κυβέρνηση και ΜΜΕ να εμφανίζουν μια χώρα στο έλεος της βίας και της ανομίας, για να δικαιολογήσουν τις αθρόες προσλήψεις χιλιάδων ειδικών φρουρών, τη στιγμή που μαίνεται μια πανδημία που έχει κοστίσει τη ζωή 5.500 χιλιάδων ανθρώπων και οι γιατροί και οι νοσηλευτές προσλαμβάνονται με το σταγονόμετρο.
Ιδεολογική ηγεμονία είναι να υποβιβάζεις όλα τα κοινωνικά προβλήματα σε ένα (βία/ανομία), να το παρουσιάζεις όπως σε βολεύει και να το χρεώνεις στον πολιτικό σου αντίπαλο, η «ιδεολογική ηγεμονία» του οποίου δεν σε αφήνει να το λύσεις.
Ιδεολογική ηγεμονία είναι να είσαι το ΠΡΟΒΛΗΜΑ, αλλά να εμφανίζεσαι ως η (μοναδική) λύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου