Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021

Οι «Αλγερινοί» και ο ξυλοδαρμός της αλήθειας



 

https://www.anatropinews.gr/2021/01/16/oi-algerinoi-o-xylodarmos-tis/

Όμως το γύρο του διαδικτύου, άρχισαν να κάνουν, ώρες, αν όχι λεπτά μετά τη δημοσιοποίηση του συμβάντος και οι «πληροφορίες» ότι επρόκειτο για δύο «Αλγερινούς» οι οποίοι μάλιστα ήταν και «αρνητές μάσκας».

 «Πληροφορίες» που εξαπλώθηκαν με ταχύτητα πυρκαγιάς από «έγκυρους» ιστότοπους και βέβαια εθνικιστικές, ρατσιστικές, νεοναζιστικές σελίδες και λογαριασμούς στα Κοινωνικά Δίκτυα, συνοδευόμενες από τα απαραίτητα σχόλια για «λάθρο», «ισλαμοπίθηκους», «ζαίους που τους υπερασπίζονται» και ύβρεις που περιλάμβαναν από τον Τσίπρα μέχρι τον Μητσοτάκη και από τον Μουζάλα μέχρι τον Μηταράκη.

Δύο ημέρες μετά, το βράδυ της Παρασκευής, έγινε γνωστό ότι οι δράστες συνελήφθηκαν και ότι πρόκειται για δύο ανήλικους Ελληνες από το Περιστέρι τους οποίους βοήθησε να κρυφτούν άνδρας της ομάδας ΔΙΑΣ.

Πρόκειται για μία κλασσική περίπτωση Fakenews από τα εκατοντάδες που κατασκευάζονται και διαχέονται μέσω του διαδικτύου και των ψηφιακών ΜΜΕ τα τελευταία χρόνια. Εδώ όμως υπάρχει κάτι ιδιαίτερα ενδιαφέρον ως προς τον χαρακτήρα και τη στόχευση των συγκεκριμένων «πληροφοριών». 

Το μήνυμα είναι: οι δράστες είναι ΚΑΙ «Αλγερινοί» ΚΑΙ «αρνητές μάσκας». Στόχος του να προκαλέσει τα ρατσιστικά ανακλαστικά μίας διόλου ευκαταφρόνητης μερίδας πολιτών που τυχαίνει να είναι και αρνητές της μάσκας, των εμβολίων, της ίδιας της πανδημίας.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για «γραμμή» που επιχειρούν να περάσουν οι γνωστοί-άγνωστοι  ομαδάρχες τόσο προς το κοινό τους, όσο και ευρύτερα ότι οι «αρνητές» δεν είναι Ελληνες «ψεκασμένοι»  αλλά οι «λαθρομετανάστες».

Η προσπάθεια σύνδεσης της μετάδοσης του κοροναϊού με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες δεν είναι καινούργια υπόθεση. Ξεκίνησε ήδη από τις αρχές της πανδημίας τον περασμένο Μάρτιο με «πληροφορίες» ότι ο Ερντογάν θα στείλει στην Ελλάδα ασθενείς για να κολλήσει ο ελληνικός πληθυσμός. 

Τα πρώτα εισαγόμενα κρούσματα από την βόρεια Ιταλία και τους Αγιους Τόπους τίναξαν το αφήγημα στον αέρα. Η επίθεση στον εργαζόμενο του μετρό ήταν μία ευκαιρία αναβίωσής τους. Κι όπου και σε όσους πιάσει!

Το κατασκευασμένο από τον Γκέμπελς και ανανεωμένο από τον Τραμπ «Εγχειρίδιο της Μαύρης Προπαγάνδας» ξεσκονίζεται με κάθε ευκαιρία προσφέροντας συνταγές για πάσα χρήση. Και πάντοτε με το απαραίτητο συνοδευτικό: «Οι Αριστεροί που ΔΕΝ καταδικάζουν τα όσα τρομερά κάνουν οι λαθρομετανάστες σε βάρος των Ελλήνων».

Μετά την σύλληψη των δραστών οι ακροδεξιές «μονταζιέρες» σπεύδουν να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα ή απλώς δεν αναφέρουν λέξη γι αυτό. Κάποιοι κατηγορούν τις «πηγές» απ’ όπου ξεκίνησαν οι «πληροφορίες» για «Αλγερινούς».

Κι εδώ τίθεται ένα σημαντικό ερώτημα: Ποιοι διοχέτευσαν, αρχικά, αυτές τις πληροφορίες; Ποιος «ψιθύρισε» στις «ενημερωτικές» ιστοσελίδες ότι πρόκειται για «Αλγερινούς» (και όχι, π.χ., για «Αλβανούς», «Ιρακινούς» ή «Αφγανούς»);  

Διότι η επιλογή της υποτιθέμενης εθνικότητας των δραστών δεν μπορεί να είναι τυχαία.

Είναι βέβαιο ότι το θύμα ήξερε εξ’ αρχής καθώς είχε συνομιλήσει μαζί τους πριν του επιτεθούν. Όπως επίσης και δεκάδες επιβάτες στο βαγόνι όπου έγινε η συνομιλία μετά την παρατήρηση που ο σταθμάρχης είχε κάνει για τη μάσκα.

Μάλλον οι αρχικοί «κατασκευαστές» να ήσαν πολύ μακριά από την Ομόνοια. Κάπου στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, ας πούμε. Η εμπλοκή στο συμβάν ενός άνδρα της ΔΙΑΣ δημιουργεί βάσιμες υποψίες για μία «διαρροή» που θα έριχνε «στάχτη στα μάτια». Κι εδώ τα πράγματα γίνονται ΠΟΛΥ επικίνδυνα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου