Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021

Στην κυβέρνηση γνωρίζουν τι έρχεται και προσπαθούν να προλάβουν καταστάσεις πετώντας στην αρένα τους γιατρούς που, αφού δεν τους στήριξαν οικονομικά με κανέναν τρόπο, τους διασύρουν και τους ενοχοποιούν. Το πιθανότερο, όμως, είναι ότι δεν θα καταφέρουν μέχρι το τέλος να αποφεύγουν την αλήθεια. Κάποια στιγμή θα πληρώσουν. Αργά ή γρήγορα.

 









Ξεπέρασαν κάθε όριο κυνισμού και ανηθικότητας.

Αφού απέδωσαν στην ατομική ευθύνη την έξαρση της πανδημίας, στοχοποίησαν την αξιωματική αντιπολίτευση για καταστροφολογία και καταστροφολαγνεία και επίσης ως ύποπτη για φλερτ με τους αντιεμβολιαστές.

Αλλά επειδή η προπαγάνδα δεν αποδείχθηκε ικανή να καλύψει τις δικές τους ευθύνες για την κακή έκβαση της υγειονομικής κρίσης, κατέβηκαν κι άλλα σκαλιά στου κακού τη σκάλα.

Και έκαναν το αδιανόητο: Πέταξαν στους γιατρούς το μπαλάκι για τη μεγάλη πλειοψηφία των θανάτων που συμβαίνουν εκτός ΜΕΘ.

Με βάση την κυβερνητική θεωρία, φταίνε οι γιατροί γιατί αυτοί επιλέγουν ποιος θα μπει σε μονάδα εντατικής θεραπείας με κριτήριο τα υποκείμενα νοσήματα του ασθενούς. Βέβαια, αν κανείς πεθάνει, εκ του αποτελέσματος προκύπτει ότι ο γιατρός έκανε λάθος επιλογή, οπότε το ανάθεσμα σ αυτόν.

Με άλλα λόγια: Η κυβέρνηση, που δεν παραδεχόταν αυτή τη φοβερή κατάσταση, αναγκάστηκε να την αναγνωρίσει, επειδή τα στοιχεία είναι ατράνταχτα, αλλά δεν λογοδοτεί γιατί δεν αποδέχεται ότι υπάρχει οποιαδήποτε σύνδεση των θανάτων εκτός ΜΕΘ με προβλήματα του συστήματος υγείας.

Οι ενώσεις των υγειονομικών προφανώς και θα αμυνθούν στην επίθεση που δέχονται. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Β. Κοντοζαμάνης που έκανε τις σχετικές δηλώσεις θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις και να αποδείξει τους ισχυρισμούς του.

Οσο περνά ο καιρός, σφίγγει ο κλοιός της Δικαιοσύνης γύρω από την κυβέρνηση. Ηδη στην Θεσσαλονίκη έχει παρέμβει η Εισαγγελία για τη διερεύνηση των εγκληματικών λαθών και παραλείψεων που μετέτρεψαν την πόλη σε Μπέργκαμο.

Παρά την μιντιακή ασυλία μιας κυβέρνησης με καθεστωτικά χαρακτηριστικά, δεν θα μπορέσει να αποφύγει τον καταλογισμό ευθυνών.

Δεν θα μπορεί για πάντα να μην απαντά στις πληροφορίες ότι υπάρχουν ελλείψεις μέχρι και σε σύριγγες στα δημόσια νοσοκομεία.

Θα ζητηθεί δικαίωση για ανθρώπους που θα μπορούσαν να έχουν σωθεί και χάθηκαν γιατί δεν έγινε ό,τι ήταν δυνατό να γίνει.

Οι συγγενείς τους ξέρουν ακριβώς τι συνέβη και κάποιοι από αυτούς, όταν τελειώσουν τα δάκρυά τους, θα διεκδικήσουν τιμωρία και αποκατάσταση.

Στην κυβέρνηση γνωρίζουν τι έρχεται και προσπαθούν να προλάβουν καταστάσεις πετώντας στην αρένα τους γιατρούς που, αφού δεν τους στήριξαν οικονομικά με κανέναν τρόπο, τους διασύρουν και τους ενοχοποιούν.

Το πιθανότερο, όμως, είναι ότι δεν θα καταφέρουν μέχρι το τέλος να αποφεύγουν την αλήθεια. Κάποια στιγμή θα πληρώσουν.

Αργά ή γρήγορα.

https://tvxs.gr/news/i-apopsi-mas/e-oxi-kai-toys-giatroys

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου