Τρίτη 18 Αυγούστου 2020

Αν η διαχείριση Κικίλια ήταν επιτυχημένη, γιατί του αφαιρούνται αρμοδιότητες;





 







 Το πρώτο είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία. 
Οι εκτιμήσεις των εργαζομένων συγκλίνουν στο ότι τώρα βρίσκονται στο αντίστοιχο επίπεδο με εκείνο του περασμένου Μαρτίου. Κι αυτό γιατί δεν υπήρξε καμία ουσιαστική προσπάθεια στήριξης του ΕΣΥ, παρά τα «παχιά λόγια» και τις υποσχέσεις της κυβέρνησης. Ούτε οι απαραίτητες προσλήψεις έγιναν, ούτε τα αναγκαία μέτρα πάρθηκαν.
Το δεύτερο είναι η λειτουργία των μηχανισμών πρόληψης και η εγκατάλειψη των υγειονομικών.  Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το γεγονός ότι δεν γίνονται τα απαραίτητα τεστ στο υγειονομικό προσωπικό που επιστρέφει από την άδειά του. Αυτή την περίοδο, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, νοσούν 48 υγειονομικοί και 300 βρίσκονται σε καραντίνα. Χαρακτηριστικό επίσης της απουσίας οργάνωσης είναι το γεγονός ότι οι συγγενείς ασθενών με κρούσμα μπαίνουν σε λίστα αναμονής δύο μηνών από τον ΕΟΔΥ για τεστ.
Το τρίτο είναι η αδυναμία αποτροπής τής διασποράς του ιού όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία. Χαρακτηριστική εδώ είναι η αντιφατικότητα των κινήσεων και των μέτρων της κυβέρνησης, καθώς και η απουσία στοχευμένων παρεμβάσεων. Το «βλέποντας και κάνοντας» ήταν ο βασικός κανόνας από την κυβέρνηση, με αρνητικές συνέπειες όπως φάνηκε και εξακολουθεί να φαίνεται.
Το τέταρτο είναι οι παλινωδίες τής κυβέρνησης στον τουρισμό, με αποτέλεσμα να υπάρχουν συνεχείς ανατροπές, με καταστροφικά αποτελέσματα και για τον τουρισμό, και για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Το πέμπτο γεγονός είναι ότι έχουμε πλέον υπουργό Υγείας χωρίς αρμοδιότητες. Ο πρωθυπουργός αφαίρεσε καθοριστικές αρμοδιότητες από τον Β. Κικίλια, τις οποίες έδωσε στον υφυπουργό Β. Κοντοζαμάνη, και μάλιστα σε μια περίοδο όπου θα έπρεπε να δίνεται μάχη με όλες τις δυνάμεις.
Είναι μια ομολογία αποτυχίας από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, που προσπαθεί με κάθε τρόπο να κρύψει τις δικές του ευθύνες και να τις «φορτώσει» σε άλλους.
Αν η διαχείριση Κικίλια ήταν επιτυχημένη, γιατί του αφαιρούνται αρμοδιότητες; Φτάσαμε έτσι στο πρωτοφανές της ύπαρξης υπουργού περιορισμένης ευθύνης, με αρμόδιο επί των βασικών τον υφυπουργό... Τι άλλο δείχνει αυτό, όπως και τα προηγούμενα, παρά την πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης;
ΕΥΩΝΥΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου