Σάββατο 15 Αυγούστου 2020

Και τώρα ας ζητήσουμε συγγνώμη από τον «ανεύθυνο» υπάλληλο του γηροκομείου που διασύραμε








 



 Ότι η μπάλα τον τελευταίο μήνα έχει χαθεί στο θέμα του κορωνοϊού είναι πασιφανές και δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση. 

Από τη στιγμή που η κυβέρνηση αποφάσισε να υιοθετήσει την αθάνατη ελληνική λογική της κουτοπονηριάς «να κάνουμε τα στραβά μάτια λίγο στην τήρηση των μέτρων να σώσουμε την οικονομία και ας ελπίσουμε ότι η Αγία ζέστη η σαραντακελσιότισσα θα βάλει το χέρι της να κρατήσει τα κρούσματα χαμηλά» το αποτέλεσμα ήταν προδιαγεγραμμένο.
Μέσα στο καλοκαίρι ελήφθησαν μια σειρά από (επιεικώς) ακατανόητες αποφάσεις που μας γύρισαν 3 μήνες πίσω.
 Η πολιτική μπήκε πάνω από την επιστήμη και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε σήμερα.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες λοιπόν ουδεμία έκπληξη προκαλεί ο κανιβαλισμός ενός εργαζόμενου στον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης ο οποίος σύμφωνα με το αφήγημα των κατηγόρων του κόλλησε 36 άτομα. 33 ηλικιωμένους και 3 συναδέλφους του.
Λίγα λεπτά μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης δημοσιογράφοι, σχολιαστές των social media, αλλά και πολιτικοί είχαν βγάλει την καταδικαστική απόφαση για τον υπάλληλο. 
Επρόκειτο για ένα ανεύθυνο τομάρι, στ@ρχιδ@στή, που δεν σκέφτηκε τους συνανθρώπους του καθώς τόλμησε να πάει σε συναυλία όπου και μολύνθηκε απ’ τον ιό.
Μιλάμε για ειδεχθές έγκλημα πραγματικά. Βέβαια αν δεν μας απατά η μνήμη μας οι συναυλίες με απόφαση της κυβέρνησης και των λοιμωξιολόγων δεν απαγορεύτηκαν φέτος το καλοκαίρι. Αν λοιπόν ο άνθρωπος ήταν στη συναυλία, ακριβώς όπως ορίζουν οι οδηγίες των ειδικών, καθιστός στη θεσούλα του πού ακριβώς είναι το λάθος;
Το ερώτημα δεν χρειάστηκε να απαντηθεί γιατί μετά από λίγη ώρα οι κατήγοροι έκαναν update στα πρακτικά τους καθώς έμαθαν ότι τελικά στη συναυλία δεν πήγε ο υπάλληλος του γηροκομείου, αλλά συγγενής του με τον οποίο ήρθε σε επαφή. Κάποιος κακοπροαίρετος στο σημείο αυτό θα έλεγε ότι αν η καλή μας κυβέρνηση δεν αποφάσιζε την κατάργηση της μάσκας στο Mall, αλλά έδινε εντολή να γίνει η χρήση της υποχρεωτική σε όλους τους εξωτερικούς χώρους, ίσως ο συγγενής να μην είχε κολλήσει ποτέ στη συναυλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου