Τρίτη 28 Ιουλίου 2020

Απειλές Γεωργιάδη κατά Τζανακόπουλου




Με κάθε τρόπο και ανεξαρτήτως αφορμής επιβεβαιώνει ο Αδωνις Γεωργιάδης τις ρεβανσιστικές διαθέσεις της «σαμαρικής» γαλάζιας πτέρυγας εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ για την αποκάλυψη του σκανδάλου της Novartis.
Χθες στην Ολομέλεια της Βουλής απείλησε ούτε λίγο ούτε πολύ τον Δημ. Τζανακόπουλο πως… έρχεται η ώρα του (μετά προφανώς τον Δ. Παπαγγελόπουλο, τους εισαγγελείς Διαφθοράς, τον Ν. Παππά) προειδοποιώντας τον επίσης, σε έξαλλη κατάσταση και σε πρώτο ενικό, να «πλένει το στόμα του με οινόπνευμα» όταν επικαλείται το όνομα του πρώην πρωθυπουργού.
Είχε μόλις ερωτηθεί -κατά τη διάρκεια της χθεσινής συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης για τον έλεγχο της αγοράς και τις ιδιωτικές επενδύσεις- από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ για το Ελληνικό και ειδικότερα για τη σύνθεση του Δ.Σ. της εταιρείας στην οποία μεταβίβασε τις μετοχές της η Μαριάννα Λάτση.
«Πρέπει ο υπουργός να πει στο Σώμα σε ποιο fund μεταβιβάστηκαν, διότι τα δημοσιεύματα μιλούν για εταιρεία όπου εκτελεστικό μέλος είναι ο αδελφός του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Ζαββού και μέλη του διοικητικού συμβουλίου ο αδελφός του κ. Σαμαρά και η κ. Ξαφά, η μυστικοσύμβουλος του κ. Μησοτάκη», είπε ο κ. Τζανακόπουλος, προσθέτοντας πως «εδώ πρόκειται για δουλειές με φούντες, για σύγκρουση συμφερόντων καραμπινάτη...».
«Δεν έχω ενημερωθεί για τις λεπτομέρειες πού πούλησε η κ. Λάτση τις μετοχές της, είναι ιδιωτική της περιουσία και τις πουλά όπου θέλει, είναι δικός της λογαριασμός και όχι κυβερνητικό ζήτημα…» απάντησε ο υπουργός Ανάπτυξης. «Για τον κ. Στ. Ζαββό είναι γνωστό ότι είναι θεσμικός επενδυτής και έκανε επενδύσεις στην Ελλάδα και επί ΣΥΡΙΖΑ. Τότε ήταν καλός;» συνέχισε και, ανεβάζοντας τους τόνους, απευθύνθηκε στον εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης: 
«…Οσο για τον Αντ. Σαμαρά… Εσύ όταν λες το όνομα Σαμαράς θα πλένεις το στόμα σου με οινόπνευμα! Τώρα που ξεκίνησε η έρευνα θα τα δούμε όλα…».
«Δεν μπορώ παρά να αντιμετωπίσω τις απειλές του ως κωμωδία», απάντησε ο κ. Τζανακόπουλος. «Γίνεται διασκεδαστικό όταν χάνει την ψυχραιμία του και απειλεί… 
Ποιος;
 Ο υπουργός που υπερκοστολόγησε το Lucentis, που έβαλε την υπογραφή του στο δελτίο τιμών των φαρμάκων και που αν δεν είχε παραγραφεί το αδίκημα της απιστίας θα είχε καταδικαστεί σε κακούργημα…».
«Τιμή στο Lucentis με τη νέα υπουργική απόφαση δεν πρόλαβα να βάλω, βγήκε από τον επόμενο υπουργό και την ίδια τιμή έβαζε και ο Πολάκης επί 4,5 χρόνια…» επανέλαβε ο κ. Γεωργιάδης, συνεχίζοντας σε επιθετικό ύφος προς τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ: 
«Προφανώς νομίζετε ότι είσαστε και δικαστής! Τζανακόπουλος ο αρχιδικαστής… 
Η έρευνα για τη σκευωρία της Novartis τώρα ξεκινά… και κάποιος κ. Τζανακόπουλος είχε πάει σε κάποια κ. Δημητρίου ένα βράδυ…».
Σημειώνεται πως στη χθεσινή συζήτηση ο Δημ. Τζανακόπουλος άσκησε συνολική κριτική εναντίον της κυβέρνησης, τόσο για τους χειρισμούς του πρωθυπουργού στην τελευταία σύνοδο κορυφής και για τους στείρους «πανηγυρισμούς» σχετικά με την επιχορήγηση του ευρωπαϊκού ταμείου όσο και για τη διαχείριση της κατάστασης στο ΝΑ Αιγαίο.
Με αφορμή μάλιστα τη δήλωση του υπουργού Αμυνας Ν. Παπαγιωτόπουλου, πως η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία δεν είχε ενημερωθεί για τη Navtex του Λιμενικού στο Καστελόριζο, καθώς πρόκειται για «τυπική διαδικασία» που δεν υπόκειται στην έγκριση των υψηλότερων κλιμακίων, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για «τραγελαφικές καταστάσεις που δείχνουν ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο ύψος των περιστάσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου