Τρίτη 28 Ιουλίου 2020

Η έπαρση και η συμφορά...














Για άλλη μια φορά από τη θέση του εκπροσώπου της κυβέρνησης ο Στ. Πέτσας προκάλεσε τους πολίτες με τον πρωτοφανή κυνισμό του, όταν παραδέχτηκε ότι ο πρωθυπουργός χρησιμοποίησε ελικόπτερο του στρατού για να πραγματοποιήσει ιδιωτική επίσκεψη.

Οσο και αν ο κ. Πέτσας προσπάθησε να πείσει ότι η χρησιμοποίηση του στρατιωτικού μέσου έγινε στο πλαίσιο των «καθηκόντων» του πρωθυπουργού, απέτυχε οικτρά. Η παρακολούθηση θεατρικής παράστασης στην Επίδαυρο δεν ανήκει στα «καθήκοντα» του πρωθυπουργού, αλλά αποτελεί επιλογή ψυχαγωγίας, την οποία ο Κυρ. Μητσοτάκης σαφώς και μπορεί να έχει, αρκεί να μη χρησιμοποιεί τα χρήματα των φορολογούμενων πολιτών για την εκπλήρωσή της.
Ο πρωθυπουργός, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε κατακρίνει πολλές φορές τη χρησιμοποίηση στρατιωτικών μέσων από στελέχη της πρώην κυβέρνησης, κάτι που φαίνεται ότι δεν στάθηκε ικανό να τον αποτρέψει από το να διαπράξει το ίδιο λάθος.
Ενα λάθος που αποδεικνύεται ιδιαίτερα σοβαρό λόγω της χρονικής συγκυρίας, καθώς οι ένοπλες δυνάμεις βρίσκονταν για μέρες σε επιφυλακή εξαιτίας της τουρκικής προκλητικότητας.
Βέβαια, ο πρωθυπουργός λειτουργεί έτσι επειδή μπορεί. Αυτό είπε χθες ο Στ. Πέτσας, ωμά και ανερυθρίαστα. Γνωρίζει πως τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης δεν πρόκειται να ασχοληθούν με αυτό, καθώς φρόντισε ο ίδιος σχετικά, όταν μοίραζε αυθαιρέτως εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε καναλάρχες και ιδιοκτήτες εφημερίδων, εξαγοράζοντας ουσιαστικά την εύνοιά τους.
Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής ήταν το γεγονός ότι κανείς δεν σχολίασε τη χρήση του ελικοπτέρου. Αντιθέτως, διαβάσαμε αρκετά άρθρα για την «κομψότητα» της συζύγου του πρωθυπουργού στην Επίδαυρο.
Την ώρα όμως που ο Κυρ. Μητσοτάκης προκαλεί ξανά το κοινό αίσθημα με τις επιλογές του, τα οικονομικά στοιχεία που γίνονται γνωστά είναι κάτι παραπάνω από άσχημα. Η κρίση του κορονοϊού στην Ελλάδα προκαλεί κατάρρευση στα έσοδα και οι προβλέψεις του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους κάνουν λόγο για εποχές του 2009, λίγο πριν γίνει δηλαδή το μεγάλο κραχ και την επιβολή των μνημονίων.
Αυτά όμως φαίνεται ότι είναι «ψιλά γράμματα» για τον πρωθυπουργό. Εφόσον παρακολούθησε τους «Πέρσες του Αισχύλου» στην Επίδαυρο, καλό είναι να έχει κατά νου τα λόγια του φαντάσματος του Δαρείου: 
«Οταν ανθίζει η έπαρση,καρπίζει στάχυ θυμού. Συμφορά εσοδεύει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου