Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

Κοριός ΕΥΠ: Το παρακρατικό δίκτυο «ακουμπάει» Δικαιοσύνη, βουλευτές και ΕΛΑΣ





 


Αποκαλυπτικές είναι οι συνομιλίες που κατέγραψε ο κοριός της ΕΥΠ και τις οποίες έφερε στο φως της δημοσιότητας το Documento.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι παρακολουθήσεις φαίνεται πως ξεκίνησαν το 2017 και αφορούν τον κύριο «Ψ», έναν πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και μετέπειτα πολιτευόμενο με το κόμμα που είχε ιδρύσει το 2013 ο Ανδρέας Λοβέρδος, τη «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα».

Επιπλέον, στο στόχαστρο της ΕΥΠ έχει μπει και ένας συνεργάτης του, ο κύριος «Λ», με τον κοριό της ΕΥΠ να έχει καταγράψει τον κύριο «Ψ» να κατευθύνει τον επικεφαλής του γραφείου του, κύριο «Λ».
Σύμφωνα με το Documento, οι δυο τους φαίνεται να συνομιλούν με μέλη της ηγεσίας της Αστυνομίας, όπως ανώτερους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, με σκοπό κατά παραγγελία ελέγχους σε καταστήματα και εκβιασμούς.

Μάλιστα, το δημοσίευμα αποκαλύπτει ότι ο κύριος «Λ» αναλαμβάνει διάφορες μεταθέσεις αστυνομικών και ότι έχει στενές σχέσεις με πρώην υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας.
Μέσα στα καθήκοντα του κυρίου «Λ» φαίνεται ότι είναι η διοργάνωση ομαδικών ερωτικών συνευρέσεων για αξιωματικούς της ΕΛΑΣ. «Ιδιαίτερα στενή σχέση εμφανίζεται να έχει με αξιωματικό της ΕΛΑΣ, από τους πλέον υψηλόβαθμους εκείνης της περιόδου» αναφέρει δημοσίευμα του Documento, τονίζοντας ότι «ο αξιωματικός της ΕΛΑΣ φέρεται να είναι ενήμερος για πολλές από τις έκνομες δραστηριότητες του Λ. (όπως τις ομαδικές ερωτικές συνευρέσεις) αλλά και του δικηγόρου στενού συνεργάτη του.

Ο Λ. φέρεται να του έχει ζητήσει την “προστασία” προσώπων και μαγαζιών».

Το παρακρατικό δίκτυο

Ο κύριος «Λ», επιτηδευματίας στο επάγγελμα, είχε συλληφθεί το 2008 για απάτη κατ’ εξακολούθηση σε βάρος επαγγελματιών στη Σαντορίνη, στους οποίους παρουσιαζόταν ως γενικός γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης προκειμένου να τους αποσπάσει μεγάλα χρηματικά ποσά, τονίζει το δημοσίευμα. Το 2012 συνελήφθη και πάλι για «υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης», υπόθεση για την οποία αθωώθηκε το 2013.
Ο κύριος «Λ» είναι επίσης κουμπάρος του έτερου ερευνώμενου, του δικηγόρου (κύριος «Ψ»). Την περίοδο μάλιστα των παρακολουθήσεων δήλωνε διευθυντής της νομικής εταιρείας του κουμπάρου του.
Μια από τις υποθέσεις που αποκάλυψαν οι συνομιλίες όπως αναφέρεται και στη σχετική δικογραφία, είναι η απαλλαγή δέκα αεροσκαφών της Ολυμπιακής από τον ΦΠΑ στην οποία φέρεται να εμπλέκεται ο κύριος «Λ».

 «Στο παλμαρέ του συμπεριλαμβάνονται μαστροπεία, φοροδιαφυγή για κέρδη από τυχερά παιχνίδια και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, ενώ έχει επιδιώξει να αποκτήσει πρόσβαση σε υπουργούς κυβέρνησης μέσω τρίτων προσώπων, τα οποία κατέχουν υψηλά αξιώματα» αναφέρεται στο δημοσίευμα.
Από την πλευρά του ο κύριος «Χ», διετέλεσε επίσης διευθυντής γραφείου πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, ενώ φέρεται να έχει στενές σχέσεις με τον κύριο «Λ» σε δραστηριότητες όπως το λαθρεμπόριο και η ρευστοποίηση επιταγών, ενώ έχουν καταγραφεί και κλήσεις το 2016 μεταξύ άλλων από διάφορα υπουργεία, το γραφείο της Φώφης Γεννηματά και γραφείο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με το Documento.


Έγγραφα που δημοσίευσε το Documentonews.gr

Επιπροσθέτως, το ο κύριος «Λ» φαίνεται ότι είχε συνομιλίες και με ανώτατα στελέχη της Ασφάλειας Αττικής, των Εσωτερικών Υποθέσεων, της Τροχαίας, της Οικονομικής Αστυνομίας, ακόμη και με άντρες της ασφάλειας πρώην πρωθυπουργών που του πρόσφεραν εξυπηρετήσεις, τονίζει το δημοσίευμα.


Έγγραφα που δημοσίευσε το Documentonews.gr

Οι σχέσεις με το δικαστικό σύστημα

Οι συνομιλίες από τους κοριούς της ΕΥΠ αποκαλύπτουν επιπλέον, τις σχέσεις που είχε ο κύριος «Ψ» και ο κύριος «Λ» με το δικαστικό σύστημα ακόμα και σε επίπεδο Αρείου Πάγου.
Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι στήθηκαν δικαστικές υποθέσεις από τις οποίες, οι δύο αφορούν γνωστούς επιχειρηματίες και ιδιοκτήτες τηλεοπτικών καναλιών.

Συγκεκριμένα, µια αρεοπαγίτισσα που ασχολείται µε την υπόθεσή του, τον ένα από αυτούς τον  απαλλάσσει, πράγμα που τότε είχε δημιουργήσει έντονες αντιδράσεις στον νοµικό κόσµο λόγω της μεθόδευσης που υπήρξε.
Επιπλέον, σε άλλες συνομιλίες οι δύο συνεργάτες εμφανίζονται να έχουν συνεννοηθεί με έναν αρεοπαγίτη, ώστε να φτάσει στα χέρια του υπόθεση κάποιου Λιβανέζου.

Στις συνομιλίες, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, οι δοσοληψίες με τους δικαστικούς αναφέρονται ως «γλυκά» και «σοκολατάκια».
Σε μία από τις καταγραφές των κοριών, το παραδικαστικό κύκλωµα φαίνεται να συναντιέται θορυβημένο για την παραίτηση της «Ελένης».

Από το δημοσίευμα σημειώνεται ότι αν και δεν γίνεται αναφορά ποια είναι η Ελένη, την εποχή εκείνη είχε παραιτηθεί από την Εισαγγελία ∆ιαφθοράς η Ελένη Ράικου.

Η συνομιλία για την έκδοση ανήλικης από πρώην υπουργό

O ένας εκ των δύο συνεργατών (κύριος «Λ») φαίνεται ότι βρίσκονταν σε στενή επαφή και με πρώην υπουργό της ΝΔ τόσο για οικονομικά εγκλήματα όσο και για την έκδοση μιας ανήλικης κοπέλας κατά παραγγελία του υπουργού.

Υπάρχει καταγεγραμμένη συνομιλία όπου ένας εκ των δύο συνεργατών του κυκλώματος ανακοινώνει στον πρώην υπουργό πως έχει «ένα µικρό», και εκείνος διαμαρτύρεται γιατί του φαίνεται µεγάλη, δηλαδή 17 χρόνων.
Την ίδια ώρα, σε πολλές συνομιλίες αναφέρονται οι σχέσεις των συνεργατών με στελέχη της ΝΔ, ενώ υπάρχουν και απαξιωτικές αναφορές για αντιπρόεδρο της Βουλής αλλά και νυν υπουργό της ΝΔ, για τους οποίους στις συνομιλίες αφήνεται να εννοηθεί ότι τους ελέγχουν.
Ο διάλογος που κατέγραψε ο κοριός της ΕΥΠ όπως τον δημοσιεύει το Documento:
Εγκέφαλος: Έχω ένα παρτουζάκι 17 χρόνων να σου φύγει το μυαλό, για το ξύλο που θέλει δεν φαντάζεσαι.
Πρώην υπουργός: Εμφάνιση, φωτογραφία.
Εγκέφαλος: Θα σ’ το στείλω τώρα… Πώς το είδες;
Πρώην υπουργός: Καλό, αλλά πολύ έκφυλο.
Εγκέφαλος: Ρε μαλάκα, 17 χρόνων είναι.
Πρώην υπουργός: Δεν είναι…
Εγκέφαλος: Ακούς τι σου λέω εγώ; Πάει σχολείο.
Πρώην υπουργός: Καλό είναι.
Εγκέφαλος: Τέτοια παρτούζα δεν έχω κάνει. Τώρα είναι στη Λιβαδειά με τον πατέρα και τη μάνα της, μόλις γυρίσει θα το κανονίσουμε να κλείσεις ένα δωματιάκι να μας επισκεφτεί.
Οι συναντήσεις με υπουργούς της κυβέρνησης Σαμαρά
Οι δύο συνεργάτες φαίνεται από τις συνομιλίες ότι συναντήθηκαν με πρώην υπουργό της κυβέρνησης Σαμαρά και νυν βουλευτή της ΝΔ από την επαρχία και ότι γίνονταν ρουσφέτια μέσω του πολιτικού γραφείου του πρώην υπουργού. Σε μία από τις συναντήσεις για φαγητό αναφέρεται ότι επρόκειτο να παραστεί -άγνωστο γιατί- και ανώτατο στέλεχος της Eurobank, όπως αναφέρει το Documento.
Ένας εκ των δύο συνεργατών φαίνεται επίσης, ότι έχει επαφές με νυν βουλευτή της ΝΔ με κορυφαία θεσμική θέση, ενώ γίνεται λόγος για επαφές με ένα ακόμη πολιτικό πρόσωπο και σημερινό υπουργό της κυβέρνησης Μητσοτάκη, καθώς επίσης και με έναν πρώην δήμαρχο.

«Οι καταγραφές ξεκίνησαν το 2015»

«Στο βούρκο κυλιούνται τα γουρούνια.Δεν θα μας κάνει όλους γουρούνια ο Μητσοτάκης.Οι καταγραφές της ΕΥΠ για το παρακρατικό κύκλωμα σε ΕΛΑΣ και Δικαιοσύνη, με απόφαση εισαγγελέα, ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2015.Οι δράσεις του κυκλώματος είχαν αρχίσει κι εξελίσσονταν πριν το 2015» δήλωσε από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, o τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης.

«Απαντήσεις για το παρακράτος» ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ

«Ο Κ. Μητσοτάκης θα διώξει τους πρώην υπουργούς του και τον νυν βουλευτή του που πιάστηκε από τον κοριό της ΕΥΠ να έχουν συναλλαγές με το παρακράτος των επίορκων αστυνομικών και εμπλοκή μέχρι και σε υπόθεση παιδεραστίας; Θα πει κάτι για τον χρηματισμό ανώτατων δικαστικών από επώνυμους φίλους του;» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή.
Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:
Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να βρίσκεται σε μεγάλο πανικό τόσο λόγω της οικονομίας, που την έχει βουλιάξει, όσο και από τις σημερινές αποκαλύψεις για επίσημες καταγραφές από την ΕΥΠ. Οι καταγραφές αυτές αποκαλύπτουν πρώην υπουργούς και στελέχη της ΝΔ με σοκαριστικούς διαλόγους να εμπλέκονται σε παιδεραστία και να συνεργάζονται με ένα μαφιόζικο παρακράτος, με δικαστές που καταγράφονται να υποστηρίζουν ότι στήνουν δίκες υπέρ χορηγών της ΝΔ με ανταλλάγματα.
Τώρα λοιπόν που αποδεικνύεται ότι το παρακράτος ήταν μαύρο και γαλάζιο, η ΝΔ θυμήθηκε να βγάλει από τη ναφθαλίνη τον κ. Καλογρίτσα, τον οποίο το 2016 τον κατηγορούσε ως αναξιόπιστο για τα βοσκοτόπια, και να τον τοποθετήσει ξανά στη πολιτική σκηνή, πλέον ως αξιόπιστο.
Ξαναλέμε λοιπόν: Τις δοσοληψίες του συγκεκριμένου επιχειρηματία και τα ανεξόφλητα χρέη του προς τρίτους επιχειρηματίες ίσως τα γνωρίζουν καλύτερα ο κ. Θεοδωρικάκος, ως παλιός συνεργάτης και οικογενειακός συνέταιρος και ο κ. Λοβέρδος ως συνήγορός του.
Σε κάθε περίπτωση, οι φθηνοί και στημένοι αντιπερισπασμοί στους οποίους καταφεύγει η ΝΔ δεν πρόκειται να της δώσουν διέξοδο διαφυγής. Οφείλει να δώσει απαντήσεις τώρα ο κ. Μητσοτάκης για το παρακράτος που ανέχεται μέχρι και τους παιδεραστές, των οποίων η εγκληματική δράση, όπως είναι φανερό εδώ και χρόνια, δεν φαίνεται να τον θίγει.
Και πιο συγκεκριμένα, να απαντήσει ξεκάθαρα:
Θα διώξει τους πρώην υπουργούς του και τον νυν βουλευτή του που πιάστηκε από τον κοριό της ΕΥΠ να έχουν συναλλαγές με το παρακράτος των επίορκων αστυνομικών και εμπλοκή μέχρι και σε υπόθεση παιδεραστίας
Θα πει κάτι για τον χρηματισμό ανώτατων δικαστικών από επώνυμους φίλους του;
Θα περιμένουμε απαντήσεις και αν χρειαστεί θα επανέλθουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου