Τρίτη 26 Μαΐου 2020

«Μεθοδεύσεις και άκρα του τάφου σιωπή από όλα τα κανάλια για να μην ακουστεί το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ»


















Καλεσμένη σήμερα το πρωί στην εκπομπή του ΣΚΑΪ  «Σήμερα» και τον Δημήτρη Οικονόμου, η Θεανώ Φωτίου κατήγγειλε τη συντονισμένη μεθόδευση των συστημικών καναλιών σχετικά με το επικαιροποιημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της κρίσης της πανδημίας το οποίο παρουσίασε χτες στο Ζάππειο ο Αλέξης Τσίπρας.
Η βουλευτής επισήμανε ότι δεν είναι μόνον ότι τα συστημικά ΜΜΕ αποκρύπτουν τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ότι μεθοδεύουν με κάθε τρόπο να μην ακουστεί λέξη σχετικά, όπως έγινε σήμερα, όπου της δόθηκαν  λιγότερα από 2 λεπτά για να εξηγήσει η Θεανώ Φωτίου το πρόγραμμα.
Η Αναπλ. Τομέαρχης του ΣΥΡΙΖΑ για την Κοινωνική Αλληλεγγύη τόνισε ότι όσο και να το επιθυμούν, ο ΣΥΡΙΖΑ τις επόμενες ημέρες και για τους επόμενους 4 μήνες θα ενημερώσει  για το πρόγραμμά του πόρτα-πόρτα όλους τους έλληνες πολίτες. 
Γιατί τα μέτρα, ύψους 13,4 δις, αφορούν 1,7 εκατομμύρια εργαζόμενους, 200.000 επιχειρήσεις και συνολικά πάνω από 4 εκ. πολίτες. 
Τα 9 κοστολογημένα παραδείγματα που αφορούν τους άνεργους, τους εργαζόμενους, τις επιχειρήσεις, ειδικά στους κλάδους του τουρισμού και της εστίασης, τους αγρότες- κτηνοτρόφους-αλιείς,  
φωτογραφίζουν όλες τις ελληνικές οικογένειες που θα δουν έτσι τι θα ωφελούνταν αν εφαρμόζονταν οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε αντιπαράθεση με τα μέτρα της ΝΔ. 
Να μην ανησυχούν, έχουμε χρόνο να εξηγήσουμε τις προτάσεις μας και να αποφύγουμε την καταστροφή. 
Το πρόγραμμά μας είναι πρόγραμμα ελπίδας, και για τους εργαζόμενους, και για τις επιχειρήσεις, για κάθε οικογένεια.
Όσον αφορά τα εθνικά θέματα, και παρά τις συνεχείς προσπάθειες να παραποιηθούν τα λεγόμενά της, η βουλευτής  δήλωσε ότι, με βάση τα όσα είπε ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Δένδιας, ανησυχούμε, και ως αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και όλη η αντιπολίτευση στο σύνολό της. 
Είναι τελείως παράλογο να κατηγορείται σύσσωμη η αντιπολίτευση ότι στηρίζει τα fake news της τουρκικής προπαγάνδας. 
Αναμένουμε τις απαντήσεις κατά τη σημερινή σύσκεψη των Υπουργείων Εξωτερικών  και Εθνικής Άμυνας με τους  εκπροσώπους των κομμάτων.
Τρ. Αλεξιάδης: Είδηση της ημέρας η ...χθεσινή απόκρυψη
Οι παρεμβάσεις που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταθέτει για διάλογο, είναι με σαφήνεια διατυπωμένες, απόλυτα κοστολογημένες, επιστημονικά τεκμηριωμένες και πολύ κοντά στις προτάσεις των κοινωνικών και παραγωγικών φορέων. 
Ο Βουλευτής κάλεσε τους πολίτες να τις διαβάσουν, να κρίνουν και να τις συγκρίνουν με τα μέτρα της κυβέρνησης, που αρνείται τον οποιονδήποτε διάλογο, ενώ υπολείπονται αυτών που έχουν λάβει άλλα ευρωπαϊκά κράτη, όπως π.χ. της Πορτογαλίας που έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με τη χώρα μας .
Οι πολιτικοί που μας οδήγησαν στην κρίση, οι επιστήμονες που αποδεδειγμένα έπεσαν έξω στις εκτιμήσεις τους, αυτοί που άφησαν άδεια τα ταμεία τον Ιανουάριο του ΄15 και μας οδήγησαν στην καταστροφή και στον όλεθρο προκαλούν με τις ταλαντευόμενες προβλέψεις τους περί ύφεσης, τόνισε ο Τρ. Αλεξιάδης. 
Αλλά και στα επιμέρους μέτρα, όπως π.χ. η προκαταβολή φόρου, συνέχισε ο Βουλευτής, ενώ στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε η πρόβλεψη για μείωση της προκαταβολής κατά 50 % και θα ήταν ήδη πράξη αν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, ε
ίναι προκλητικό να ακούμε από την κυβέρνηση μόνο αόριστες δηλώσεις περί μείωσης της προκαταβολής, ούτε πότε, ούτε πόσο.
Μια δημόσια συζήτηση θα μπορούσε να αποσαφηνίσει τη διαφορετικότητα στην προσέγγιση πολλών θεμάτων, όπως π.χ. στο θέμα της δημόσιας υγείας, που ενώ το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται στην ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας τη φετινή χρονιά και τις επόμενες, στη χθεσινή συνέντευξή του ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε συμπράξεις με ιδιώτες. 
Δεν αντέχει σε σύγκριση και σε στοιχειώδη πολιτική κριτική η προσπάθεια κυβερνητικών στελεχών να εξωραΐσουν της στάση τους, όταν τα
προηγούμενα χρόνια απέλυαν ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, μιλούσαν για κλείσιμο και γκρέμισμα νοσοκομείων, κατέληξε ο Τρ. Αλεξιάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου