Τετάρτη 15 Απριλίου 2020

Θράσος















 Ας κρατήσουμε το γεγονός ότι δύο από τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό, το «Παμμακάριστος» και το «Αγία Βαρβάρα», είχαν κλείσει επί κυβέρνησης Σαμαρά από τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο τελευταίος, μάλιστα, τσαμπουκαλευόταν με θράσος και έπαρση στα κανάλια ότι δεν θα επιτρέψει να του φάει τη δόξα η τρόικα και πως ό,τι κατεδαφίζεται κατεδαφίζεται με δική του ευθύνη.
Ας κρατήσουμε επίσης το γεγονός ότι η κυβέρνηση πιάστηκε στα πράσα να έχει ξοδέψει 10 ή 12 δισ. (δεν ξέρει ακριβώς...) από το δημοσιονομικό «μαξιλάρι» που της παρέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Κι ας σημειώσουμε την αδιαφάνεια και το μοίρασμα στη ζούλα. Αλλά και τις ειρωνείες όταν ο ΣΥΡΙΖΑ είπε να αξιοποιηθεί μέρος από το ποσό αυτό, την κατηγορηματική θέση ότι τα χρήματα αυτά δεν πρέπει να πειραχτούν έως τον Ιούνιο. Τ
ο πιο σημαντικό: τι θα είχε γίνει αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε ακολουθήσει την άθλια πρακτική της κυβέρνησης Σαμαρά κι αν είχε δαπανήσει τα πάντα σε προεκλογικές παροχές αφήνοντας 200 εκατομμύρια στα ταμεία για να τα διαχειριστούν οι επόμενοι;
Πάει λοιπόν πάρα πολύ να βγαίνει ο Κ. Μητσοτάκης να περηφανεύεται ότι έκανε σε λίγες βδομάδες ό,τι δεν είχε γίνει στο ΕΣΥ επί δεκαετίες.
Η πραγματικότητα είναι ότι πολεμάνε την πανδημία με εργαλεία που τους άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε περάσει από τη διακυβέρνηση της χώρας την περίοδο 2015 - 2019 και ο Κ. Μητσοτάκης είχε τον χρόνο και την άνεση να εφαρμόσει το δικό του σχέδιο για την Υγεία, η Ελλάδα θα ήταν ανοχύρωτη απέναντι στην πανδημία.
Λιγότερο θράσος λοιπόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου