Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

Ν. Σαντορινιός: Η ΝΔ έχει εκτροχιάσει την κατάσταση στο προσφυγικό (Video)

Αν. Πετρόπουλος: Πέντε Μόριες θα γίνουν τώρα, στόχος τους να εγκλωβίσουν κόσμο

Στην απόλυτη αδυναμία της κυβέρνησης να δώσει λύσεις στο προσφυγικό – μεταναστευτικό που άφησε να γιγαντωθεί 7 μήνες αναφέρθηκε ο δημοσιογράφος της ΑΥΓΗΣ, Αντρέας Πετρόπουλος.
Δεν υπάρχει σχέδιο για το προσφυγικό. Θα πάει να επιτάξει περιοχές; Ο Μουζάλας και η κ. Τασία που της έχετε αδυναμία και ο κ. Βίτσας κατάφεραν όταν πέρασε 1.5 εκ. κόσμος από εδώ και φτάσαμε σε 7 μήνες να έχουμε το απόλυτο μπάχαλο είπε μεταξύ άλλων.







 


 Ο τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι η κυβέρνηση με τους χειρισμούς της στο προσφυγικό οδηγεί τα νησιά στην καταστροφή
Η ΝΔ δεν έχει σχέδιο αποσυμφόρησης με αποτέλεσμα να οδηγεί τα νησιά στην καταστροφή δήλωσε ο τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός σχολιάζοντας τους τελευταίους χειρισμούς της κυβέρνησης στο προσφυγικό.
«Ακούμε για αποσυμφόρηση αλλά μιλάμε για συμφόρηση των νησιών. 
Στις 7 Ιουλίου στα νησιά είχαμε 15.000 μετανάστες.
 Στη Σάμο ήταν γύρω στις 2.500 και σήμερα έχουμε 7.500.
 Άρα για πια αποσυμφόρηση μιλάνε;» διερωτήθηκε ο Ν. Σαντορινιός μιλώντας στο Open Beyond.
Όπως είπε, η ΝΔ θέλει να κρατήσει στα νησιά τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, χωρίς καμία προοπτική, με τον αριθμό να αυξάνεται συνεχώς. 
Και αυτό γιατί υπάρχουν οι αντιδράσεις δεξιών δημάρχων στην ηπειρωτική χώρα που αρνούνται να υποδεχτούν τους πρόσφυγες.
Ο Ν. Σαντορινιός αναφέρθηκε στα νέα κέντρα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση και εξέφρασε την απορία του για το πώς και με ποιες δυνάμεις θα φυλαχθούν αυτοί οι χώροι.«Αυτό που φτιάχνουν δεν είναι η λύση για να κλείσουν τα προηγούμενα κέντρα, είναι κάτι παράλληλο, μία δεύτερη δομή. Όταν στη Μόρια έχουμε 22.000 και η πρόβλεψη είναι για το νέο κέντρο είναι 10.000, πού θα πάνε οι υπόλοιποι;» υπογράμμισε.
«Η ΝΔ έλεγε ότι θα κλείσουν όλα τα κέντρα και δημιουργούν καινούργια. Πέρυσι τέτοια εποχή στη Λέρο και στην Κω υπήρχαν 750 μετανάστες και πρόσφυγες. Φέτος είναι 3.500 – 4.500. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου