Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020

Γ. Παπαδάκου: Ο εκφοβισμός των προστατευόμενων μαρτύρων στοχεύει στη φίμωση πολιτών (Ηχητικό)








 

Μην μιλάς, μην αποκαλύπτεις, μην κάνεις τη δουλειά σου είναι το μήνυμα που περνάει στους πολίτες επισήμανε μιλώντας Στο Κόκκινο η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου με αφορμή την προσπάθεια εκφοβισμού των προστατευόμενων μαρτύρων από την πλειοψηφία των βουλευτών που μετέχουν στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά τυχόν εμπλοκή του τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στο σκάνδαλο της φαρμακοβιομηχανίας Novartis.
Στον Στάθη Σχινά η κα Παπαδάκου εξήγησε ότι συμφωνεί με τον τίτλο «Προστατέψτε τους Προστατευόμενους Μάρτυρες» και με το περιεχόμενο της επιστολής που έστειλαν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στα οποία αρμόδια όργανα της ΕΕ και στην οποία αναφέρεται ότι ο εκφοβισμός των προστατευόμενων μαρτύρων από την πλειοψηφία των μελών της Προκαταρκτικής Επιτροπής της Ελληνικής Βουλής έχει έναν και μοναδικό στόχο: Να φιμώσει κάθε πολίτη ο οποίος υπακούει στο συνειδησιακό του καθήκον να καταγγείλει την πολιτική διαφθορά και να αποκαλύψει την αλήθεια.
H κα Παπαδάκου εξήγησε ότι αυτοί οι άνθρωποι που μίλησαν έχουν υπερβεί την καθημερινότητα τους, κρύβονται «έχουν βάλει το κεφάλι τους στον ντορβά λέγοντας την αλήθεια» και ουσιαστικά βουλευτές τώρα τους λένε ότι όταν το κάνετε αυτό θα έχετε προβλήματα.
Οι άνθρωποι αυτοί εκλήθησαν για να καταθέσουν για το τι γνωρίζουν για την αποκαλούμενη σκευωρία για το σκάνδαλο Novartis και εμφανίστηκαν στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
 Και αυτό, όπως τόνισε η κα Παπαδάκου, δεν είναι το ίδιο με την απαίτηση της Προανακριτικής να παρουσιαστούν στη ΓΑΔΑ ενώπιον πέντε εκπροσώπων κομμάτων και με τις κάμερες να τους περιμένουν.
Οι προστατευόμενοι μάρτυρες πήγαν στις αρχές Δεκεμβρίου του 2019 και δήλωσαν στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου ότι δεν γνωρίζουν τίποτα για την υπόθεση την οποία ερευνά η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής και κατέθεσαν ότι δεν έχουν δει ποτέ στη ζωή τους τον κ. Παπαγγελόπουλο και παράλληλα επανέλαβαν στις καταθέσεις τους ότι εκείνοι δεν παίρνουν πίσω αυτά που έχουν πει για την υπόθεση Novartis.
Η κα Παπαδάκου αναρωτήθηκε γιατί τους καλούν τώρα; 
Και η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι ότι τους καλούν και για να τους εκφοβίσουν και για να αποκαλυφθεί η ταυτότητα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου