Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

Και μας έμειναν οι selfies. Με τη Μαρέβα ΤΟΥ. Και ο ψυχρός αέρας του Ντόναλντ. Αλλά ουδείς λόγος ανησυχίας. Με τον πρωθυπουργό αέρος-αέρος που διαθέτουμε το μόνο που χρειαζόμαστε είναι νερό και γυμναστική…







Και νερό πίνει και γυμναστική κάνει για να αντιμετωπίσει το τζετ λαγκ, όπως μάθαμε από τη σύντομη συνομιλία του με τον Τσίπρα μπροστά στις κάμερες.

Και εν γένει «μαθημένα τα βουνά απ’ τα χιόνια» όσον αφορά τις υπερατλαντικές πτήσεις και έτσι επιβεβαιώνεται πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτός από φοβερός τζέντλεμαν είναι και εξίσου φοβερός ιπτάμενος. Του πάει η πτήση, πώς το λένε. Όχι μόνο την έχει, αλλά και την απολαμβάνει. 

Οι selfies με τη Μαρέβα ΤΟΥ στο προηγούμενο ταξίδι στην Ουάσινγκτον, όπως και οι selfies με τη Μαρέβα ΤΟΥ στο τελευταίο βεβαιώνουν του λόγου το ασφαλές. Φυσικά selfies με τη Μαρέβα ΤΟΥ βγάζει σε κάθε ευκαιρία –σε στεριά, θάλασσα και Παρίσι– αλλά αυτό δεν αλλάζει τη διαπίστωση: διαθέτουμε πρωθυπουργό που σκίζει όταν πετάει.

Ως εδώ καλά, και έχουν δίκιο όσοι υπερηφανεύονται ότι έχουμε επιτέλους τον πρωθυπουργό που αξίζει στη μεσαία τάξη. Στο κάτω κάτω, όσο γκρινιάρης λαός κι αν είμαστε, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι του πάει ο αέρας, τον έχει τον αέρα του αέρα, του ανήκει ο αέρας.
 Σ’ αυτόν και στη Μαρέβα ΤΟΥ. 
Εκεί που το πράγμα χαλάει είναι όταν προσγειώνεται.

 Κι όταν λέμε χαλάει, εννοούμε χαλάει σε βαθμό «δεν έμενες εκεί πάνω, ρε χριστιανέ μου». Αλλος άνθρωπος μιλάμε όταν πατάει στη γη κι ακόμη πιο άλλος όταν πατάει στον Λευκό Οίκο. Ο λαιμός του μακραίνει για να φαίνεται στις φωτογραφίες.
 Τα μάτια του παίρνουν κάτι από το απόκοσμο του Φόρεστ Γκαμπ. Και η φάτσα του λες και έχει εμβαπτιστεί σε ψαρόκολλα για να κοκαλώσει σε ένα χαμόγελο αγάπης παντοτινής και χωρίς καμιά απαίτηση ανταπόκρισης.
Και τότε, να τος πετιέται ο μέσα του αέρας. Πάρτε μια ξεγυρισμένη στήριξη για τη δολοφονία του Σουλεϊμανί. Πάρτε μια παραγγελία για F-35 λίγο πάνω από 3 δισ. Πάρτε τις βάσεις που σας χρειάζονται στις δύσκολες μέρες που περνάτε. 
Πάρτε τον αέρα μας, τις θάλασσές μας, την καλή μας την καρδιά, την προβλέψιμη αφοσίωσή μας στα εθνικά ΣΑΣ συμφέροντα. Πάρτε για μπόνους και ένα μπλοκ στα κινεζικά κόλπα νέας τεχνολογίας που απειλούν την υπερδύναμή σας. 
Πάρτε και μη χολοσκάτε. 
Δώστε αέρα κοπανιστό. 
Διότι, όσο κι αν οι παπαγάλοι κράζουν και δείχνουν τα φτερά τους, αυτό πήρε ο Κυριάκος στην Ουάσινγκτον από τον Τραμπ. 
Αέρα κοπανιστό. 
Ούτε μια λέξη παρηγοριάς για το μπούλινγκ που μας κάνουν οι γείτονες.
 Ούτε μια χειρονομία απαρέσκειας για τα τουρκολιβυκά.

Και μας έμειναν οι selfies. 
Με τη Μαρέβα ΤΟΥ.
 Και ο ψυχρός αέρας του Ντόναλντ.
 Αλλά ουδείς λόγος ανησυχίας.
 Με τον πρωθυπουργό αέρος-αέρος που διαθέτουμε το μόνο που χρειαζόμαστε είναι νερό και γυμναστική…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου