Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

Οι τακτικισμοί Μητσοτάκη και η ευθύνη της αντιπολίτευσης






 




 ΕΦ.ΣΥΝ.

Το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση μετράει γκάφες και αποτυχίες.
 Στις ΗΠΑ ο Κυρ. Μητσοτάκης τα έδωσε όλα χωρίς να πάρει τίποτε. 
Διακήρυξε σε όλους τους τόνους και με κάθε ευκαιρία ότι η Ελλάδα, με εκείνον πρωθυπουργό, είναι σταθερός και προβλέψιμος σύμμαχος των ΗΠΑ, αλλά δεν μπόρεσε να αποσπάσει έστω και μια έμμεση στήριξη των συνομιλητών του και του προέδρου Τραμπ για τη δραστηριότητα της Τουρκίας σε βάρος της χώρας μας.
Την Κυριακή στο Βερολίνο συγκαλείται σύνοδος για το λιβυκό ζήτημα στην οποία θα συμμετάσχει η Τουρκία, αλλά η Ελλάδα θα είναι απούσα. 
Μόλις χθες είχαμε την ομολογία χρεοκοπίας της κυβερνητικής πολιτικής για το προσφυγικό.
 Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποφάσισε να επανιδρύσει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, το οποίο είχε καταργήσει με την έναρξη της θητείας της, καθώς αντιμετώπιζε το ζήτημα ως θέμα εθνικής ασφάλειας, δηλαδή φύλαξης των συνόρων, και ως θέμα εσωτερικής τάξης, δηλαδή αστυνομικής ευθύνης.
Γι' αυτό δημιούργησε θέσεις και θεσμούς όπου κυριαρχούσαν το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το υπουργείο Αμυνας. 
Τώρα κατανόησε -αν και πόσο, θα το δούμε- πως το πρόβλημα έχει εντελώς άλλα χαρακτηριστικά και ότι το καταργημένο υπουργείο χρειάζεται. Οτι τα πρόσωπα που θα το αναλάβουν πρέπει να έχουν άλλα χαρακτηριστικά. Γνώση της οικονομίας (Μηταράκης) και γνώση της εξωτερικής πολιτικής (Κουμουτσάκος).
Η Ν.Δ. του Κυρ. Μητσοτάκη εμφανιζόταν ως έτοιμη να κυβερνήσει όταν ζητούσε την ψήφο του ελληνικού λαού. Αποδείχτηκε εντελώς ανέτοιμη όταν άρχισε να κυβερνά και μέχρι σήμερα συσσωρεύει μόνο ζημιές. Το γνωρίζουν και γι' αυτό προσπαθούν να κρύψουν τη γύμνια τους με επικοινωνιακά τεχνάσματα.
Χθες ο πρωθυπουργός επιχείρησε να αλλάξει την ατζέντα ανακοινώνοντας την προτίμησή του για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, με το γνωστό υπεροπτικό ύφος του. 
Ομως η επιλογή της κ. Σακελλαροπούλου έγινε κυρίως με επικοινωνιακά κριτήρια, χωρίς να υπάρχει ουσιαστική αποτίμηση, χωρίς να ληφθούν υπόψη τα απαραίτητα πολιτικά κριτήρια για την κορυφαία αυτή θέση, ιδιαίτερα σήμερα.
Βασικός στόχος του Κυρ. Μητσοτάκη να στριμωχτεί ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο πρωθυπουργός δεν ήθελε τον νυν Πρόεδρο. Το εθνικό συμφέρον πέρασε σε δεύτερη μοίρα.
 Είναι επομένως ευθύνη της αντιπολίτευσης να μην αυτοπαγιδευτεί και να μη συναινέσει σε αυτό το παιχνίδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου