Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2020

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο άντρας της χρονιάς




Image



https://www.documentonews.gr/article/kyriakos-mhtsotakhs-o-antras-ths-xronias


Από τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα μείωνε μέχρι τον κατώτατο μισθό που θα αύξανε.



Κάποτε για να αναδειχτεί κανείς άντρας της χρονιάς έφτανε να διαθέτει γυμνασμένο σώμα, να του έχει χαρίσει ο Θεός αρμονικές αναλογίες προσώπου και να είναι σταρ. 

Ενας Σβαρτσενέγκερ ήταν φυσικό με τέτοια κριτήρια να κερδίζει τον επίζηλο θρόνο, να εκλέγεται μάλιστα και κυβερνήτης μιας μεγάλης πολιτείας, όπως η Καλιφόρνια. 

Σήμερα, ευτυχώς ή δυστυχώς, οι απαιτήσεις πολλαπλασιάστηκαν και έγιναν πιο περίπλοκες. Εκτός από ωραίο πρόσωπο και γυμνασμένο σώμα ο άντρας της χρονιάς πρέπει να διαθέτει υψηλό IQ, χειμαρρώδη λόγο, παιδεία πολύ πέραν του μετρίου. 

Να είναι δηλαδή κάποιος, για να εισαγάγουμε στον προβληματισμό μας τα κριτήρια του ιδεατού, σαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Καταλαβαίνετε ότι αν ο άντρας αυτός ως ιδέα είναι το μέτρο σύγκρισης, δεν αποτελεί είδηση η ανάδειξη της υλικής του υπόστασης σε άντρα της χρονιάς
. Εκτός ανταγωνισμού επί της ουσίας, παρά το γεγονός ότι κάποια στιγμή προς το τέλος του έτους εμφανίστηκαν στην πασαρέλα ο Αδωνης, ο Μπογδάνος, ακόμη και ο Χρυσοχοΐδης.

Που μπορεί να διαθέτουν ο καθένας από ένα αξιόλογο προσόν – ο Αδωνης ρητορική δεινότητα, ο Μπογδάνος ομορφιά προσώπου, ο Χρυσοχοΐδης όχι απλώς γυμνασμένο σώμα αλλά γυμνασμένα σώματα ασφαλείας.

Ο Κυριάκος όμως διαθέτει όλα αυτά μαζί και κάτι παραπάνω: τη γοητεία στις γυναίκες που έκανε την κυρία της Κυψέλης να αναφωνήσει μόλις τον είδε, αν θυμάστε:
«Καλέ τι γκόμενος είσαι συ!».













Λέγεται ότι αυτό τσάκισε το ηθικό του Τσίπρα και ήταν μια από τις αιτίες που ο τελευταίος έχασε τις εκλογές.
Και πάντως σίγουρα δεν έπαιξε σε καμιά περίπτωση για άντρας της χρονιάς.

 Για τον Κυριάκο όμως, που σεμνά αποδέχτηκε τη συντριβή του αντιπάλου του και στο πεδίο του γκόμενου, μέτρησαν πολλά άλλα.

Το σπινθηροβόλο πνεύμα, για παράδειγμα, που καταύγασε τη Βουλή και τη χώρα όταν μιλώντας κατά της ταυτότητας φύλου προκάλεσε τη μαρτυρία ενός εξωγήινου.

 Οι πολύπλευρες γνώσεις που άφησαν ενεούς φίλους και αντιπάλους όταν τον είδαν να βυθίζεται δημοσίως στην άπατη σκέψη του Ρουσσώ, από την οποία κατά πολλούς θαυμαστές του ακόμη να βγει.


Και βέβαια ο ανδρισμός που με ένα μόνο νεύμα οδηγεί άντρες και γυναίκες να βγάζουν τα ρούχα τους γι’ αυτόν εν μέση οδώ.
Υπάρχουν κι άλλα, ων ουκ έστιν αριθμός.
 Αυτό που όλοι αναρωτιούνται τώρα είναι ποιος ή ποια θα απολαύσει αυτό το ανυπέρβλητο σώμα και πνεύμα.
Διακινδυνεύουμε την πρόβλεψη –κρίνοντας από τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησής του– ότι οι τυχεροί θα είμαστε όλοι. Θα τιμήσει την ψήφο μας, θα ολοκληρώσει τη σχέση του μαζί μας και θα μας πηδάει μέχρι να φωνάξουμε βοήθεια…
Βάλτε τώρα που γυρίζει!-Τάσος Παππάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου