Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

Από την άλλη, μια φίλη μου λέει να μην ψάχνω παντού περίπλοκες εξηγήσεις. Οι άνθρωποι καμιά φορά είναι απλώς ηλιθιοι.



Margarita Syngeniotou

Προσπαθώ να καταλάβω τον λόγο που στήνεται με τόση επιμέλεια η υπερβολή στις διακοπές του πρωθυπουργού. 

Η εικόνα του τεμπέλη Καραμανλή που παίζει ηλεκτρονικά στη Ραφήνα στήθηκε από τους εχθρούς του, 
η εικόνα του Μητσοτάκη που πηγαίνει συνέχεια διακοπές σε χλιδατα μέρη,
 αυτό το τρίψιμο στη μούρη της ζωάρας που κάνει σε μια κοινωνία που έχει περάσει δέκα χρόνια κρίση και δεν μπορεί ούτε κατά διάνοια να ακολουθήσει αυτόν τον τρόπο ζωής γίνεται από το επικοινωνιακο του επιτελείο.

Μου φαίνεται αφελής η εξήγηση οτι χτίζεται "βασιλική" εικόνα, άλλωστε και στη Βρετανία οι φτωχοί είναι αυτοί που λατρεύουν τη βασίλισσα.
 Η Ελλάδα δεν είναι Βρετανία και, αν και ανέχεται τον νεποτισμο του Μητσοτακεϊκου, δεν έχει τη νοοτροπία του υπηκόου του Στέμματος. 
Ένας πρωθυπουργός που κάνει ζωάρα είναι κάτι το προκλητικό, τουλάχιστον έτσι θα το δει ο μέσος Έλληνας την ώρα που θα ανοίξει τον φουσκωμένο λογαριασμό της ΔΕΗ, ή που θα του έρθει το εκκαθαριστικό της Εφορίας.

Η άλλη εξήγηση μπορεί να είναι ότι χτίζουν προσεκτικά την εικόνα του ανόητου για να έχει ο κόσμος κάτι να βρίζει ανώδυνα, να χλευαζει και να εκτονώνεται, όσο το σύστημα που κυβερνά πραγματικά κάνει το μεγάλο πλιάτσικο. 
Αλλά ούτε αυτό μου φαίνεται λογικό.
 Εκτός του ότι είναι πολύ προφανές, αυτή η εκτόνωση δεν αρκεί όταν ο άλλος θα πάει στο νοσοκομείο και δεν θα βρίσκει κρεβάτι γιατί θα έχουν πουληθεί σε ιδιωτικές ασφαλιστικές.

Πιστεύω ότι κάτι άλλο παίζει. 
Πιο μεγάλο, πιο σημαντικό.
 Από την άλλη, μια φίλη μου λέει να μην ψάχνω παντού περίπλοκες εξηγήσεις. 


Οι άνθρωποι καμιά φορά είναι απλώς ηλιθιοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου