Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020

Η άρχουσα λουμπενοελίτ αναδύθηκε ακόμη πιο αρπακτική, παρασιτική, απενοχοποιημένη, ξεδιάντροπη





































Νίκος Ξυδάκης
Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε την Ουάσιγκτον στη χειρότερη στιγμή για τα ελληνοτουρκικά, τη στιγμή που η Μέση Ανατολή ξαναπαίρνει φωτιά και η Τουρκία παίζει σε όλα τα ταμπλώ. 


Τι κέρδισε;
 Η Ελλάδα δεν κέρδισε τίποτε. 

Η Ελλάδα συντάχθηκε απροϋπόθετα υπό τον ντρον Τραμπ,
 υποσχέθηκε να μην προχωρήσει τα δίκτυα 5G με τους Κινέζους, δεσμεύτηκε να ψωνίσει την εθνική μοίρα F35. 
Ολα απροϋπόθετα.
Ο ίδιος o Κυριάκος Μητσοτάκης όμως κάτι κέρδισε: συμπλήρωσε πινελιές στο ίματζ της δυναστείας γιαλατζο-Κένεντι, είδε ματσάκι ΝΒΑ 

και κυρίως ψώνισε ομογενειακές ψήφους με δημόσιο χρήμα, επιχορηγώντας παχυλά την Αρχιεπισκοπή Β. Αμερικής, για να ξεκολλήσει από τα χρέη της κακοδιαχείρισής της.
Φερετζές για την ψηφοαγορά, η ετήσια επιχορήγηση 2,2 εκατ. ευρώ από την πτωχευμένη Ελληνική Δημοκρατία στο χρεοκοπημένο εκκλησιαστικό κολέγιο του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης, το οποίο ερευνάται από την πολιτεία της Μασαχουσέτης.
Στην Αθήνα ο δον Πτωχαλαζών δαπανά δημόσιο χρήμα για να αποκτήσει τα έπιπλα των ξιπασμένων ονείρων του 
και αποκαλεί μίζερους λαϊκιστές μπυθουλαίους τους ψελλίζοντες φορολογούμενους. 
Mais oui, ο δον Πτωχαλαζών… 
Και η αρχαιολόγος που ξηλώνει τα μνημεία στο μετρό Θεσσαλονίκης, για να ανακοστολογηθεί και υπερκοστολογηθεί το έργο, τόσο ωμά, η μοιραία Πολιτισμού, χτυπά με ανάλογες προθέσεις και τα πνευματικά δικαιώματα: ξεπουλάει όλη τη μακρόχρονη εργασία για αυτοδιοίκητο Οργανισμό Διαχείρισης των καλλιτεχνών και παραχωρεί άδεια σε κάποιο λογιστικό γραφείο. 
Σε κάποιον μπροστινό, μια βιτρίνα;
Όσο συμβαίνουν αυτά τα κοινωφελή αναπτυξιακά, οι προσφυγικοί καταυλισμοί πλημμυρίζουν παγωμένους ανθρώπους και αποσχολισμένα παιδιά, 
κανένα σχέδιο διαχείρισης δεν προχωρεί, ή δεν υπάρχει, το Ιντλίμπ ξεχειλίζει και το πιθανότερο θερμό επεισόδιο του Ερντογάν θα είναι μερικές εκατοντάδες χιλιάδες απελπισμένοι να θαλασσοπνίγονται στο Αιγαίο. 
Ολη η παρούσα διακυβέρνηση χαρακτηρίζεται από τέτοια αλαζονεία και μισανθρωπία, περιφρόνηση προς τις πνευματικές παραδόσεις και την πολιτιστική κληρονομιά, περιφρόνηση προς τις βιοτικές ανάγκες των πολιτών και την ισοπολιτεία. 
Με φροντίδα μόνο να κλείσουν ντιλ και να φορτωθούν ημέτεροι στο καταχρεωμένο δημόσιο ταμείο, μετακλητοί κρυμμένοι απ’ τη Διαύγεια, με μόνη φροντίδα τη διαιώνιση του πλιάτσικου.
 Ολα τα σκέπει πηχτή προπαγάνδα και αποπλάνηση, τα συνέχει η μηντιοκρατία των ενσωματωμένων αυλοκολάκων και οι επιχειρήσεις αντιπερισπασμού, distraction games από εγχειρίδιο κατακυρίευσης νεοπληβείων: άλλοτε με τα Instagram politics κι άλλοτε με την τεστοστερόνη της αστυνομικής βίας.
Η διακυβέρνηση εξελίσσεται σαν μπίζνες στην Αβάνα του Μπατίστα: 
οι μαφιόζοι Λάκι Λουτσιάνο και Μέγιερ Λάνσκι χορεύουν μάμπο στα καζίνο τους και οι ιθαγενείς σερβίρουν μοχίτο και ντάκιρι. 
Στα μούτρα των κορόιδων, των θυμάτων της κρίσης που έγινε ευκαιρία για τους κλεπτοκράτες.

 Ετσι αποσβολωμένοι οι Ελληνες υπήκοοι του 2020 παρακολουθούν πατουλιάδες και μενδωνιάδες
 να περιοδεύουν μπίζνες κλας, ξενηστικωμένοι πληβείοι φθονούν τα ντιζαϊνάτα της πρώτης κυρίας που περιγράφουν λιγωμένα οι Λούμπεν Τάιμς, 
εξουθενωμένοι ακούν για βουντού επενδύσεις και φιλάνθρωπους εργοδότες, έντρομοι βλέπουν τα παιδιά τους να καλούνται να υπερασπίσουν στο Αιγαίο τα τσέστερφιλντ της λουμπενοελίτ.
Η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική. 
Ποτέ δεν ήταν. 
Τώρα πια όμως εξελίσσεται ραγδαία· πέρα από πολιτική και κοινωνική, είναι υπαρξιακή, εθνική.
Η άρχουσα λουμπενοελίτ, η λοιδορούμενη από Financial Times και Economist, μόνιμη παραγωγός εθνικών κρίσεων και εσωτερικής αποικιοκρατίας, παρήγαγε μια ακόμη ιστορική κρίση και αναδύθηκε μέσα απ΄αυτήν στερωμένη και ακόμη πιο αρπακτική, παρασιτική, απενοχοποιημένη, ξεδιάντροπη. Επί των κοινωνικών ερειπίων και επί μιας εσωτερικευμένης υποταγής, πάνω στην ήττα της κοινωνίας, παράγει μιαν ακόμη εθνική συρρίκνωση.
Και η Αριστερά, κύριε; Ναι, αυτή, πού βρίσκεται;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου