Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019

Π. Πολάκης: H μεγαλύτερη «ένεση» στο ΕΣΥ έγινε την τετραετία 2015-2019






«Πληρωμένη απάντηση» Πολάκη στη Ν.Δ. για τις προσλήψεις στην Υγεία επί ΣΥΡΙΖΑ Το δημόσιο σύστημα υγείας ενισχύθηκε με 23.639 άτομα - Π. Πολάκης: "Είμαστε περήφανοι γι' αυτό το επίτευγμα"
Στην τετραετία 2015-2019 το δημόσιο σύστημα υγείας ενισχύθηκε με 23.639 άτομα, αριθμός που συνιστά τη μεγαλύτερη «ένεση» προσωπικού από την ίδρυση του ΕΣΥ τονίζει ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης, καταγγέλλοντας την προσπάθεια κυβερνητικών στελεχών να αμφισβητήσουν και να αποδομήσουν το έργο που έγινε στην Υγεία, καθώς και την ακύρωση εξαγγελιών και προκηρύξεων που είχαν δρομολογηθεί το προηγούμενο διάστημα για τη στελέχωση των δημόσιων δομών.
Ο Παύλος Πολάκης, απαντώντας σε αναφορές από επίσημα χείλη της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και άλλων κυβερνητικών στελεχών που αμφισβητούν τα στοιχεία της δραστικής ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας σε έμψυχο δυναμικό όλων των κλάδων που εξασφάλισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ την προηγούμενη περίοδο, παραθέτει αναλυτικό πίνακα με τις προσλήψεις όλων των μορφών που πραγματοποιήθηκαν το διάστημα 2015-2019 και κατηγορεί τη νέα ηγεσία του υπουργείου για αδράνεια και προσπάθεια αποδόμησης του έργου, με την ακύρωση εξαγγελιών και προκηρύξεων, την εξαγγελία άλλων και την υιοθέτηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Είμαστε υποχρεωμένοι, τονίζει, «να υπενθυμίσουμε τις ουσιαστικές παρεμβάσεις μας στους ίδιους αλλά και σε όλο τον κόσμο που σταδιακά τα προηγούμενα χρόνια και με εμπειρικό τρόπο συνειδητοποιούσε ότι οι προσθήκες ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού που παρείχαμε στο σύστημα αντέστρεψαν την ανεξέλεγκτη περιδίνηση και κατάρρευση του συστήματος δημόσιας Υγείας που βρήκαμε όταν παραλάβαμε το 2015».
Σύμφωνα με τον αναλυτικό πίνακα που παραθέτει κωδικοποιημένα, η συνολική προσθήκη προσωπικού στο δημόσιο σύστημα Υγείας την τετραετία 2015-2019 ανήλθε στα 23.639 άτομα με παρατάσεις και νέες συμβάσεις, Προκηρύξεις, προσλήψεις μόνιμου και επικουρικού προσωπικού κ.λπ.
"Το έργο στην Υγεία, ακριβώς επειδή αποτελούσε βασική πολιτική επιλογή και προτεραιότητα της κυβέρνησης, συνιστά τη μεγαλύτερη «ένεση» προσωπικού στο δημόσιο σύστημα Υγείας από τη δεκαετία του 1980 (μετά από εκείνη με την οποία ιδρύθηκε το ΕΣΥ) και αποτελεί επίτευγμα για το οποίο είμαστε υπερήφανοι" τονίζει χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου