Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019

Βούτυρο στο ψωμί του φασισμού









Στα Γιαννιτσά, 50 μαθητές των ΕΠΑΛ έκαναν διαδήλωση. Φώναξαν «έξω απ’ τα σχολεία οι λαθρομετανάστες» και τραγούδησαν το «Μακεδονία ξακουστή».

Για όποιον ξεχνάει γρήγορα, θυμίζουμε ότι ανάλογες εκδηλώσεις είχαν γίνει και με το μακεδονικό. Τότε είχε επιχειρηθεί να στηθούν καταλήψεις στα σχολεία, με υποκινητές διάφορα φασιστοειδή. Δεν τα κατάφεραν, χάρη στην ψύχραιμη και σθεναρή αντίδραση μαθητών, καθηγητών και γονέων.
Αλλά η Ν.Δ. που ήταν τότε αντιπολίτευση, είχε κάνει ό,τι μπορεί για να τους ενθαρρύνει. Τα κανάλια ακόμα περισσότερο. Και όλοι μαζί παρέα, Ν.Δ. και κανάλια, κατηγορούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «βλέπει παντού φασίστες» και ότι «ποινικοποιεί τον αγνό πατριωτισμό των παιδιών».
Η σημερινή στάση της κυβέρνησης χαϊδεύει ξανά τον φασισμό. Επισήμως το κυβερνητικό κόμμα κρατάει ίσες αποστάσεις ανάμεσα στις ρατσιστικές εκδηλώσεις και σε αυτούς που τις καταγγέλλουν. Το κάνει γιατί στη βάση των έξαλλων ρατσιστών, των μακεδονομάχων και των προσφυγομάχων βρίσκεται η πολιτική της πελατεία. Λίγο παραέξω από την επίσημη και αμήχανη Ν.Δ., διάφορα μπουμπούκια χαϊδολογάνε τους ακροδεξιούς «ακτιβιστές».
Προχθές ήταν ο Κυρανάκης, ο Μπογδάνος και ο Πλεύρης. Χθες ήταν ο Καράογλου, που είναι και υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης. Ο Μητσοτάκης δεν ελέγχει την κατάσταση. Διαγράφει κάτι τριτοδεύτερα στελέχη που επιδίδονται σε εμετικές αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα, αλλά στους βουλευτές το πολύ πολύ που κάνει είναι να τους επιβάλλει ολιγοήμερη αποχή από τα παράθυρα. Τον υφυπουργό του έκανε ότι δεν τον άκουσε.
Αυτή η στάση ανοχής είναι βούτυρο στο ψωμί του φασισμού. Ο φασισμός σηκώνει κεφάλι και η κυβέρνηση κάνει τη χαζή.
 Η κοινωνία πρέπει να υψώσει τη φωνή της τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου